Nastavujete nekdo noise-floor-threshold . Má smysl nastavit na PtP spoji s -60 dB treba na noise-floor-threshold=70 . Mám to nastavit i na sektorech, pripadne u clientu ?
Jde mi o to je jestli ty ostatni signaly bere za sum, neresi je a proste to jede lip. Ane jestli diky tomu ja pak vic nerusim ty ostatni nad 70.
Dik za info
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nastaveni noise floor threshold
hmm to by mě zajímalo na co to je, prosím někoho o vysvětlení...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Podle toho co jsem zkoumal, napisu to jak to asi chapu ja, snizit citlivost karty - jeji horní práh. Teda respektive melo by signal nad nastavenou mez v noise-floor-threshold brat, ze je to proste sum a "ignorovat" ho.
Chapu-li to tak ze kdyz naskenuji na PtP (signal -65 dB) spoji 20 siti, z toho polovina bude mit treba silu signalu -82 az -90. A ja nastavim noise-floor-threshold=80 tak by je vsechny ten PtP spoj mel ignorovat. Akorat pri skenovani a nastaveni noise-floor-threshold=80 me to ukazuje i tyto site.
Tak by me zajimalo jestli to vubec funuguje, eventuelne jestli to nekdo nastavuje a pouziva.
Chapu-li to tak ze kdyz naskenuji na PtP (signal -65 dB) spoji 20 siti, z toho polovina bude mit treba silu signalu -82 az -90. A ja nastavim noise-floor-threshold=80 tak by je vsechny ten PtP spoj mel ignorovat. Akorat pri skenovani a nastaveni noise-floor-threshold=80 me to ukazuje i tyto site.
Tak by me zajimalo jestli to vubec funuguje, eventuelne jestli to nekdo nastavuje a pouziva.
0 x
Podle me atheros neumi snizovat citlivost, ale mozna se milim. Mohlo by to fungovat tak, ze se ti na AP nepripoji klient se slabsim signalem ja mas nastaveno v noise-floor-threshold.
0 x
to aby AP nepripojilo slabyho klienta se nastavuje nekde v acess listu ne ?
0 x
Vsak ono to nesnizi citlivost, to jsem se to snazil popsat po svym. Jen to proste ignoruje ASI vse nad tu nastaveno mez (takze to jakoby snizi citlivost).
0 x
nejsem si tak docela jistej ale myslim že tahle funkce neni podporována normálními kartami který se tu prodávaji. Tak či tak, nastav si na sektoru hodnotu nižší než má nějakej klient a stejně se připojí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Maxik píše:to aby AP nepripojilo slabyho klienta se nastavuje nekde v acess listu ne ?
A v access listu muzes nastavit minimalni signal klienta pro pripijeni?
0 x
miract píše:Maxik píše:to aby AP nepripojilo slabyho klienta se nastavuje nekde v acess listu ne ?
A v access listu muzes nastavit minimalni signal klienta pro pripijeni?
u konkretni mac, ktera je v acceslistu je signal strength range, ale nemyslim, ze by to fungovalo. Aspon kdyz nastavim rozsah pro klienta na -70...-50 a klient ma signal -85 treba, tak se stejne pripoji
0 x
Jooo, mas pravdu, to jsem prehlednul. Asi to bude tema divnyma cislama co jsou v tom. 

0 x
Ja myslim ze to jde, je tam signal range od-do, pokud ma horsi nepripoji ho, ale ani nevim jesli jsem to nekdy zkousel 

0 x
Maxik píše:Ja myslim ze to jde, je tam signal range od-do, pokud ma horsi nepripoji ho, ale ani nevim jesli jsem to nekdy zkousel
Ja jsem to zkousel a rikam, ze klient s horsim signalem nez nastavim se klidne pripoji, takze nevim, jestli to nejak funguje.
0 x
ALe vy mluvite o Signal Stregth Range (v Access listu ) a ja noise floor threshold (Wireless - Advanced)
0 x
hocimin1 píše:ALe vy mluvite o Signal Stregth Range (v Access listu ) a ja noise floor threshold (Wireless - Advanced)
Precti si to cele a uvidis, ze my jsme spis odbocili od tematu nez aby jsme mluvili o tom o cem ty.
0 x
von to pochopil ale chce vědět něco jinýho než kam to odbočilo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik