❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nastavení FW RB 433

Návody a problémy s konfigurací.
hatex
antispam: Ano

Nastavení FW RB 433

Příspěvekod hatex » 15 years ago

Zdravim,

potřeboval bych poradit jak nastavit RB433. Jedná se mi o tento problém co mám nastavit na routeru, aby mi fungovali weby ve vnitřní síti. Za routrem je web server, kterej je v poho dostupný zvenčí (již je nastaven DNAT s porty), ale z vnitřku sítě se na ty weby nedostanu. Když se z vnitřku dotazuju na domenu tak mi vrací mou veřejku, ale weby se prostě nezobrazí, Co musim nastavit na FW na tomto RB ?

Děkuji za info
0 x

zdenekr

Příspěvekod zdenekr » 15 years ago

hatex píše:Zdravim,

potřeboval bych poradit jak nastavit RB433. Jedná se mi o tento problém co mám nastavit na routeru, aby mi fungovali weby ve vnitřní síti. Za routrem je web server, kterej je v poho dostupný zvenčí (již je nastaven DNAT s porty), ale z vnitřku sítě se na ty weby nedostanu. Když se z vnitřku dotazuju na domenu tak mi vrací mou veřejku, ale weby se prostě nezobrazí, Co musim nastavit na FW na tomto RB ?

Děkuji za info

A máte nastavení dns server na lokální sit??
0 x

hatex

Mám jako DNS server samotný MK i pro DHCP clienty.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

tak si na nem nastav staticky zaznam odkazujici tu tvoji domenu na tvuj lokalni web server
0 x

hatex

To jsem dělal, ale jde tam nastavit jen 7 zázamů, což je málo, a zároveň si nemyslím, že je to vhodné řešení.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

to tam mas tolik domen ?
0 x

zdenekr

Příspěvekod zdenekr » 15 years ago

hatex píše:To jsem dělal, ale jde tam nastavit jen 7 zázamů, což je málo, a zároveň si nemyslím, že je to vhodné řešení.

co takle jsi udělat DNS Server na linuxu na Debianu nebo Fedore ? když vám 7 záznamu netačí , tady máte jednoduchý návod http://www.abclinuxu.cz/clanky/site/nastaveni-dns
0 x

hatex

OK, asi to tak také vidím, že nahodím DNS server. Diky
0 x