❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaký AP pro pokrytí bytu?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
goblajz
antispam: Ano

Jaký AP pro pokrytí bytu?

Příspěvekod goblajz » 15 years ago

Zdravím,
jaký používáte AP když chtěj klienti pokrytí po bytě? Dříve jsem používal Straightcory WRT a chodily dobře a nikdy nebyl problém. Teď už se ale neprodávaj tak jsem zkoušel nějakýho TP-linka a hrůza děs!
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 15 years ago

ja pouzivam TP-LINKy jako domaci ape normalne a spokojenost
0 x
Bývalý ISP...

goblajz

A jakej typ používáš? Já jsem zkoušel TL-WR543G a dal jsem to asi ke čtyřem lidem a všichni si stěžujou že jim to přes to padá a jede na prd.
0 x

trandak

Příspěvekod trandak » 15 years ago

U mě na síti mám nasazené všude Zcomaxy 2204 a maximální spokojenost. Cca jsou tam 2 roky a jedou v pohodě a cena také přijatelná.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 15 years ago

taky používáme zcomax, ale nesmí to být ta revize TX, ta zlobí. Dnes už se to dává v podstatě ke všem klientům
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

Asi jedine ty zcomaxy, slusny pomer cena/vykon .TP-Linku mam na siti jenom par a uz je davat nebudu, neosvedcili se.
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 15 years ago

v com sa neosvedcili..? ja mam trebars jedneho doma a ide uplne vzorovo...
0 x

goblajz

Jakej je rozdíl v těch verzích WA-2204A a WA-2204A-TX krom 27KČ ?
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 15 years ago

v poslednej dobe pouzivame toto a spokojnost.

http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1493
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

Taky se přidám k dotazu. V 99% potřebujeme aby wifi bylo v režimu AP (čistý bridge) NAT se provadi na našem Mikrotiku. Staré ovislinky 1120 a WRT na to byly skvělé. Dnešní routery mě přijde že jsou moc "chytré" a každý umí jenom NAT. Co používáte na bridge?
Díky
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

honzam píše:Taky se přidám k dotazu. V 99% potřebujeme aby wifi bylo v režimu AP (čistý bridge) NAT se provadi na našem Mikrotiku. Staré ovislinky 1120 a WRT na to byly skvělé. Dnešní routery mě přijde že jsou moc "chytré" a každý umí jenom NAT. Co používáte na bridge?
Díky

Ten zcomax.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

co na těch TX revizích zlobí? Ten bridge umí ale lidi bohužel nakupují podle vzhledu krabičky a tady CC&C moc nevede
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 15 years ago

Ja pouzivam ke vsem na doma TP-LINK 542G (jeden zakaznik si sam koupil 543G) a vsechny funguji perfektne navic umi VPN ktere je funkcni vuci MikroTiku:-)
Na siti jich mam desitky a zadny problem - prvni revize firmwaru pry nebyla dobra, ale to me uz nepotkalo.
Nebo kde rusim 2,4GHz pripojku (vzdy WA-2204-TX) a davam 5GHz RB, tak jim to nechavam na doma a pridam misto 2dBi 6dBi antenu a taky noproblemo.

Ahoj Lada
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 15 years ago

honzam píše:Taky se přidám k dotazu. V 99% potřebujeme aby wifi bylo v režimu AP (čistý bridge) NAT se provadi na našem Mikrotiku. Staré ovislinky 1120 a WRT na to byly skvělé. Dnešní routery mě přijde že jsou moc "chytré" a každý umí jenom NAT. Co používáte na bridge?
Díky

cokoliv co umi NAT umi i bridge, ale nesmis pichnout privodni kabel do WAN portu ale do LAN ;) pac WLAN a LAN sou v 99% probridgovane a tak proste ten NAT je SW zapnuty, ale HW ho nevyuzivas ;) ja takhle pouzivam vsude TP-LINKy (WR-542/3 i WR-3xx, proste co je po ruce) a neni s tim problem.......
0 x
Jan Ptáček

Ladik

Příspěvekod Ladik » 15 years ago

Presne tak to je s tim NATem, ale je dobre tam vypnout DHCP pokud tam mas uz jedno vstupni DHCP.

Ahoj Lada
0 x