❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

že by UBNT přišlo s regulací Raketové antény :))

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
okoun
antispam: Ano

že by UBNT přišlo s regulací Raketové antény :))

Příspěvekod okoun » 15 years ago

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

konečně útlum :) doporučuju ty kryty nasadit tak 2-3kusy na jednu anténu
0 x

okoun

aby potom ta antény více nezářila ze zadní strany :P
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 15 years ago

podle me jen ciste marketingovy tah.... jak muze sklolaminat utlumit 2dbm? trosku kravina nemyslite? potom jirousovy PAR24 maji pouze 22? rekl bych ze naprosty nesmysl - jen budou tento produkt pouzivat jako argument, "ze s timto radomem" je legalni pouzivat rocket v CR..... je mi z nich nabliti.... :roll:
0 x
Jan Ptáček

okoun

no u jirousek to měřejí přímo s krytem, ale asi to nějaký útlum mít bude ale rozhodně ne 2 dB :)))

já bych spíš do toho krytu dal někomu na střeše nějaký alobal aby to trochu nesvítilo a nikdo nic nepozná.... :mrgreen:
0 x

Selič

Příspěvekod Selič » 15 years ago

Když se dá do epoxidu správné plnidlo, tak výsledný laminát tlumí velice pěkně. Nebo snad místo textilního rouna používají kevlar nebo uhlík. Se borec divil, kdyz si dal antenu od 2.4GHz RC přijímače Yeti do trupu letadelka z uhlíkového kompozitu, že mu to jede sotva na 100m.

No a pak ještě koukám, že borci zapoměli na podložky pod šrouby. Takhle ten kryt na anténě moc dlouho nevydrží.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

Repkins

Příspěvekod Repkins » 15 years ago

Asi se to jako útlumovej člen moc neosvědčilo, když to přestali prodávat http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1776 :D
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 15 years ago

Pak ovšem nechápu toho výrobce, proč vůbec s něčím takovým přišel na trh, když by jednoduchým výpočtem přišel na to, že to nebude stíhat plácat v potřebným množství ?? Pokud to byl českej výrobek, tak se ani nedivím, že se to nevyplatilo. Na hromadnou výrobu jsou potřeba investice a cvičená opoce, která bude makat za trs banánů denně..
0 x

petr

Příspěvekod petr » 14 years ago

Zdá se, že ve firmware 5.3 je regulace pro výkonnější antény vyřešena. Výkon lze regulovat až na -4dB, tzn. že i s 30dB anténami lze zařízení nastavit do latě s VO. Na rozdíl od MK, u kterého se lze dostat jen na výkon 0dB, při kterém se ovšem spoj rozpadne. Přitom na 2dB ještě funguje s rezervou.
Navíc má nový fw dynamickou volbu kmitočtu, bez které žádné zařízení u nás nesmí být provozováno - viz bod f), Článku 2 všeobecného oprávnění č. VO-R/12/09.2010-12. Dynamickou volbu kmitočtu MK má odjakživa.
0 x
Petr Kraus
Přimda
kraus@primda.cz

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jen si lesti svedomi. mk umi voleni kanalu automaticky uz hoodne let a karty pro nko umi pod 0dB
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

petr

hapi píše:jen si lesti svedomi. mk umi voleni kanalu automaticky uz hoodne let a karty pro nko umi pod 0dB

Kdybys četl pořádně, našel bys v mém příspěvku větu: "Dynamickou volbu kmitočtu MK má odjakživa."

Ohledně výkonu se mýlíš: MK regulovat výkon pod 0dB neumí ani pro 802.11n.

Příklad: Nastavím-li Antena Gain na 30dB, najdu v záložce Current Tx Power pro všechny rychlosti (i HT):
Tx Power 0dB
Real Tx Power 0dB
Total Tx Power 3dB

Jak to tedy podle Tebe je? Tvá argumetace na fóru občas velmi pokulhává :shock:

Poznámka:
Ještě jsem neporovnával, zda skutečný výkon UBNT odpovídá nastavení. Otázkou je, zda Atheros (lhostejno zda v MK nebo v UBNT) vůbec umí něco amplitudově namodulovat na nosnou při tak malém výkonu. Ale snahu Ubiquiti Networks o srovnání s předpisy jednotlivých zemí nelze upřít :)

Lešti si svědomí sám :D
0 x
Petr Kraus
Přimda
kraus@primda.cz

hapi

znamej mi ukazoval regulaci rb711 ktera jde do minusu a souhlasila se signalem.

sorry, posledni radek jsem na mobilu nevidel.
0 x

petr

hapi píše:znamej mi ukazoval regulaci rb711 ktera jde do minusu a souhlasila se signalem...

Jó, tak známej :D

Ono lze skutečně napsat do Tx Power třeba i -16dB, jenže Current Power pod 0dB nikdy nedostaneš
Tedy s žádnou kartou, a že mám typů požehnaně, se mi to nepodařilo :-(
0 x
Petr Kraus
Přimda
kraus@primda.cz

hapi

no tak viděl jsem to přes winbox a do -4dBm to souhlasilo se signálem. No ale co naplat. Raketa na 0dBm nejede takže vo čem se to tu bavíme.
0 x