❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

konečně prodávají maxlinky 29 dB

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Ladik
antispam: Ano

Re: konečně prodávají maxlinky 29 dB

Příspěvekod Ladik » 15 years ago

to okoun : presne, tak to ma byt.

Ahoj Lada
0 x

knedlik

Příspěvekod knedlik » 15 years ago

okoun píše:kolegové,
já tedy nevím jak vy, ale já když jsem zakládal u nás CZFree tak jsem si nejprve přečetl vyhlášku ČTU a potom jsem dle toho nakupoval HW, kdo tady řídí bez řidičáku tak ohrožuje ostatní. To je nad míru jasné!

Toto mi nedá.. já jsem holt na ty OT příspěvky..
Problém je, že ať je to jakýkoliv příkaz/nařízení/vyhláška , tak se dodržuje podle toho, jak velký je nad ním BIČ.... u nás (ČR) už minimální... Ono policie je tu jak státní tak městská a personálně určitě ve větším počtu než ČTÚ. :wink: takže se nelze divit, že to tady vypadá tak jak vypadá.

to okoun, Hapi, Ladik : pěkně jste se poplácali po zádech a asi je Vám i líp co? :D Je chválihodné, že tu šíříte osvětu, ale podle mě už jen slušně řečeno "házíte hrách na zeď ".
Předem píšu, že měl jsem snahu přejít taky na only mikrotik, dokonce i polohou vzdáleného kamaráda jsem za dob 2.4G přesvědčoval na mikrotika (měl D-link). Povedlo se! nyní spoustu věcí ovládá z linuxu přes ssh na mikrotiku.. už má svůj systém vcelku promakaný...pomocí linux. skriptů zálohuje, upgraduje, vyčítá access-list a kdoví co ještě. A já kromě jedné páteře jsem všude v limitu.... a nač mi to je?? Na pííp...
Začínají se mi okolo objevovat noví klienti s UBIQUITY od konkurence. Ta to nasazuje i jako AP. Výkonu to má dost, zas tak špatně to nejede a pokud mu někdo vleze na kanál, tak přidá pád decibel a zas to jede líp. Takže poslední dobou nedělám nic jiného než uhýbám s frekvencí tam, kde to jede líp. A pomalu začínám kupovat UBIQUITY....
Holt ohněm proti ohni :-)
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 15 years ago

Knedlo:
Tak to jsme na tom asi stejne :)

Ja teda jedu i na paterich Bullety s Nkem a i s utlumenym vykonem to vali gut. Ale treba ve meste kde byl sektor pro kliose kde se drive vysilalo do sektoru 12-13db tak ted letime bohuzel naplno :(
0 x
Daniel Tasáry

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

zbláznili jste se nebo co!

to že ostatní budou skákat z oken tak vy také ?!?

toto je přesně českej národ, pokud není bič tak se nic neděje. ale vy prostě nechápete, že tím se zrušíte sami, ta vyhláška ČTU není pro prdel aby vypadalo ČTU tvrdě a mohlo dávat pokuty.

pánové, všichni co sdílíte tuto filosofii, tak Vám bych zabavil veškeré antény a vysílejte si pouze na kabely :!:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

okoun píše:zbláznili jste se nebo co!

to že ostatní budou skákat z oken tak vy také ?!?

toto je přesně českej národ, pokud není bič tak se nic neděje. ale vy prostě nechápete, že tím se zrušíte sami, ta vyhláška ČTU není pro prdel aby vypadalo ČTU tvrdě a mohlo dávat pokuty.

pánové, všichni co sdílíte tuto filosofii, tak Vám bych zabavil veškeré antény a vysílejte si pouze na kabely :!:

boze uz prestan trepat blbosti... nikto z nas si nezavrie firmu koli dobremu pocitu z toho, ze dodrzuje zakon / vyhlasku, ktoru nedodrzuje skoro nikto.
ak chces, tak bud prvy!!! a budes aj najvacsi debil na svete...
ak by som sa mal riadit tvojom debilnou filozofiou, tak by som uz musel dat polovice klientom vypoved. podla mna nie si normalny... konecne sa spamataj a zobud sa do reality. asi pozeras vela sci-fi filmov :D

niekedy mam pocit, ze niektory ludia asi nepoznaju co je to naozajstne rusenie... proste niekedy sa inak neda - len a len prepalit. mam tu konkurenciu, ktora nedavno postavila vedla mojho bodu svoj a vyzera to tak, ze dal jirous bez limca na prijem a k tomu tri vsesmerovky !!!! nic viac, len toto...
mal tam jednu na 2,4ghz a dve na 5ghz - tomu sa hovori rusicka...
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

mato1 píše:boze uz prestan trepat blbosti... nikto z nas si nezavrie firmu koli dobremu pocitu z toho, ze dodrzuje zakon / vyhlasku, ktoru nedodrzuje skoro nikto.
ak chces, tak bud prvy!!! a budes aj najvacsi debil na svete...
ak by som sa mal riadit tvojom debilnou filozofiou, tak by som uz musel dat polovice klientom vypoved. podla mna nie si normalny... konecne sa spamataj a zobud sa do reality. asi pozeras vela sci-fi filmov :D.

myslim ze neni treba nikoho urazet chlapci. kazdy at si dela co chce a hlavne co umi. ja si take myslim stejne jako okoun ze to jde do limitu, nicmene sam vim co je to kdyz se proste jinak nez pres limit neda. a co potom? jak pise mato1 tak zavirat to rozhodne nehodlame, a poustet klienty taky ne. takze to bud pujde preladit jinam a kdyz ne tak vykon nahoru stejne jako ten kdo to zpusobil. nicmene, tam kde to neni potreba tak by se rozhodne meli podminky dodrzovat.

ja bych mel jeden navrh, kdyz nefunguje dodrzovani legislativy ze strany statu, tak at tu legislativu zrusi (jako nekde v jizni americe apod.) a bude. pak se tady vsichni povrazdime, urhame si anteny a tak a bude klid :-)
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

knedlik

Příspěvekod knedlik » 15 years ago

michal.siman píše:ja bych mel jeden navrh, kdyz nefunguje dodrzovani legislativy ze strany statu, tak at tu legislativu zrusi (jako nekde v jizni americe apod.) a bude. pak se tady vsichni povrazdime, urhame si anteny a tak a bude klid :-)

To je slovo do pranice....
A nakonec se všichni vrátíme ke kyslíkům a budeme si říkat, jak nám ten internet pěkně jede a nikdo nás neruší. :D
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

Lepsi reseni by byla "unifikovana" karta s maximem 10Db trebas, co i tam das za antenu je jedno, vsichni by meli stejny podminky.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

Maxik píše:Lepsi reseni by byla "unifikovana" karta s maximem 10Db trebas, co i tam das za antenu je jedno, vsichni by meli stejny podminky.

No jo, ale to by mohli zrusit toto forum, posledni dobou se tu neresi nic jineho :wink:
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

No resi .. toto je neresitelny problem a souvisi s volnym pasmem bez regulace a dohledu, jak to chodi jsme videli na 2.4 a bohuzel ten kdo se bude smat bude o2, protoze pokud to bud pokracovat timto tempem budou wifiny pripojenim bidne kvality a omezene rychlosti.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

a nic jinýho se tu už řešit nebude protože bez tohodle pásma je tohle forum k ničemu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Ajfel

hapi píše:a nic jinýho se tu už řešit nebude protože bez tohodle pásma je tohle forum k ničemu.

To mi nemusis rikat, to ja vim. Jenom narazim na to, ze denne mi prijde nekolik notifikaci o novem prispevku a nakonec zjistim, ze jsem se nemusel ani divat, protoze tu akorat nekdo nadava na ubnt nebo na prepalovani vykonu, oboji je sice v poradku, ale ceho je mnoho, toho je prilis.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

ne neni toho příliš. Pokud slišim s 10km -70dB sektor a toho je přes půlku toho co naskenuju, tak je asi někde něco špatně. A pokud tu furt budou lidi a budou se divit co že to je to vnitřní pásmo a jaký že limity, tak je to furt málo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Ladik

Příspěvekod Ladik » 15 years ago

Opravu typicka Ceska povaha :-( Absurdistan, na co ty zakony a vyhlasky jsou? Pro Cechacky nanic.
Nenadavam na UBNT (jde to uladit, ale s patricnyma antenama a doplnkama) jenom rikam ze prez normu ne kamaradi!
Fakt nechapu, kdyz konkurence rusi tak ji zarusime taky (mel jsem sveho casu taky takove myslenky), ale co bych tim jako dokazal?
Akorat by se rozkriklo co jsem to za hovado a prisel bych o x zakazniku.
Zasadne konkurenci nerusim (nebo se alespon o to snazim), ale ostatni viz diskuze to je asi jina trida, tak fakt sorry ale takhle ja podnikat nebudu.
Je na okraj mam tu stejne jako Hapi zarusenou desitku a musim do licence parada :-(

Ahoj Lada
0 x

Ajfel

Ladik píše:Opravu typicka Ceska povaha :-( Absurdistan, na co ty zakony a vyhlasky jsou? Pro Cechacky nanic.
Nenadavam na UBNT (jde to uladit, ale s patricnyma antenama a doplnkama) jenom rikam ze prez normu ne kamaradi!
Fakt nechapu, kdyz konkurence rusi tak ji zarusime taky (mel jsem sveho casu taky takove myslenky), ale co bych tim jako dokazal?
Akorat by se rozkriklo co jsem to za hovado a prisel bych o x zakazniku.
Zasadne konkurenci nerusim (nebo se alespon o to snazim), ale ostatni viz diskuze to je asi jina trida, tak fakt sorry ale takhle ja podnikat nebudu.
Je na okraj mam tu stejne jako Hapi zarusenou desitku a musim do licence parada :-(

Ahoj Lada

Trochu jste me nepochopily, nadavejte si klidne, ale udelejte si k tomu zvlastni thread, v threadu o nejakem problemu a tak se to vazne nemusi resit, uz jsem to psal i jinde, vlezte si s tim do oftopicu, ne do tematu, kde chce nekdo neco vyresit. Posledni dobou se tu nenajde thread, kde by o prepalovani nebylo nekolik prispevku.
0 x