❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

R52nH - asi nejlepší levná karta

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
okoun
antispam: Ano

Re: R52nH - asi nejlepší levná karta

Příspěvekod okoun » 15 years ago

basty píše:no tak hlavne s CM9 zadny problemy nejsou.

no:
1. odchází ten RX/TX přepínač
2. někdo má dost špatnou citlivost (asi špatná série)
3. má ty mrňavé konektory
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

okoun píše:
no:
1. odchází ten RX/TX přepínač
2. někdo má dost špatnou citlivost (asi špatná série)
3. má ty mrňavé konektory

ad 1. tuhle zkusenost mam spise s R52 (ale nerikam ze to nebude i u jinych karet), problem je ve vsemer. antenach, na smerovkach mi zatim neodesla ani jedna.
ad 2. s tim hle jsem se taky nesetkal , mozna horsi nezi tahle nova karta, ale je to o par gerenaci jinde a zatim jsme vsichni asi tak cetli jen dataShit , realita muze byt jinde, jelikoz si tyhle shopy citlivost pisou podle sveho
ad 3. jj, konektory jsou pro zlost, ale kdyz vis jak na ne, zvyknes si
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

neverhappy píše:
Stanislav Hrncir píše:trošku OT, za jakou cenu zhruba nakupujete tu kartu ? já se dostanu na 900 s DPH

na itage.cz jsem je objedna za 809,- vc dph. Ale zatim je neposlali a ro uz cekam tyden

nepletete si to s kartou Mikrotik R5Hn ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

proč má R5nH v 802.11a i v 802.11n menší citlivost o 4dB než R52Hn? Potom je výroba R5nH k ničemu ne?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 15 years ago

reset píše:
neverhappy píše:
Stanislav Hrncir píše:trošku OT, za jakou cenu zhruba nakupujete tu kartu ? já se dostanu na 900 s DPH

na itage.cz jsem je objedna za 809,- vc dph. Ale zatim je neposlali a ro uz cekam tyden

nepletete si to s kartou Mikrotik R5Hn ?

Zitra maji dojit a maji v ceniku MIKROTIK RouterBOARD R52Hn miniPCI card 802.11a/b/g/n Naše cena s DPH: 809 Kč
Naše cena bez DPH: 674 Kč

i v mailu mam 4ks MIKROTIK RouterBOARD R52Hn miniPCI card 802.11a/b/g/n
Jestli dojdou r5hn, tak balik neprevezmu a poslu jim to zpet. Ted mam brouka v hlave a spatne se mi bude spat
A koukam, ze i v nadpisu je chyba. Karta se jmenuje R52Hn. R52nH neexistuje
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 15 years ago

neverhappy píše:Zitra maji dojit a maji v ceniku MIKROTIK RouterBOARD R52Hn miniPCI card 802.11a/b/g/n Naše cena s DPH: 809 Kč
Naše cena bez DPH: 674 Kč

i v mailu mam 4ks MIKROTIK RouterBOARD R52Hn miniPCI card 802.11a/b/g/n
Jestli dojdou r5hn, tak balik neprevezmu a poslu jim to zpet. Ted mam brouka v hlave a spatne se mi bude spat
A koukam, ze i v nadpisu je chyba. Karta se jmenuje R52Hn. R52nH neexistuje

My vo voze ty vo koze...právě že tohle vlákno je věnovaný nový kartě R52nH a ne R52Hn!

http://www.routerboard.com/index.php?showProduct=95

http://wifi.aspa.cz/mikrotik-r5nh-802-1 ... bm-z102167
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

neverhappy píše:R52nH neexistuje

Né? A o čem je tedy celé vlákno??
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

honzam píše:
neverhappy píše:R52nH neexistuje

Né? A o čem je tedy celé vlákno??

Spravne je o R5nH a ne jak vsichni pisete R52nH
0 x

neverhappy

Tak se omlouvat nebudu. Je to R5nH. O cem je rec. Ja jsem celou dobu myslel ze jde o R52Hn.
Takze toto vlakno prohlasuji za zmatecne :roll:
0 x

okoun

takže pánové, dneska jsem vyměnil r52 za tuto kartu a výsledek je ohromující, při stejných výkonech má karta 40-42 SNR, dříve měla R52 28-30 SNR takže super výsledek, kabeláž zůstala stejná. největší zásluhu má asi konektor MMCX
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Kaja

Příspěvekod Kaja » 15 years ago

Otazkou je, jak relevantni je hodnota SNR.
Ta je pouhym rozdilem prijimaneho signalu od urovne sumoveho pozadi (noise floor ).
Prijimany signal predpokladam zustava stejny. Takze jediny rozdil je ve vysi sumoveho pozadi.
A nechapu jak toto muze R5nH dosahnout. Prijde mi, ze tuto hodnotu sumoveho pozadi si karta vymysli. Nevidel jsem dosud kartu jejiz noise floor by byla -115dBm. A nechapu jakou souvislost by toto melo mit s mmcx.
Mozna souvislost muze byt napriklad v horsi citlivosti karty (jeji citlivost je cca o 5dB horsi nez R52Hn).

K.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

spis by me zajimalo, jestli to ma vliv na rychlost, protoze nejaky udaje co to ukaze muzou kecat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

neverhappy

Neco do sebe ty karty maji. Kde jsem nahradil CM9 nebo R52 kartami R2N, nebo R52N, nebo R52Hn, tak mam na AP s klienty CCQ 90-100%. Vypada to mnohem stabilneji. Predtim mi CCQ litalo 50-100%. Na rychlostech asi rozdil nebude, aspon ne na spojich . Tam jsou rychlosti stejne. Pouzivam ale mod 802.11a v n-ku zatim nejedu, ani nemam potrebu to nasazovat.
Ping na klienty 1 ms. Klienti maji vetsinou ovislink nebo bullet UBNT
0 x

okoun

SNR má význam na rychlost jelikož momentálně jedu v klídku na 54/54 Mb a dříve jsem jel na 48/48 Mb reálná propostnost spoje je na každé straně 28Mb/s bez Nstreme což je pěkné :twisted:
0 x

neverhappy

okoun píše:SNR má význam na rychlost jelikož momentálně jedu v klídku na 54/54 Mb a dříve jsem jel na 48/48 Mb reálná propostnost spoje je na každé straně 28Mb/s bez Nstreme což je pěkné :twisted:

Tak me to tedy tak nejede. Bez nstreme 20Mb. S nstreme 30Mb. tx/rx rate mam54/54Mb. Signal 64/64dB
Je to pc 2,6Ghz proti rb433AH.
edit. Chtel jsem zkusit jeste turbo, ale tuto moznost tam nevidim. V 802.11n mi to jelo 40Mb, ale musel jsem to prepalit. Spoj je na 500m
Jake mas nastaveni spoje?
0 x