❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vadný Rocket M5

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
jirkas

Vadný Rocket M5

Příspěvekod jirkas » 15 years ago

Zdravím všechny,

zajímal by mě jestli mám jen smůlu nebo je tu problém a nikdo v ČR neřeší ?
Rozhodl jsem sem se zkusit výrobky od UBNT v normě 802.11n Rocket M5. Narazil jsem na problém s horizontálním a vertikálním signálem. Horizontální signál je o cca 20dB horší něž vertikální. Závada se projevuje jen, když regulujete vysílací výkon podle norem. Signály jsou stejné když zapnete rocket na cca 22dBm a více což je v ČR nelegální. Závada není ve firmware.
Údajně se jedná o malé množství těchto vadných kusů. Zařízení Rocket, které sou vyrobené v roce 2010 jsou údajně v 100% v pořádku, ale nenašel jsem nikoho, kdo v ČR prodává Rocket vyrobený v tomto roce.

Diskuze na stránkách ubnt
http://ubnt.com/forum/showthread.php?t=14006

Díky
0 x

level

Příspěvekod level » 15 years ago

az tohle bude cist hapi tak to s nim sekne :lol:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

to jenom potvrzuje to co tu říkám, opravdu se těšim až to někdo připojí k tý metrový parabole co prodávaji a napálí to k vršku paneláku kde sídleji ISPíci. To musí totálně zahltit vstupy karet.

Možná se zdá že tu hanim UBNTu bez důvodu ovšem tohle to to celkem potvrzuje.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

Na to byl pry lepsi magnetron a mikrovlnky v ohnisku 60cm tyhana namirenej na ISP vysilac :) Jen asi bude problem sehnat ho na 5Ghz :lol:
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 15 years ago

Magnetron z ruskýho radaru, pásmo 6cm a špičkovej výkon několik set kW.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

Akorat uz nebude moc mobilni :lol: Jinak na niceni vstupu karet by stacil i 1Kw z ty mikrovlnky, kdyz se to vhodne nasmeruje, tedy tech 2.4 karet coz uz dnes neni zajimave.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

UBNT = výrobce magnetronů, by se uplatnili v domácnosti :lol:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 15 years ago

Na CM9 a podobne karty bez filtru staci i 2,4 GHz magnetron, viz:

http://www.czfree.net/forum/showthread. ... adid=20455 :))
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

jirkas

Tak jsem vyzkoušel 6 kusů (Rocket) na všech stejná závada. Zkoušel jsem to i se zapojením paraboly od ubnt rozdíl signálů je cca 20dB jak jsem psal. Při malém výkonu se to nedá vůbec použít k provozu, když se ten Rocket nezapna na cca 23dB. Jak to můžou prodávat!
0 x

Jarin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jarin » 15 years ago

Zkuste prubnou jen na zkoušku frekvenci 5320,pokud to Vaše antény zvládnou.Taky jsem s tím laboroval a měl podobný problém a domnívám se, že to bylo větším zarušením na jedné straně spoje. Nastavit v Channel Width 20MHz, někde na dědině by to asi na 40 šlo, ale ve městě je to spíš horší. Dnes mám rozdíl mezi Chain 0 / Chain 1 od 0 do 5 dB. Software předpokládám, že máte v5.1.2. Já to mám v tento okamžik takto, Chain 0 / Chain 1: -67 / -67 dBm. Je to WDS spoj a AirMax zapnut.
0 x

jirkas

Jarin píše:Zkuste prubnou jen na zkoušku frekvenci 5320,pokud to Vaše antény zvládnou.Taky jsem s tím laboroval a měl podobný problém a domnívám se, že to bylo větším zarušením na jedné straně spoje. Nastavit v Channel Width 20MHz, někde na dědině by to asi na 40 šlo, ale ve městě je to spíš horší. Dnes mám rozdíl mezi Chain 0 / Chain 1 od 0 do 5 dB. Software předpokládám, že máte v5.1.2. Já to mám v tento okamžik takto, Chain 0 / Chain 1: -67 / -67 dBm. Je to WDS spoj a AirMax zapnut.

A jaký výkon s Rocketu do toho pouštíte víc jak 22 dB ? 5320 vyzkouším o víkendu
0 x

Jarin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jarin » 15 years ago

17 dB s 3m pigtailem.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 15 years ago

Včera bylo u i4WIFI "školení" IPv6 a mimo jiné si tam i4 hodila presentačku spoje na 2380m Rocket M5 + nanodish.
Maník to tam presentoval, ukazoval test rychlosti a pak klikl na záložku s výkonem :D Nastaveno 20dbm !!! Ptám se kolik má ta anténa zisk? Prej 28dbm Takže v klidu před očima cca 20-ti účastníků to smaží 48dbm :oops:
Druhej nýmand z i4 hned chtěl zachraňovat situaci a tak do mikrofonu říká: "ten výkon máme samozřejmě takto nastavený pouze pro účely školení a předvedení" :D
Ptám se proč že je to takto přepálené zrovna pro účely demontrace a školení?
Prej aby dosahovali takovýchto výsledků (60Mbps/60Mbps)

Tak jsme chtěli ať to hodí do normy a předvedou. No ono to totiž do normy dát nelze, protože to nestáhnete pod 10dbm čili s anténou jsme na 38dbm minimálního výkonu.
Útlumové články prej neprodávají :(
No když to takhle "zreguloval" tak to nedalo víc jak 7Mbps.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

tak to je fakt bezva kdyz to takhle predvadi na prezentacich :?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

fajn, aspoň je vidět že nevařim z vody to co jsem tu měsíc vypouštěl.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků