❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Switch 16x10/100 + 2xSFP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Peyrak

Switch 16x10/100 + 2xSFP

Příspěvekod Peyrak » 15 years ago

čau scháním větší počet switchů 16 port metalika, stačí Fast Eth a navíc potřebuju 2xSFP gigo, managed a nejlíp aby to umělo přes SNMP monitorovat průtoky na portech, VLANY beru jako samozřejmost :) Samo aby to bylo spolehlivý a levný :oops:

Nadhoďte please nějaký tipy, díky
0 x

baz

Příspěvekod baz » 15 years ago

resim totez.
zatim jsem nasel Netgear FS728TS, co se da poridit neco pres 4k s dani. ale je to 24port, umi vse co potrebujes. bacha, jestli to chces na televizi, neumi IGMP snooping.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 15 years ago

ještě jsem našel tohle, Cisco SmartSwitch SLM224G, ale nezjistil jsem, jestli umí SNMP.

edit: aha, tenhle to neumí, umí to SRW224G4 a ten stojí o 1k víc
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 15 years ago

Peyrak píše:ještě jsem našel tohle, Cisco SmartSwitch SLM224G, ale nezjistil jsem, jestli umí SNMP.

edit: aha, tenhle to neumí, umí to SRW224G4 a ten stojí o 1k víc

Na SRW224G4 bacha, neumi igmp snooping .... i kdyz to vyrobce tvrdi ... reklamujeme stovky kusu a moc se do toho dodavatelum nechce. 24 port doporucuju edge core ES3528M, akorat je teda vetsi :) ale 16 a 2 SFP je hodne divny rozmer, to jen tak nesezenes.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

baz

Příspěvekod baz » 15 years ago

potvrzuju problem se snoopingem na linksysu 224g4. a bacha, verze 248g4 je na tom stejne.
nehlede na to mizerny ovladani v jave a nefunkcnosti v rozumnem prohlizeci /dobre jede akorat v msie. teda dobre - pomalu, ale aspon ze vubec nabehne rozhrani/
a klidne si tomu rikejte cisco smartswitch, je to obycejny minimalne 3 roky stary model linksyse. aspon ja je mam nekdy z roku 2007. dnes je stejny, vyrobce to ani neinovoval. ktery hw se dela tri roky beze zmeny? :)
0 x