❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

mikrotik a ADSL od T-mobile

Návody a problémy s konfigurací.
Kotelnikov007
antispam: Ano

mikrotik a ADSL od T-mobile

Příspěvekod Kotelnikov007 » 15 years ago

Ahoj mám takový problém již nějakou dobu se pokouším zprovoznit adsl připojení na mikrotiku a zatím se mi nedaří.

Konfigurace sítě je následovná
modem Zyxel P661HWD3 v módu bridge -> mikrotik RB450G (ROS4.5) kde mám nastaveného PPPOE klienta -> switch pro PC v síti.

Vždy když se pokouším vytočit připojení log v mikrotiku mi píše

19:04:01 pppoe,debug,packet WAN: sent PADI to FF:FF:FF:FF:FF:FF
19:04:01 pppoe,debug,packet session-id=0x0000
19:04:01 pppoe,debug,packet host-uniq=0xd
19:04:01 pppoe,debug,packet service-name=
19:04:02 pppoe,debug,packet WAN: sent PADI to FF:FF:FF:FF:FF:FF
19:04:02 pppoe,debug,packet session-id=0x0000
19:04:02 pppoe,debug,packet host-uniq=0xd
19:04:02 pppoe,debug,packet service-name=
19:04:03 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating... - disconnected
19:04:03 pppoe,ppp,debug pppoe-out1: LCP lowerdown
19:04:03 pppoe,ppp,debug pppoe-out1: LCP down event in initial state
19:04:03 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected
19:04:10 pppoe,ppp,info pppoe-out1: initializing...
19:04:10 pppoe,ppp,info pppoe-out1: dialing...
19:04:10 pppoe,debug,packet WAN: sent PADI to FF:FF:FF:FF:FF:FF
19:04:10 pppoe,debug,packet session-id=0x0000
19:04:10 pppoe,debug,packet host-uniq=0xe
19:04:10 pppoe,debug,packet service-name=
19:04:11 pppoe,debug,packet WAN: sent PADI to FF:FF:FF:FF:FF:FF
19:04:11 pppoe,debug,packet session-id=0x0000
19:04:11 pppoe,debug,packet host-uniq=0xe
19:04:11 pppoe,debug,packet service-name=
19:04:12 pppoe,debug,packet WAN: sent PADI to FF:FF:FF:FF:FF:FF
19:04:12 pppoe,debug,packet session-id=0x0000
19:04:12 pppoe,debug,packet host-uniq=0xe
19:04:12 pppoe,debug,packet service-name=
19:04:13 pppoe,ppp,info pppoe-out1: terminating... - disconnected
19:04:13 pppoe,ppp,debug pppoe-out1: LCP lowerdown
19:04:13 pppoe,ppp,debug pppoe-out1: LCP down event in initial state
19:04:13 pppoe,ppp,info pppoe-out1: disconnected

a takhle pořád dokola již se mi párkrát povedlo připojit ale připojení nikdy nevydrželo déle jak 12 hodin většinou kolem 8 hodin někdy třeba jenom 3 hod. několikrát jsem volal na infolinku kde mi však nedokázali pomoci vždy mi sdělili že linka je zcela v pořádku nedochází na ní ka žadným cybám a chybu musím mít někde u sebe. Pokušel jsem vyměnit modem za zyxel Prestige 660RU-T3 se stejným výsledkem jako u stávajícího zyxelu co se týče nastavení mikrotiku mělo by být správné ověřoval jsem to podle wiki mikrotiku a na několika demo přístupech uvedených zde na fóru takže tam by chyba být neměla.

Jsem už úplně bezradný proto bych byl velice vděčný za jakoukoli radu či pomoc.

za případné pravopisné chyby se předem omlouvám :D .

Ahoj Jakub
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 15 years ago

A jsi si jistý že tvoje ústředna používá PPPOE??Někde jsou ještě staré s PPPOA,to bys pak musel vytáčet přímo na modemu.Mě to na síti funguje-T-Mobile 8M, Zyxel P660HW-T3 bridge v MK PPPOE,do minuty jsem spojenej po výpadku,nebo restartu.
0 x

Kotelnikov007

Ano ústředna přes kterou se připojuji PPPOE technologii podporuje již několik let se pomocí tohoto protokolu připojuji.
Zatím jsem zkusil objednat ještě jiný modem tak uvidím až to přijde jestli to bude fungovat se stavajícím zatim bez úspěchu.
----------------------------
Mě právě zaráží že se občas připojím ale jen na pár hodin a pak to spadne a log v mikrotiku začne vypisovat to co jsem uvedl výše. Ale když to vrátím zpátky tak aby vytáčel modem tak to zhruba 10-15 minut nic ndělá a pak se to připojí kdežto s mikrotikem se to ve chvíli kdy to vypadne pokouší připojit ale nepřipojí ani v horizontu několika desítek minut.

Volal jsem několikrát na infolinku T-Mobilu kde mi řekli že otestují linku. druhý den zavolali a řekli mi že mám linku naprosto v pořádku a že na ní nedochází k žádné chybovosti takže skutečně nemám tušení čím by to mohlo být.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

A když točíš modemem tak je vše ok?Neodpojuje se ?Pokud ano,tak bych skusil prehrat soft v modemu,nebo jinou verzi MK,ale jak rikam,mam na siti to same a mel sem tam 3 ruzne providery (nextra,gts,t-mobile) a 4 ruzne modemy a se vsemy to chodilo korektne.(Zyxel P600HW v1,V2 a P660H ,a jeden D-Link).
0 x

level

Příspěvekod level » 15 years ago

zkus to vytacet primo z PC
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

level píše:zkus to vytacet primo z PC

Pokud se s pc připojíš bez problémů,tak tím ověříš jestli není problém v konfiguraci,nebo verzi MK.To mě mohlo taky napadnout :-)
0 x

Kotelnikov007

S modem to vše funguje bez problémů spojí se a drží zkoušel jsem i vytáčení na PC s windows kde to také funguje i když chvilku trvá než se úspěšně připojím ale jede to, jinak co se týče vezí ROS vyzkoušel jsem 4.5,4.8 a 4.10 firmware 2.23 a 2.26 všechno se stejným výsledkem.
Pokoušel jsem se použít na test i distribuci linuxu ClearOS ale tam už jsem sem se nepřipojil takže jsem se nedostal blíže k pochopení problému. Teď mi přišel nový modem tak uvídm jak to dopadne sním.

Zatím díky za všechny rady Jakub.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Jseš jsi jistej že máš správnou konfiguraci v IP adresses a v ppoe clientovy?Pokud jde bezproblému točit přes pc a přes modem,tak je to minimalně divné.Nezdá se mi žeby tak zásadní věci mk neuměl,a v kompatibilitě se mi taky nezdá žeby to bylo,mám ověřené že i starší verze MK ten modem uměli.Nejede ti na tom lanu který používáš pro to PPOE ještě nějaký jinačí služby jako dhcp,nebo něco jiné?
0 x

Kotelnikov007

Tak to vypadá že se mi konečně podařilo problém vyřešit a to jiným modemem konkrétně tímto http://www.alza.cz/tp-link-td-8840-d155655.htm připojení je funkční již přes 3 dny bez nejmenšího problému takže konečně vyřešeno.

Celkem mě překvapilo že se zyxelem jsem něměl šanci se připojit ale s modemem za necelých 600Kč se připojím naprosto bez problému.
------------------------------------------------------------------------------
menší detail k modemu od tp-link modem není modro černý jak uvádí alza ale přesně takový jako je na http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 702K2UAKIO akorá je to model 8810B to jen taková poznámka úplně na okraj. 8)

děkuji za všechny vaše příspěvky, mějte se Jakub
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Zajímavé,mě to jde i se Zyxelem.Asi nějaká špatná revize.
0 x