❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

na jakou maximální délku připojíte klienta (2,4)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.

200m
4
11%
500m
4
11%
700m
2
6%
1Km
7
20%
1,5Km
4
11%
2Km
2
6%
2Km a více
12
34%

Celkem hlasů: 35

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

viděl jsem všemožné prasárny, ale tato věc mě celkem zajímá. jedná se každopádně o přijmou viditelnost. vyberte nejbližší hodnotu
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

myslím že první dvě volby můžeš smazat a přidat ještě dvě :D
0 x

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

ja bych tu anketu udelal spise na jakou prumernou vzdalenost pripojujete klienty na 2.4GHz
Se sinymi antenami se da pripojit i na 3-4 km a mozna i vice
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 15 years ago

2 roky jel jeden klient s UNI24 proti štěrbinový sektorce na vzdálenost 19 km, dneska už by to asi nešlo, navíc tehdy nebyla dodržená norma.
0 x

okoun

no já jsem počítal, že všichni doržíte normu a nějakou přijatelnou kvalitu :roll:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

na 2,4Ghz normu nikdo moc neresi. Ve vetsine mest chytnes tak 50siti
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

dost naivni si myslet ze vsichni dodrzujou normy, kdyz vidim ten bordel v eteru a silu mnohych ap ktera jsou hodne daleko.. tak me pripada ze to naopak nikdo neresi
0 x

level

Příspěvekod level » 15 years ago

to nemyslite vazne s tema 2 a vice Km
pak ten eter ma vypadat
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

nekde na vesnici mimo civilizaci proc ne ale ve meste je to tak pres ulici :)
0 x

level

Příspěvekod level » 15 years ago

pri dodrzeni limitu je u standard anten pri vzdalenosti 2Km zisk priblizne 74dBi ,to povazuju za mez funkcnosti pri slinkovani na 11/11Mbs
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

to ano ale nepočítáš rezervu pro únik z důvodu šumu od ostatních sítí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

udělal jsem tuto anketu právě proto, že spousta lidí to fakt prasí třeba přes 2Km přitom může třeba pro 4 lidi postavit lokální AP, ale oni prostě raději švihají klientský spoj tak daleko. je to halt hrůza.....

zjistil jsem, že to většinou dělají takové ty velké parazitní firmy....
0 x

okoun

ta anketa mě celkem překvapila, myslel jsem si že tak daleko klienty nebude připojovat...
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

Mam malej zazrak asi , jsou to vesnice mimo civilizaci mezi kopcema kde chytnu tak 1 mozna dve site a mam tam pan10 proti pan10 z dob kdy sit zacinala a vali to na 7 km a je to v limitu nastaveny , druha otazka je jestli karty regulujou :lol:
0 x

zelenka

Příspěvekod zelenka » 15 years ago

Od jednoho poskytovatele tady chytam signál na mobilu doma v obejváku a přitom má nejbližší AP 6KM daleko, v tom městě neni problém chytat jeho síť i ve sklepě :-(

Dokonce co jsem se bavil s konkurencí, prý ho chytají ve měste vzdálenym 25KM :-D

A kontrolní otázka, kolik do toho asi pouští a co v tom má za karty, když na 6km s volnym výhledem mám úrověň na 8dB všesměru proti jeho 15dB sektorkam zisk -65dB?
0 x