❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB1100
Re: RB1100
no já bych třeba uvítal nějaké zařízení s optikou na RB....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
to asi více lidí odtud. Na oficiálním foru psali
SFP? Send request to support with example implementation (ie. where you would use it)
SFP? Send request to support with example implementation (ie. where you would use it)

0 x
osobne to sice nepotrebuji ale jiste by to bylo prinosnesji nez cpat SD karty, usb na routerboardy, osadit je x86 procesory, na slabsi mips be s vysokym taktem ten je docela slusnej, nepouzivat powerpc ten se moc nepovedl. Pripada mi ze jsou spokojeni, nebo vyvojove oddeleni chrape 

0 x
jo dělaji totální kraviny. Zajímalo by mě z jakýho důvodu daly na RBčka pozici na simkartu nebo co je vedlo k t vytvoření RB1100 a osazení slabšim procesorem než má RB1000. Obecně jejich počínání poslední dobou vůbec nechápu. Ono ale obecně kdo by chtěl na RBčku SFPčko? Jenom ten co má co dočinění s optikou a těch lidí moc neni. Ono vlastně ani lidí co využijou sim kartu v Rčku asi moc nebude. Zaspávaji dobu čim dál víc a víc...
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:jo dělaji totální kraviny. Zajímalo by mě z jakýho důvodu daly na RBčka pozici na simkartu nebo co je vedlo k t vytvoření RB1100 a osazení slabšim procesorem než má RB1000. Obecně jejich počínání poslední dobou vůbec nechápu. Ono ale obecně kdo by chtěl na RBčku SFPčko? Jenom ten co má co dočinění s optikou a těch lidí moc neni. Ono vlastně ani lidí co využijou sim kartu v Rčku asi moc nebude. Zaspávaji dobu čim dál víc a víc...
Ber to tak že jejich trh není jen CR. V jiných státech jede 4G úplně jinak a tam tu sim kartu využiješ. To samý SFP. Pokud by mělo rb1100 silnější procesor a SFP tak ho berem. Myslím že lidí co dělají s optikou je v dnešní době hodně. Přeci jen ceny jsou jinde než dríve... A pokud dneska sídliště nebereš útokem optikou tak toho využije konkurence
0 x
ber to tak že ČR je wifi velmoc, takže jsme hlavní odběratelé co se týče wifi RBček.
0 x
hapi píše:ber to tak že ČR je wifi velmoc, takže jsme hlavní odběratelé co se týče wifi RBček.
nojo, ale je nás jenom 10 mega, takže každá trochu větší aglomerace na světě je větší trh než celá ČR
0 x
Jaký názor máte když bych chtěl dát tudle RB1100 jako záložní firewall pro cca 300PC? funkce NAT, pár firewall pravidel, trocha omezení apod.
0 x
.... 1 Hz, taky frekvence, ne? ....
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Premyslim hodit do site pro zacatek dva RB1100, postupne vice. A k cemu ? Jako kompletni monitoring site pres DUDY
Ale premyslim, zda tm nestaci RB450G ci ALIX.3D2. Mate zkusenosti s timto ? Kdyztak ve vlaknu od Dude a nebo mozna jako lehkej OT sem.
Obecne mi RB1100 prijde zajimavej, ale to je tak vse. Meli tam dat x86 procesor, treba prave sporivej Atom a nezavisly HW porty ethernetu - to by byla jinacejsi kava ...
Co se tyce PCI-Express a SIM slotu na RB - nevim co si mam myslet. Aktualne to vidim tak, jako nepotrebny material, ale do budoucna, az O2 3G bude beznejsi (daleko beznejsi), tak 3G PCI-E modem a simka bude velmi zajimava moznost nouzove spravy zarizeni na ktere upadnul uplink (zaruseni, chyba mezi klavesnici a zidly atd.).

Obecne mi RB1100 prijde zajimavej, ale to je tak vse. Meli tam dat x86 procesor, treba prave sporivej Atom a nezavisly HW porty ethernetu - to by byla jinacejsi kava ...

Co se tyce PCI-Express a SIM slotu na RB - nevim co si mam myslet. Aktualne to vidim tak, jako nepotrebny material, ale do budoucna, az O2 3G bude beznejsi (daleko beznejsi), tak 3G PCI-E modem a simka bude velmi zajimava moznost nouzove spravy zarizeni na ktere upadnul uplink (zaruseni, chyba mezi klavesnici a zidly atd.).
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
RB1100 má SSD nebo pevnej disk? Tohle tady už řešilo několik lidí s brekem že jim odešla flash paměť. Taky se stává že když se ukládá na flashku, tak dude už nestíhá správně logovat to co má takže se tam ukazuje na grafech PL a nebo větší latence právě vinou neexisující vyrovnávací paměti při ukládání do flashky kterou pevný disky maji. Já nevim ale kupovat takhle drahou mrchu jenom pro dude je kravina. To radši alixe 1D a dát k němu malej 2.5" disk do 44pinu co má na desce a bude to mít dostatek výkonu. Ono si občas dude řekne o pořádnou dávku výkonu.
0 x
První RB1100 na síti. Docela zklamani. denní prumer vytízeni CPU je 10% . Router pred na RB1000 s oneco větším traficem má průměr 7%.
Seriový takt CPU na 800Mhz je prostě poznat oproti 1333 u tisicovky. Chlazení nepříjemně hučí. Tipuju , že pres slabý strop něco slyset bude, nedej bože aby byl router přímo nad ložnicí. :-/
Seriový takt CPU na 800Mhz je prostě poznat oproti 1333 u tisicovky. Chlazení nepříjemně hučí. Tipuju , že pres slabý strop něco slyset bude, nedej bože aby byl router přímo nad ložnicí. :-/
0 x
jirka123 píše:První RB1100 na síti. Docela zklamani. denní prumer vytízeni CPU je 10% . Router pred na RB1000 s oneco větším traficem má průměr 7%.
neblazni... mam to tu na polici - caka na nasadenie. co presne ti na tom bezi a aky datovy tok ti tam tecie?
0 x
já se divim, že se dívíte
ten procesor je stejnej jako v RB800.

0 x
to ještě neznamená že je na hovno
na čistý routování dobrý.
Ale rb1100 je podle mě plánován jako hraniční router a tam se ten procesor pro nějaké Mangle a Queues nehodí

Ale rb1100 je podle mě plánován jako hraniční router a tam se ten procesor pro nějaké Mangle a Queues nehodí

0 x
honzam píše:to ještě neznamená že je na hovnona čistý routování dobrý.
ja to chcem ako QoS server, t.j. bude tam mozno 10 pravidiel v mangle a k tomu QT a zaroven to chcem vyuzit ako switch. traffic cca do 150 mbit. zvladne to???
0 x