❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rb711

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: rb711

Příspěvekod lwq » 15 years ago

soooc píše:Kdyby to melo ty 2 konektory na 2x2 MIMO, tak by to bylo dokonale, takhle jsem rozpacity :)

Spis by me zajimalo, kdy to naskladni :/

To bych taky rad vedel, kdy prijde dalsi poradna zaplava RBcek. Lidi se vrati z dovolenych a bude treba mit HW na sklade.

Co se tyce druheho konektoru, tak sem rad, ze tam neni. Nemuzu si pomoci, ale je to jisty druh pozitivni zabrany v tom, venku palit Nko na max v obou polarizacich. Fajn funkce je ta, ze kdyz me nekdo zarusi, tak si nemusim vybirat jen frekvence, ale i polarizace a na dalku. Nemam nic proti Nku, ani MIMO, ale pasmo neni nafukovaci a pri dnesnich cenach a nekonecne lidske blbosti nektery HW dava opravdu velmi ucinnou zbran ... Pro elektronickou valku :lol:

... hmmm, jak ze se stavi ten MASER (tedy Laser pouzivajici mikrovlny ?) ... mozna by stacilo i velko vykonove LASER udelatko z ebay :lol: :lol: :lol:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

tak první kousek nasazen. Vypadá to solidně. 23dB se taky může hodit. Myslím že solidní nástupce RB411. Uvidíme...
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

honzam píše:tak první kousek nasazen. Vypadá to solidně. 23dB se taky může hodit. Myslím že solidní nástupce RB411. Uvidíme...

Kde to maji skladem?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

já bych tu otázku rozšířil. Kde maji skladem RBčka?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

já tedy netuším jak se to vždycky stane, že jednou za čas nejsou RBčka, to jsou takoví hlupáci, že si myslí že není o RB zájem tak omezí výrobu a nestíhají :roll:
oni budou raději vyrábět ty UBNT produkty asi
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

spíš maji dovolenou. To je jak italové, zapíchnout práci a šmitec.
0 x

honzam

Podle me se omezila vyroba klasickych rb411 asi aby se uvolnilo misto pro vyrobu rb711 (moje spekulace)
Jinak RB711 nakoupeny z I4WIFI a dorazili včera

Ke genbleboxu 219 MMCX idealni volba
Naposledy upravil(a) honzam dne 30 Jul 2010 13:19, celkem upraveno 1 x.
0 x

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 15 years ago

Já nakoupil RB411 hned jak se rozšířily zprávy o nedostupnosti, cca před 14 dny až 3 týdny. Nakupovat UBNT bych opravdu nechtěl :D Stavim síť pouze na RB.
0 x

Medved009
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Medved009 » 15 years ago

Dneska naskladnili na ipmeida.cz tak jsem hned objednal. Je to fakt opruz musel jsem asi tak u 3 klientů nasadit nano pač rb jsme už neměly ale výkyv v dodávce 1 měsíc to by fakt dělat neměly a nebo informovat do předu že nebudou :twisted:
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 15 years ago

i4wifi rozesila email, ze RBcka ted nebudou at si nakoupim zasoby

Medved009 píše:Dneska naskladnili na ipmeida.cz tak jsem hned objednal. Je to fakt opruz musel jsem asi tak u 3 klientů nasadit nano pač rb jsme už neměly ale výkyv v dodávce 1 měsíc to by fakt dělat neměly a nebo informovat do předu že nebudou :twisted:
0 x

Medved009
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Medved009 » 15 years ago

Tak jako oni mají třeba skladem 1000ks a furt doplnují a najednou jim řekne dodavatel hele máme výpadek v dodávkách a tak by měly informovat své odběratele že mají pár posledních kousku v čr at nakupujeme.
v hromadě šopech tvrdili máme a pak najednou nemáme nic dodavatel nedodal

hocimin1 píše:i4wifi rozesila email, ze RBcka ted nebudou at si nakoupim zasoby

Medved009 píše:Dneska naskladnili na ipmeida.cz tak jsem hned objednal. Je to fakt opruz musel jsem asi tak u 3 klientů nasadit nano pač rb jsme už neměly ale výkyv v dodávce 1 měsíc to by fakt dělat neměly a nebo informovat do předu že nebudou :twisted:
0 x

hapi

tak mi taky jedno RBčko přišlo a sem docela sklamanej. Mám tu MMCX verzi právě z důvodu lepšího držení konektoru a když odpojim pigtail, karta se neodpálí. No ale oni to tak moc vosekali, že ten konektor neni přepínací a při odpojení se karta spálí a ještě ten konektor je tak mizernej, že se v něm pigtail mele sem a tam. Fakt idioti.
0 x

honzam

Jak by mohl být konektor přepínací když je tam jenom jeden výstup na MMCX? Navíc mě nepřijde že by byl nějak extra volnej. Viklají se všechny co jsem zatím viděl. Uplně na těsno to není nikde
0 x

hapi

MMCX konektor má bejt přepínací. Když vytahneš pigtail, tak se přepne na rezistor na desce aby se neodpálila karta. CM11HP to tak měla a nikdy sem neviděl aby se zacvaknutej konektor vyklal jak zub před vypadnutím. Maximálně se otáčí jako UFL ale nekejve se.
0 x

honzam

Aha, tak cm11 jsem v ruce nemel. Ale cemu ti to vadi ze to RB711 nema prepinaci? Stejne ji budes cpat do gentleboxu a kdyz budes potrebovat odpojit antenu tak odpojis i napajeni. Co jsem videl R5H, DBii a ostatni MMCX karty tak vsude se malinko viklá
0 x