❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
nová karta R52Hn
A da se tato karta zregulovat na 1dBi? Jinak je pro mne uplne na nic pokud ma offset treba 7dBi jako UBNTcka 
Zamlouva se mi ten MMCX konektor, ale vykon az tak nepotrebuju na to staci R52N,kdyz to stejne zreguluju, mate jiny nazor?
Ahoj Lada

Zamlouva se mi ten MMCX konektor, ale vykon az tak nepotrebuju na to staci R52N,kdyz to stejne zreguluju, mate jiny nazor?
Ahoj Lada
0 x
Spíše by mě zajímalo zda tyto karty vlezou do RB600 tím myslím zda můžu osadit 4 karty jestli tam vlezou? Dle specifikací jsou ty karty delší to by až tak nevadilo ale širší o to opláštění nebo co to je. Máte to někdo odzkoušené že vlezou nad sebe do RB600? Dělám teď jeden bod a bylo by to pro mě východicko nemusel bych bastlit uzemění tyto karty to mají přímo na sobě.
Díky Martin
Díky Martin
0 x
počkej si raději na novou verzi R52n. budou tam nové konektory MMCX a velikost by měla být jako u klasické R52
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Takže to mám chápat tak že nevlezou? No a kdy ta karta bude zase nemůžu čekat půl roku než něco dají na trh.
0 x
Martin_H píše:Takže to mám chápat tak že nevlezou? No a kdy ta karta bude zase nemůžu čekat půl roku než něco dají na trh.
Tak jsem to ted vyzkoušel. Do RB600 se dve nad sebe vejdou ale dotykaji se stinenim. Asi bych to tak nenasazoval. Cili pokud chces vic karet tak nadstavbu RB604.
To same rb433 tam se take dotykaji, takze leda 2kusy karet a na prostredni pozici uzkou kartu bez stineni.
0 x
Díky moc za info. No ale to není dobrý postup, vydají kartu a ta se nedá použít hromadně je dobrá má stínění ale nevleze se nad sebe. Myslíš si že je to velký problém že se dotýká stínění že by tam mohly vzniknout nějaké interference nebo dokonce zkrat mezi nima?
0 x
Martin_H píše:Díky moc za info. No ale to není dobrý postup, vydají kartu a ta se nedá použít hromadně je dobrá má stínění ale nevleze se nad sebe. Myslíš si že je to velký problém že se dotýká stínění že by tam mohly vzniknout nějaké interference nebo dokonce zkrat mezi nima?
Ja bych to spis pricital tuto chybu RBckum,nez samotnym miniPCI kartam, snad maji navrhnout neco poradneho,kde nebudou karty tak blizko sebe. To nemuze byt takovy problem, kdyz se podivam na alixy, drive kdysi davno desky se star-osem pro 4 karty,rychly procesor meli,karta kazda zvlast, zadne nad sebou nebo podobne jeden doma jeste mam, ale mamalou flash pamet,taktam nejde mikrotik. Ted jsem objevil neco podobneho, jeste novejsiho a vykonnejsiho: http://www.gateworks.com/products/cambria/gw2358-4.php Jeste aby tosem nekdo dodaval a sel do toho narvat mikrotik.
0 x
hele, nerad ti to říkám ale to je xscale architektura a ne mips nebo powerpc či x86 takže o mikroitku si můžeš nechat zdát, nikdy tam nepojede. Kup si prostě dva alixy a je klid protože nic jinýho lepšího neni.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
to hapi: Já bych rád použil klidně alix ale je to pro mě složitější, když budu mít a budu to asi takto řešit RB600 + RB604 a do toho nad sebe dám ty 4 karty myslím tím 2 na rb600 a 2na nastavbu tak si zarucim ze se mi to moc nebude rusit a jeste to budu mi vse na jednom stroji, alix je urcite dobra masina ja pouzival wrap a jeste je na siti porad mam a neni problem jedou dobre, nejrozumnejsi by tam bylo dat pc nejlepe tak supermicro ale jsem hodne limitovany na stozaru uz tak majitel nerad vidi ze tam toho bude moc, nechce aby to bylo jako vanocni stromecek a uz vubec ne velkou krabici treba pro to pc
0 x
prave na to je Alix idealni v tvem pripade 2 alici, vykon vysoky spotreba a rozmery minimalni a neni to omezeno systemem da se dat cokoli.
0 x
Maxik píše:prave na to je Alix idealni v tvem pripade 2 alici, vykon vysoky spotreba a rozmery minimalni a neni to omezeno systemem da se dat cokoli.
To je sice pravda ale jsou to 2x naklady a kdyz budu chtit pridat jeste jednu kartu uz musi byt alix 3x a ted kdyz mi lezi doma rb600 neni to pro me rentabilni ale pokud budu uvazovat a stavet novy bod a uz nemam skladem zadne takove zarizeni uz o tom budu silne uvazovat. A navic system bych taky musel kupovat bezi mi cela sit na mikrotiku takze k tomu dalsi naklady a to jeste nepocitam napajeci trafa pouzivam kvalitni (mysleno drazsi).
0 x
do alixe nacpeš dvě karty. No nevim ale RB600 je dost drahá a už se neprodává a RB800 je ješě dražší. No to nevim teda co je na tom drahý.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Ano a pokud by jste si oba precetli poradne muj prispevek tak jsem psal ze RB600 mam skladem a chci ji pouzit aby mi tam nelezela proto tato volba. Pokud budu delat novy takovyto bod s omezenym mistem budu volit alixy. Tod vse.
0 x