hapi píše:7.5km ze sila k nám do vesnice. 7k z toho samího sila vedle do města. Město je od vesnice asi 1km daleko. Dlouhý linky svíraji cca 8°. Předpokládám že to bylo jejich pojítko do toho města protože jinam to pálit ani nemohly protože neni kam tim směrem. Alcoma lehna ve vesnici, tedy strana co míří na sila. Co jsem tak poslouchal techniky tak ladily několik kanálů a tušim že pak zůstali na 7a1a nebo možná na 8a1a nebo tak nějak, nevim, podrobnosti neznám. Naše antény jsou obě 90cm paraboly. Jejich nevim, nebyl jsem tam. Alcoma AL10D MP90. Totální rozpad, nedalo se dostat skrz ani na management spoje. Před půl rokem nás taky někdo zarušil ale to ten spoj něco protahnul.
Nechci tady hanit tvoje pojítka protože se mi zdaji dost v pohodě ale technicky vzato, můžu ho vzít, nastavit 10GHz, 56MHz, 10dBm? To je možný ne? Jestli jo, tak ho koupim a posvítim si na ně s nim protože pak už nebudou mít kam skočit

Ne vážně, kdo mi zabrání to takhle nepoužívat? ČTU? To těžko.
Já mám o "klukách" ze starnetu uplně jiný informace. Kam přišly, tam všechno totálně rozesraly a to nemluvim o 5GHz ale o 10GHz a nějaká koordinace pásma je vůbec nezajímá.
CTU urcite ne, reps ano. z nalezu co je 2 tydny stary vyplyva: Kluci bezte a poperte se, kdyz to nepomuze vytahnete je z kalhot a kdo ho ma kratsiho vyhrava.
56MHz moznych je, jestlize si dotycny dokoupi licenci. Se znalosti toho, ze to ma pro 10GHz bych vahal mu to prodat a predpokladam, ze by poslechl dobre rady, ale vzhledem k tomu, ze IDU jsou univerzalni i pro placena pasma..

10dBm ... Povolenych je 3dBm asi tak ti to reknu.
Pokud ta 90cm antena ma v poradku parametry tak ma zisk 38dBi, jestlize ta paralelka mela 1km a na sile byla byt jen 30cm antena, mas peska v pripade, ze dany spoj neni ACCP kompatibilni a rusic je na vedlejsim kanale nebo vlastnim kanale a tvuj spoj ma horsi citlivost nez -73dBm. Pokud tam mel treba 30cm antenu, ktera ma na 8 stupnich tak -17dB tak budes 17dB pod 38dB zisku 90cm anteny na sile, minus rozdil zisku anten. Tzn. o dalsich 10dB mene. Co te s prehledem pregumuje az do citlivosti horsi nez -73dBm. Nechci byt spatny prorok, ale tohle bud smrdi tim, ze by ta antena na 10GHz palila + vice nez 13dBm s 30 cm parabolou (o tom pochybuju) a pak by to skutecne mohlo usmrtit i MP90, nebo tam maji vetsi antenu, ALE: pri 65cm antenou a 34dB zisku by hranicni citlivost byla cca -71dBm pri povolenem nominalu, nebo -81dBm pri 13dBm vykonu.., v kazdem pripade otoceni polarizace by to u nas vylecilo az nekam k vysilanemu vykonu rusice 50dBm

u Alcomy tak k 30dBm. Vypudit ale na 10GHz 1W, to neni nahoda ani nehoda, to je zamer..
To co tu rikam je cista fyzika, ale bud mam spatne vstupni udaje, nebo je chybka jinde nez v rusici s 8 stupnema od osy.. Tuhle jsme predelavali spoj jedne nejmenovane firmy v jednom nejmenovanem meste, kde se vyrabi pivo, a spoj "nejak" asi 2 roky fungoval s tim, ze uz od pocatku instalace to bylo udajne zarusene.. Skutecene to bylo zarusene.. Budnikem vytahove sachty o barak dal

))