❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Proč mini PCI a ne HW AP

Návody a problémy s konfigurací.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Proč mini PCI a ne HW AP

Příspěvekod soucez » 19 years ago

Lii zajímalo by mě jestli je výhodnější používat miniPCI WiFi karty než běžné HW AP. V čem to má výhody. Já chci Mikrotik provozovt spolu s 3-mi HW AP (asi COMPEX nebo minitar mnwapg-2) Když tady čtu různé problémy s těmi krtami PCI tak si říkám proč nepoužíváte normální HW APčka?
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 19 years ago

soucez píše:Lii zajímalo by mě jestli je výhodnější používat miniPCI WiFi karty než běžné HW AP. V čem to má výhody. Já chci Mikrotik provozovt spolu s 3-mi HW AP (asi COMPEX nebo minitar mnwapg-2) Když tady čtu různé problémy s těmi krtami PCI tak si říkám proč nepoužíváte normální HW APčka?

Jo, jo kdyz jede vse jak ma, tak nedam dopustit na MK a cm9, ale kdyz se mi to ....... jako ted, tak bych to nejradeji vyhodil :( . Ale problemy jsou vside i u HW AP.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 19 years ago

soucez píše:Lii zajímalo by mě jestli je výhodnější používat miniPCI WiFi karty než běžné HW AP. V čem to má výhody. Já chci Mikrotik provozovt spolu s 3-mi HW AP (asi COMPEX nebo minitar mnwapg-2) Když tady čtu různé problémy s těmi krtami PCI tak si říkám proč nepoužíváte normální HW APčka?

A hlavně... Málokterý HW AP má tak dobrej firmware, že v něm uvidíš hodnoty signálů od klientů, rychlosti toku dat nehledě na možnosti, který Mikrotik má. Původně jsem měl vše na HW AP, ale teï předělávám na Mikrotik a jede to daleko líp (po vychytání drobností). A hlavně mám přehled co se s tím AP děje...
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Repkins píše:

A hlavně... Málokterý HW AP má tak dobrej firmware, že v něm uvidíš hodnoty signálů od klientů, rychlosti toku dat nehledě na možnosti, který Mikrotik má. Původně jsem měl vše na HW AP, ale teï předělávám na Mikrotik a jede to daleko líp (po vychytání drobností). A hlavně mám přehled co se s tím AP děje...

Třeba Wline3000g (http://www.wline.info) nejsou špatná. Ukazují sílu signálu od naladěných klientů. A co COMPEXy WPA54G ty chci použít já. Doteï jsem tam měl Wline4000G (router) a nesekalo se to, netuhlo apod. Akorát nemá QoS a další věci. proto jdu do Mikrotiku + HW AP
0 x

pepulis

soucez píše:
Repkins píše:

Třeba Wline3000g (http://www.wline.info) nejsou špatná. Ukazují sílu signálu od naladěných klientů. A co COMPEXy WPA54G ty chci použít já. Doteï jsem tam měl Wline4000G (router) a nesekalo se to, netuhlo apod. Akorát nemá QoS a další věci. proto jdu do Mikrotiku + HW AP

Přecti si forum zde - posting.php . Je tam neco o problemech s cm9 a moznymi duvody apod. A taky jaka malickost muze ovlivnovat karty. Pokud najdete vhodnou kombinaci karet desky atd., myslim ze je na MK velky spoleh.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Přecti si forum zde - posting.php . Je tam neco o problemech s cm9 a moznymi duvody apod. A taky jaka malickost muze ovlivnovat karty. Pokud najdete vhodnou kombinaci karet desky atd., myslim ze je na MK velky spoleh.[/quote]

Ten odkaz nejde :-(
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 19 years ago

urcite jde o prehled nad systemem. jedinou vyhodou HW ap je to, ze ji muze obsluhovat i naprosty laik(sekne se => vypni a zapni elektro ;)).

Samozrejme jsou i hw ap, ktery jsou funkcni a jedou stejne jako MK, ale jejich cena >10.000 a v dusledku v pekne plastove krabce najdes PCB a na nem miniPCI(ikdyz dnes uz se vsechno integruje na jednu desku)...
0 x

pepulis

Opravuji odkaz. Netusim co jsem to tu vlozil. viewtopic.php?t=864
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

pepulis píše:Opravuji odkaz. Netusim co jsem to tu vlozil. viewtopic.php?t=864

Sleduju toto téma, ale o nevýhodách nebo nepoužitelnosti HW AP jsem tam nic nenašel :-(
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 19 years ago

Ja pouzivam na RB532+MK len ethernet porty, ako vysielacie zariadenia mam wline 4000b a som maximalne spokojny, kazde jedno AP zvladne okolo 20-25 klientov, ale idealne to je pri 10-15. Vtedy ani nevies ze ho mas na sieti. Ked chces velku stabilitu, tak dokupim si k nemu HW watchdog a mam pokoj uplne. Ale zatial som nemusel kupovat nikde, ten FW ktory tam je - je uplne super. Alebo pouzi APPRO, ten je tiez genialny... od kedy som ho dal na siet, ani neviem ze tam je...
ja som rozmyslal tiez nad alternativou MK+minipci karty ako AP, ale po precitani zopar prispevkov tu na fore som si to rozmyslel :-)
Ma to svoje muchy, treba ich vychytat, krasne nastavit (co sa nie kazdemu poradi) a potom to udajne slape... ale naco budem menit nieco, co krasne bezi za nieco s cim mozem mat problemy... :lol:

soucez píše:
pepulis píše:Opravuji odkaz. Netusim co jsem to tu vlozil. viewtopic.php?t=864

Sleduju toto téma, ale o nevýhodách nebo nepoužitelnosti HW AP jsem tam nic nenašel :-(
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

[quote="mato1"]Ja pouzivam na RB532+MK len ethernet porty, ako vysielacie zariadenia mam wline 4000b a som maximalne spokojny, kazde jedno AP zvladne okolo 20-25 klientov, ale idealne to je pri 10-15. Vtedy ani nevies ze ho mas na sieti. Ked chces velku stabilitu, tak dokupim si k nemu HW watchdog a mam pokoj uplne. Ale zatial som nemusel kupovat nikde, ten FW ktory tam je - je uplne super. Alebo pouzi APPRO, ten je tiez genialny... od kedy som ho dal na siet, ani neviem ze tam je...
ja som rozmyslal tiez nad alternativou MK+minipci karty ako AP, ale po precitani zopar prispevkov tu na fore som si to rozmyslel :-)
Ma to svoje muchy, treba ich vychytat, krasne nastavit (co sa nie kazdemu poradi) a potom to udajne slape... ale naco budem menit nieco, co krasne bezi za nieco s cim mozem mat problemy... :lol:

Wliny znám velmi dobře. W4000B i G používám dosud právě mám velké problémy s P2P a QoS. Proto jdu do Mikrotiku ve spojení s Compexy a Wline3000G
Hele pokud chceš nechám Ti ten HW Watchdog do Wline4000B za nějakou good price :-)
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 19 years ago

soucez píše:
mato1 píše:Ja pouzivam na RB532+MK len ethernet porty, ako vysielacie zariadenia mam wline 4000b a som maximalne spokojny, kazde jedno AP zvladne okolo 20-25 klientov, ale idealne to je pri 10-15. Vtedy ani nevies ze ho mas na sieti. Ked chces velku stabilitu, tak dokupim si k nemu HW watchdog a mam pokoj uplne. Ale zatial som nemusel kupovat nikde, ten FW ktory tam je - je uplne super. Alebo pouzi APPRO, ten je tiez genialny... od kedy som ho dal na siet, ani neviem ze tam je...

Wliny znám velmi dobře. W4000B i G používám dosud právě mám velké problémy s P2P a QoS. Proto jdu do Mikrotiku ve spojení s Compexy a Wline3000G
Hele pokud chceš nechám Ti ten HW Watchdog do Wline4000B za nějakou good price :-)

ne diky... nepotrebujem to. nemam to pretazene takze pohoda... ja mam obmedzeny pocet spojeni pre p2p na 100, ale az na MK. A nemam problem s pingami... pri plnej zatazi to ide zhruba do 10ms
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

mato1 píše:
soucez píše:
mato1 píše:Ja pouzivam na RB532+MK len ethernet porty, ako vysielacie zariadenia mam wline 4000b a som maximalne spokojny, kazde jedno AP zvladne okolo 20-25 klientov, ale idealne to je pri 10-15. Vtedy ani nevies ze ho mas na sieti. Ked chces velku stabilitu, tak dokupim si k nemu HW watchdog a mam pokoj uplne. Ale zatial som nemusel kupovat nikde, ten FW ktory tam je - je uplne super. Alebo pouzi APPRO, ten je tiez genialny... od kedy som ho dal na siet, ani neviem ze tam je...

Nemohl by jsi mi udělat demo přístup na tvůj mikrotik? Máš to asi podobně jako já tak že bych se poučil :-)

ne diky... nepotrebujem to. nemam to pretazene takze pohoda... ja mam obmedzeny pocet spojeni pre p2p na 100, ale az na MK. A nemam problem s pingami... pri plnej zatazi to ide zhruba do 10ms
0 x