❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Náhrada za RB600
Náhrada za RB600
Zdar, nevite co bude za nahradu za RB600? Nikde uz se neda sehnat a vetsina shopu uz to dala uplne pryc.
0 x
no jo také koukám, to je dost zlé zrovna budu stavět další AP a nevím co tam dám 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
bezi i bez vetraku. Myslim ze nic jineho tam stejne dat nemuzes. Leda 433AH ale ma jen 100Mbit porty a rusi se tam karty mezi sebou
0 x
tak to zas halt stoupne pěkně cena výstavby celého AP 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
skuste to riesit s tymto sposobom... ako rb je pouzite rb493ah, vykonovo stiha zhruba hravo do 40 mbit, viac skusene nemam na tom.
- Přílohy
-
- IMG_0083.JPG
- (146.58 KiB) Staženo 1673 x
0 x
miract píše:Do pěti portů stačí i RB450.
akoze uplne od veci reakcia... predsa nebudem stavat nieco, co nema rezervu. ked chcem pridat dalsie ap alebo spoj, tak dam switch? no nie... radsej to vyriesim takto.
0 x
nevím jak vy, ale já raději budu investovat do té větrákové šílenosti než abych měl v krabici zapojených několik desek. hal musím zaplatit 2000 Kč více a nemohu dělat nic
a nebo uvažuji o koupi dvou alixů

0 x
okoun píše:nevím jak vy, ale já raději budu investovat do té větrákové šílenosti než abych měl v krabici zapojených několik desek. hal musím zaplatit 2000 Kč více a nemohu dělat nica nebo uvažuji o koupi dvou alixů
neviem co mas proti takemuto rieseniu... proste vseobecna choroba RB je ta, ze sa tam karty rusia (niekde viac a niekde menej), ale takto to mas vyriesene. ako ap su pouzite rb411ah, odkial ide pigtail priamo na na antenu (ziadna strata a ziadna moznost zatecenia do plusu).
napr za posledny tyzden som riesil problem, kde mi v jednej plne osadenej rb600 zacalo cosi blbnut. nepravidelny reset, cim dalej tym castejsie a niekedy uplne zamrzlo. vymenil som rb600, vymenil som nadstavbu, vymenil som napajanie a nakonec to bolo tym, ze to sposobovala jedna karta - konkretne r52. stacilo vymenit za cm9 a ide to ok. ale proste som s tymto zabil tri dni a sposobil si nemale vypadky, kedze vysielac je na pomerne nedostupnom mieste. keby to mam riesene takto, tak mi zblbne jedna antena a problemov mam podstatne menej. takto som mal vypadky na dalsich 3 dedinac a 5 sektorkach. takze potesi...
0 x
vyresene to mas pekne, ale stejne jak ti bude nekdo na ty plastove GB svitit svym radiem tak ti to zarusi tak jak tak... kdyby tam byla kovova krabice tak je to o necem jinem.... mozna by se ti mohlo libit toto: http://www.prowax.cz/cz/secb514
0 x
Jan Ptáček
net.work píše:vyresene to mas pekne, ale stejne jak ti bude nekdo na ty plastove GB svitit svym radiem tak ti to zarusi tak jak tak... kdyby tam byla kovova krabice tak je to o necem jinem.... mozna by se ti mohlo libit toto: http://www.prowax.cz/cz/secb514
pozeral som tie anteny... ale cena sa mi javi ako trosku prehnana. ale inak prowax u mna jednoznacne vedie. v sektorkach davam este ELBOXRF pripadne horizontalne interline - tie sa mi tiez osvedcili. mam skusene aj zopar d-com, ale zatial neviem realne posudit kvalitu, kedze je na nich malo klientov a su v malo zarusenych lokalitach. akurat co viem povedat je to, ze su velke jak hovado - problem umiestnit na stoziar

0 x
ty elboxy pouzivam taky i prowaxy... ta cena je vyssi no... diky te kovove krabici a uchytu... ale zase stoji to za to.... vsam vem 1ks na vyzkouseni - RB pak pripojujes ciste jen malickym pigtailem 

0 x
Jan Ptáček
nastrikej to medenym nebo hlinikovim sprejem a mas to skoro jak v kovove krabici
0 x