❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

konečně prodávají maxlinky 29 dB

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
okoun
antispam: Ano

Re: konečně prodávají maxlinky 29 dB

Příspěvekod okoun » 15 years ago

Maxik píše:treba cm9 s 1db a pokud je mi znamo pigtail a kabel k antene si take nejakej ten db slupne takze nakonec muzes byt v limitu klidne i s 5Db ;)

no ono nejde ani tak o kabel ale o tu redukci z těch minikonektorů co jsou na kartách, ty májí neuvěřitelnej útlum ve srovnání s MMCX, asi je začnu všechny vyhazovat
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

Maxik píše:To jsem tedy moc nepochopil, ne kazdy chce mit na stozaru 10 krabic s rb411, ani to leckde nejde, takze tam kabel proste byt musi, na nem je samozrejme utlum, myslim ze 1m koaxu neni tak moc velky problem abych ho muset resit nejakych 3 db dolu me fakt nevytrhne. Co se TX poweru tyce kazdy myslici clovek bude vysilat takovym vykonem aby spoj chodil a pokud mozno byl +- v norme, vic mi prijde bezpredmetne se o tom bavit.

1m koaxu? a to budeš mí ta krabice kde? Tobě vadí že každá anténa má za sebou box? To přece nepřekáží na stožáru ne?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

hapi píše:
Maxik píše:To jsem tedy moc nepochopil, ne kazdy chce mit na stozaru 10 krabic s rb411, ani to leckde nejde, takze tam kabel proste byt musi, na nem je samozrejme utlum, myslim ze 1m koaxu neni tak moc velky problem abych ho muset resit nejakych 3 db dolu me fakt nevytrhne. Co se TX poweru tyce kazdy myslici clovek bude vysilat takovym vykonem aby spoj chodil a pokud mozno byl +- v norme, vic mi prijde bezpredmetne se o tom bavit.

1m koaxu? a to budeš mí ta krabice kde? Tobě vadí že každá anténa má za sebou box? To přece nepřekáží na stožáru ne?

hmm z posledních testů jsem zjistil že není problém ani tak v kabelu jako v té slabé redukci...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 15 years ago

Supr, kdyz budu svitit 36dBm s MK, jsem cool. Kdyz budu svitit s UBNT jsem idiot co prekracuje umyslne normu....
Uz aspon vim jak svitit do eteru tak aby jste tu nekamenovali...

Placam :)
0 x
Daniel Tasáry

hapi

ftip je v tom, že s UBNTu to ani na těch 36dB nezreguluješ :-D
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Pocitej tedy semnou,

29dB Maxlink, 7dB vystup z Bulletu = 36dB?
29dB Maxlink, 7dB vystup z rocketu - 1-2dB kabely konektory = 35dB?

Nebo ze by to bylo jinak?
0 x
Daniel Tasáry

hapi

to co píše UBTu že nastavil 7dB výkon je kravina. To tu všichni ví že ta regulace nefunguje podle toho co to píše. To je to o čem se tu na foru furt hádáme, na czf to někdo měl na měřáku a byla to nehorázná prasárna.
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

na puvodnim Bullet5 funguje dobre. Nemyslim ted "M" radu.

Ale co, ja si koupim kdyztak R52Hn a tam to resit preci nemusim :)
Oboji ma punc MK takze cajk.
0 x
Daniel Tasáry

hapi

jo, pokud to prej je karta od mikrotiku, tak by jí měl bejt schopnej mikrotik ovládat kompletně celou a správně.
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Hapi - docela fandim tvojemu optimismu ze si to kazdej zreguluje. Se starnetem v cele.

Nicmene, obcas to co vyprodukujes za prispevky je fakt sila.

Kdyz vezmem nekoho kdo teda bude zacinat, koupi si tydle veci s MK, a nepochopi jak se reguluje tak to tam bude sypat stejne jako s UBNT.
A obracene, kdyz nekdo kdo se tomu venuje a pusti nekam UBNT vetsinou to neda za 30dBi antenu ale za nejakou mensi.

Ale az dojdes do toho stavu, ze si udelas spoj, hezky ho zregulujes aby vyhovoval a pak kazdej tyden preladujes kanal a nakonec uz nebude kam, tak to nahulis taky - nic jinyho nezbude. A je jedno co je na druhe strane jestli MK nebo ne. Je to v lidech ne v zarizenich...
0 x
Daniel Tasáry

Ladik

Příspěvekod Ladik » 15 years ago

Jak kdo si to koupi a nebude tomu rozumet???
Snad si predtim nastuduju co povoluje CTU a jak se co nastavuje nebo si to necha nastavit ne?
At uz se to tyka UBNT nebo MK no ne?
Jinak je to s prominutim debil na N-tou a pral bych mu aby mu to sezehl blesk, par takovych tady v okoli mame.
Ja jedu na 3dBi vykonu v boxu za 24dBi JJ extreme a vali to perfektne navic to nechytam 20km daleko jako konkurenci.

Ahoj Lada
0 x

hapi

ne hele, to je bezcený se s váma dohadovat. Pokud nemáš dobrej anténí system, nezbejvá ti nic jinýho, než přidat na výkonu. Jasně, taky používám 24dB jirouse s límcem a v limitech to jede uplně super a i na 3km se z toho dá dostat plnejch 40Mbit i v zarušenym prostředí. Okolní šum je stejně při použití dobrých antén horší o minimálně 20dB takže ti zbejvá 20dB užitnýho signálu a to stačí. Nko je jiná kapitola a UBNTu to moc dobře ví a proto vymejšlí dishe s 34dB ziskem a zařízení který moc regulaci neholduje a pokud možno to jede na max aby to dostalo co nejlepší signál jakej je to má na stole kde to funguje.
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 15 years ago

to Hapi: takze jsme za jedno ne?
0 x

hapi

jo asi jsme
0 x

okoun

kolegové,
já tedy nevím jak vy, ale já když jsem zakládal u nás CZFree tak jsem si nejprve přečetl vyhlášku ČTU a potom jsem dle toho nakupoval HW, kdo tady řídí bez řidičáku tak ohrožuje ostatní. To je nad míru jasné!
0 x