❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj na vzdálenost 4 km a 6 km
Re: Spoj na vzdálenost 4 km a 6 km

0 x
Jan Ptáček
A záleží na tom když na AP používám skaláry, které mají na obě roviny 60°?
0 x
jak muzou mit obe roviny?? to si pletes s vyzarovaci charakteristikou.
0 x
je to jedno, ale pokud mas v okoli canopy ty jedou tusim v H, pak je asi lepsi veritkal.
0 x
Na stránkách u skalára mají napsáno toto:Polarizace: lineární (vertikální nebo horizontální)
Nevím jestli mám v okolí canopy jak to zjistím? Ale jinak je to tady skoro nezarušené, teda na 5 na 2,4 už je to horší:-(, ale 2,4 už jen všesměr, který mám od začátku a postupně lidi přecházejí na 5 gigo.
Nevím jestli mám v okolí canopy jak to zjistím? Ale jinak je to tady skoro nezarušené, teda na 5 na 2,4 už je to horší:-(, ale 2,4 už jen všesměr, který mám od začátku a postupně lidi přecházejí na 5 gigo.
0 x
Maxik píše:vadit to nebude ale je to teda divocina
Tak co na to říkáš? Nevypadá to nejhůř ne?
- Přílohy
-
- P1000472.jpg
- Ještě tam přidělat RB a půjde na stožár.
- (63.27 KiB) Staženo 805 x
-
- P1000471.jpg
- (64.59 KiB) Staženo 807 x
0 x
teď jde o to, jestli nebude vevnitř na tom kovu kondenzovat voda.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Zdravím ve spolek, tak už čekám jen na zapojení elektriky do jednoho APéčka tak potom hodím nějaké foto. Chci se zeptat, jak otestuju páteř? Co máte vyzkoušené? Jinak kilové pingy 1 ms, rychlost 54/54, CCQ 90-100 - ještě muím natočit jednu anténu, ale když dám bandwith test tak se mi markantně zvedne ping a sníží CCQ. Poradíte jak správně testnout spoj? Díky moc zdraví Trandák
0 x
Tak posílám nějaké slíbené foto AP, zatím jsem udělal přesun hlavního serveru plus jeden převaděč a další přístupový bod, který poslouží do budoucna jako další skok. Jen čekám jak se vyjádří starosta z vedlejší vesnice, zda připojení bude chtít ode mě nebo od konkurence. Chci Vám všem poděkovat kdo měl se mnou trpělivost a dával mi rady na moje dotazy. Díky moc zdraví Trandák
- Přílohy
-
- AP-net.JPG
- (108.56 KiB) Staženo 464 x
-
- schranka-net.JPG
- (99.12 KiB) Staženo 465 x
-
- AP-net.JPG
- (92.82 KiB) Staženo 469 x
0 x
zebrik na voziku

konzole pekne, ale to poecko hned vyhod.. hrozny smejd..... uz nekolikrat se mi stalo ze to po case cele odeslo, proste spatny kontakt... z niceho nic...

konzole pekne, ale to poecko hned vyhod.. hrozny smejd..... uz nekolikrat se mi stalo ze to po case cele odeslo, proste spatny kontakt... z niceho nic...
0 x
Jan Ptáček
Díky za tip s POE, máš nějaký typ osvědčený? Žebřík jsem neměl delší a ještě když byl na zemi tak se zabořil minimálně 20 cm do země, takže ideální byl vozík:-) jinak můžu ještě vylezákem k anténě, ale je na druhé straně střechy a bylo tam moc sněhu tak jsem nechtěl potom chodit.
0 x
Jinak dobrá poštovní schránka ne, z OBI z výprodeje za 300 peněz
a na léto to mám i s větráním.

0 x
Cau ja někde tyhle PoE od I4 taky mam a jedou mi bez problému....
chtěl sem se tě zeptat na ten zdroj co tam máš... to mas z ispshopu, co ma vystup i na baterky... ptam e protože ja stejně vypadající kupoval v Gesu s doměním, že jelikož má velkej proud budu ho moc použít na hromadné PoE a cca po 14 dnech z ničeho nic přestal fakat... když jsem ho dal pryč a vyměnil za adaptér tak doma jsem ho pak zase normálně rozchodil.... ale dal bych na to bacha...
chtěl sem se tě zeptat na ten zdroj co tam máš... to mas z ispshopu, co ma vystup i na baterky... ptam e protože ja stejně vypadající kupoval v Gesu s doměním, že jelikož má velkej proud budu ho moc použít na hromadné PoE a cca po 14 dnech z ničeho nic přestal fakat... když jsem ho dal pryč a vyměnil za adaptér tak doma jsem ho pak zase normálně rozchodil.... ale dal bych na to bacha...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček