❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kozy a vozy (bylo GPON ONU)

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: GPON ONU

Příspěvekod sub_zero » 15 years ago

miract píše:To bych taky rad vedel. Normalni wifi obchody k GPONu nic neprodavaji(teda krom splitru, ktere jsem nekde videl), a specializovane jako profiber, proficomms...
na strankach moc informaci nemaji, ceny uz vubec a kdyz je poptas po par kusech, tak si na to daji dle meho 200% rabat. Jedine co je u GPONu i P2P optiky stejne, je opticky kabel.

vse zalezi na poptavce... obecne, GPON (ted myslim bez IPTV) se vyplati budovat pro site 1500 + zakazniku, s IPTV asi polovina (myslim to v zavislosti na navratnosti).
IP + VoIP + IPTV (klasickej priklad RioMedia over GPON). Beru cenu nejvice pouzivanejch komponen (OLT Motorola, gatewaye Alied)
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

psm1

Příspěvekod psm1 » 15 years ago

sub_zero ale je velmi tazke najst wifi s optickym vtupom. :) A este jedna vec, ja som nemyslel to Edge-Core ako homegateway, ale ako prvok architektury FTTB, ze by ten switch bol v budove a od neho sli metalicke vedenia. Tak sa to neda pouzit?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

tohle vlákno už je tak zmatený že to neni už ani možný...
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

psm1 píše:sub_zero ale je velmi tazke najst wifi s optickym vtupom. :) A este jedna vec, ja som nemyslel to Edge-Core ako homegateway, ale ako prvok architektury FTTB, ze by ten switch bol v budove a od neho sli metalicke vedenia. Tak sa to neda pouzit?

jezisi... napred si o tom neco zjisti prosim.. WiFi s optickym vstupem? Myslel jsem samozrejme pres mediakonvertot (optika/ethe). Asi sjem to mel napsat do detailu, myslel jsem, ze je to jasny...
A co se tyka Tvyho druhyho dotazu.. to, co chces pouzit NEMA s GPONem ani s klasickym PONem NIC spolecnyho. Princip PONu je dovest vlakno az k ucatsnikovy do bytu, ne nekam do vytahovky, kde das mediakonvertor a poejdes to po baraku v metalice. Proste prijedes jednim vlaknem (uvazujme o WDM) do baraku kde budes mit treba 30 bytu, hodis tam nekak splitter 1/32 a od nej pojedes mikrokabely do jednotlivych bytu a tam das gateway...proste se vyhnout aktivnim prvkum nekde ve spolecnejch prostorech (switche, routery atd)

Pochopil? :wink:
0 x

Jirka Lazorčák

psm1

No mne to nie je az tak nejasne, prave az moc jasne, lebo hento som vedel uz predtym. Ale to, ze v GPON nemozes pouzit architekturu FTTB som sa dozvedel az teraz. Lebo ten prvok, na ktory sa pytam je pouzivany podla stranky shop.idigilive.com/sk v GPON a podla stranky, kde je uvedene jeho vyuzitie sa pouziva pri FTTB. http://www.edge-core.com/images/3/Solution1_big.jpg
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

a kde mas ten GPON?
Hele, PON muzes pouzit i s aktivnim prvkem nekde v baraku, treba v ty vytahovce, ale ztraci to vyznam. Jednak tam budes muset MIT ten aktivni prvek (starat se o nej, managementovat, platit popr najem + el) a jednak na nem musis mit SFP, kterej je kompatibilni s PONem (citlivost + vykon)
0 x

Jirka Lazorčák

psm1

S tym GPON som sa pomylil. A je to urcite pravda, co pises, len som si chcel overit, ci by to bolo teoreticky mozne. Tak diky moc za rady.
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 14 years ago

Podnětná část vlákna přesunuta do viewtopic.php?f=19&t=7530
0 x