❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

2 konekty (jeden hlavny a jeden zalozny)

Návody a problémy s konfigurací.
mato1

Re: 2 konekty (jeden hlavny a jeden zalozny)

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

nepochopili sme sa... nejde mi o ozajstny load balancing, kde sa spoja dve linky do jednej a tvari sa to ako jedna linka.
ide mi o to, ze cast siete pustim po jednej linke a cast po druhej. napriklad file servery (rapidshare a pod.) a p2p pustim cez jednu linku a vsetko ostatne cez druhu linku.

toto spravit nie je problem. moja otazka znie, ci je to dobre spravit na stoji, kde je komplet shaping siete, alebo ci na toto rozdelovanie pouzit zvlast stroj.
0 x

ByZaK

Příspěvekod ByZaK » 15 years ago

Možná ti to pomůže... jen místo XXX.XXX.XXX.XXX dej IP nějakého serveru, třeba seznam.cz, potom změň name interfaces, pro mě jede hlavní spoj přes rb411, záloha je na canopy. Jo a ještě si doplň enabled/disabled pro routy tě tvých ISP.

Kód: Vybrat vše

/ interface ethernet

:if ([get [find name=ether1_in_canopy] disabled] = no) do {
set [find name=ether1_in_canopy] disabled=yes
set [find name=ether3_in_rb411] disabled=no
}

:delay 10s

:if ([/ ping XXX.XXX.XXX.XXX size=1024 interval=100ms count=10] < 4) do {
:log info "GW_via_RB_DOWN"
set [find name=ether3_in_rb411] disabled=yes
set [find name=ether1_in_canopy] disabled=no
}
0 x
Zdeněk Kudrnáč - KudrnacNET - http://www.kudrnac.net

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 15 years ago

mato1 píše:moja otazka znie, ci je to dobre spravit na stoji, kde je komplet shaping siete, alebo ci na toto rozdelovanie pouzit zvlast stroj.

Na jednom stroji to pojede ok. Netreba viac.
0 x

mato1

zdravim
trapim sa s jednym problemom uz druhy den a nedari sa mi dojst na to, ze kde robim chybu.
mam na jednom mieste dve pripojenia... da sa povedat, ze master a slave. cez slave chcem pustit bordel zo siete (p2p a webshare) a cez master vsetko ostatne.

snazim sa omanglovat tento traffic (p2p a webshare) a pustit ho cez inu branu ako je default gw ale nejde to. ide mi v pohode spravit to, ze niektore ip adresy alebo rozsahy ip adries pojdu cez jednu branu a ine cez druhu branu, ale nedari sa mi spravit to, ze cez jednu branu pustit len spominany bordel zo siete.

da sa to vobec spravit alebo sa da len rozdelovat pomocou mark routingu len konkretne ip?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 15 years ago

mato1 píše:zdravim
trapim sa s jednym problemom uz druhy den a nedari sa mi dojst na to, ze kde robim chybu.
mam na jednom mieste dve pripojenia... da sa povedat, ze master a slave. cez slave chcem pustit bordel zo siete (p2p a webshare) a cez master vsetko ostatne.

snazim sa omanglovat tento traffic (p2p a webshare) a pustit ho cez inu branu ako je default gw ale nejde to. ide mi v pohode spravit to, ze niektore ip adresy alebo rozsahy ip adries pojdu cez jednu branu a ine cez druhu branu, ale nedari sa mi spravit to, ze cez jednu branu pustit len spominany bordel zo siete.

da sa to vobec spravit alebo sa da len rozdelovat pomocou mark routingu len konkretne ip?

cao... ja to resim pres L7... problem je v tom, ze nijak nejsem schopny rozpoznat sifrovane torrenty... vsechno ostatni jede krasne....
0 x
Jan Ptáček

mato1

net.work píše:cao... ja to resim pres L7... problem je v tom, ze nijak nejsem schopny rozpoznat sifrovane torrenty... vsechno ostatni jede krasne....

zdravim
ak vies, tak napis ako to mas presne spravene, ideal export. mozes aj PM. ak vies, tak daj vsetko - L7, omanglovanie paketov a routovaciu tabulku.

niekde robim chybu a neviem kde
0 x

netko

Příspěvekod netko » 15 years ago

aj mne by sa to zislo nje je problem aj zaplatit najde sa niekto kto by to nasadil na nas shaping p2p je bordel
0 x