❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zamrzání RB800

Návody a problémy s konfigurací.
george.tu

Re: Zamrzání RB800

Příspěvekod george.tu » 15 years ago

soooc píše:
honzam píše:pokud je to opravdu tak tragické tak bombardovat podporu mikrotiku. At se snaží

To uz jsem zkousel a no response :( A na foru mirkotiku se k tomu taky nemaji ....

ja se odpovědi dočkal, jenže za tu odpověď bych jim poslal korunu:

"you also can try to check ambient temperature in the case, if it is very high, try to do something to lower it. anything under 50 degrees centigrade should be fine."

takže vlastně mi poradil to, co jsem mu napsal, že jsem musel udělat s chlazením, aby se to nezasekávalo, super rada :-)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

tak jim napiš ať nepruději když tam maji provozní teplotu do 65°C
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

Jenze provozni teplota je spis teplota zarizeni nez okolni to je diskutabilni a nic se tim neresi.
0 x

sodar2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sodar2 » 15 years ago

a to jsme myslel ze doba bastleni je pryc :-)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

Tak me na 4.5 bezne ukazuje neco mezi 60 az 99 stupni a jeste nevytuhnul , je to v plechovym krytu na pude bytovky
Druha rb 800 v plastovy krabici verze 4.10 ukazuej mezi 41 az 58 stupni a taky netuhne
treti rb verze 4.5 neco mezi 38 - 60 stupni plechova krabice na pude na tramu 50 cm pod strechou netuhne
0 x

schneiderf
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 15 years ago

ppp76 píše:Tak me na 4.5 bezne ukazuje neco mezi 60 az 99 stupni a jeste nevytuhnul , je to v plechovym krytu na pude bytovky
Druha rb 800 v plastovy krabici verze 4.10 ukazuej mezi 41 az 58 stupni a taky netuhne
treti rb verze 4.5 neco mezi 38 - 60 stupni plechova krabice na pude na tramu 50 cm pod strechou netuhne

Asi u tebe ještě nezačlo léto, radši se ale připrav. Po překročeni 65C na CPU nastane DEATH :) Pod ver. 4.6 neukazuje teplota spravne...
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

No ze teplota neukazuje spravne sem zjistil u tej jednej rb800 protoze pri 99 stupnich bych asi tu desku do ruky nevzal a tuhel jeste udrzim :D
Testoval sem to i v zavrene bedne na primem slunci pro vytizeni procaku na stopro (tcp bandwitch) a porad drezel a nepadnul , bezel tri dny . Bedna byla teda rozmerna zadny maly crcatko takze vzduchu ba dejchani to melo dost (PROWAX KITBOX05)
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 15 years ago

přes týden mám RB800 na nejreflektovanějším bodě co do teploty v plastové krabici, a ani při 73* není jediný problém sw 4.10 dneska na test 5b3 kde s novým MIB funguje výcuc teploty via snmp
0 x

littlecake

Příspěvekod littlecake » 15 years ago

Nám to tady dělalo dost neplechu , vypozoroval jsem závislost ( zatížení * okolní teplota = pravděpodobnost že se to hryzne)
Jako řešení jsme použili velké ventilátory MEZ-axial a je po starostech . Před tím se to sekalo skoro každý den , nyní to jede .
Před tím teplota na CPU 65°, teď je kolem 45°
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

V kazdym pripade je na rb800 neco spatne kdyz pri 65C se zasekne, to zarizeni tohoto typu nikdy delat nesmi, melo by to mit HW watchdog tak by se to melo restartovat, zasek to je nejhorsi co to muze udelat.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tak uz od patecniho vecera mi lezi na slunicku plechovka s rb800 a nejak s emi nedari tam presahnout 60stupnu ... rbcko tam mam v testu zatizeny na sto procent a a ni jeden zahryz... jeste na to zkusim foukat teplovzduskou abych to ohral :D ale jinak poradna bedna je taky dobrej chladic.. je to v masivni kovovy pozinkovy bedne ... diky tomu dobre odvadi teplo do okoli
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

asi ti něco uniká a tim bude teplota vzduchu. Na půdě neni problém mí ve vzduchu 65°C a pak ani sluníčko nepotřebuješ. Na půdě ti to ten vzduch moc neschladí ale venku jo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Zejtra to soupnu na puud pod strechu kde se vzduch nehejbe a necham to tam par dni bezet , vetsinou mam rbcka na stozaru nekde ve skatuli. N apudach to mam v plechovce co je na rbcko a tam se mi uchladej . Takovy rb800 mam nasazeny dve a zatim mi to nikde taky pres 60 neslo, ale tohle jedno se pokusim extremne zatizit abych videl co to udela.
0 x

schneiderf
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 15 years ago

V 4.10 je k dispozici už aspoň OID pro CPU-temperature :) Nepomůže někdo jak tu integer hodnotu převést na stupně? Spíše jakým algoritmem z toho dostat C. Diky.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Tak pod strechou totalne zavrenou v bedne sem tu rb800 sejmul ...ale vedle bezi taky jedna v normalni indoor krabici a jede uplne v pohode.... ne ze bych normalne zaviral rbcka do krabice i pod strechou bylo to jen na test :D
0 x