hapi píše:ale jde, musíš všechny rate pro 802.11a vypnout a pak se o v GUI ukáže. Nko na mikrotiku chodí a netahej sem rychlosti v UDP protože jsou to rychlosti o ničem. Jo a pochybuju že tam bude mít nstreme takovej vliv na rychlost jako v 802.11a protože ty dva protokoly jsou tak odlišný, že defakto Nko překonává v základu rychlost Ačka jenom tim že velikost přenášenýho rámce je 2x větší než u nstreme na max. Tim pádem potřebuješ pro plnou zátěž větší počet spojení aby jsi efektivnějc naplnil frontu a tim se dostávámek většim odezvám který jsem na Nku měl možnost hojně vidět takže takovej začarovanej kruh.
Este jsem si vzpomnel tedko, jelikoz nikdo se daneho tematu nedrzi tak to zavedem zpet.
Nevim jestli si koukal na "exeho" config kterym se dostal na fakt zajimavy hodnoty rychlosti, 150mbit i v TCP - coz uz je zajimave, pouzil nstreme, o kterym tvrdis ze tomu nepomuze ba to spis zhorsi.
Ale pak se tam taky muzes docist ze 4.6>4.9 je tam jakasi zmena ze to frci rychle i bez toho special nastaveni a dokonce s WDS. Ja kdyz jsem si stim zacinal hrat jsem udelal vpls tunel.
To je asi ve zkratce to co me trapilo jestli je tam zmena, "exe" pouziva WDS. Ale vsecky ukazkovy configy WDS zakazuji.
Budu stim laborovat behem tydne tak dam report, nebo mozna ani ne pac se tu stejne budou resit jinsi veci