Zdravím co byste doporučily nebo s cím máte nejlepší skušenosti na 5 Ghz u klientů.
Měl jsem na mysli ubnt ale nevím v poslední době se mi ubnt na 2,4 zacal padat software už jsem jich pár musel přepsat.
A routerboardy nechci davat cenove potřebuji neco levnějšího.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Co bzste doporučily ke klientovi na 5 ghz
Ja pouzivam tohle s CM9:
http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=s ... &strid=184
Zatim jsou jich na siti 100vky a zadny problem.
http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=s ... &strid=184
Zatim jsou jich na siti 100vky a zadny problem.
0 x
no hledám neco levnějšího na zkoušku tak do toho nechci moc vrážet
0 x
pokud chceš něco levnějšího tak ti asi nikdo nenapíše že s tím má dobré zkušenosti. Bude to totiž totální LowEnd
0 x
honzam píše:pokud chceš něco levnějšího tak ti asi nikdo nenapíše že s tím má dobré zkušenosti. Bude to totiž totální LowEnd
taky si myslim
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
http://obchod.roset.cz/index.php?route= ... uct_id=127
antena jirous, radio UBNT - naprosta spokojenost
antena jirous, radio UBNT - naprosta spokojenost
0 x
Bývalý ISP...
ubnt ee, přeladíš kanál a 2 z 10 klientů se ti nepřipojí, to samé platí i u managementu, pokud do toho potřebuješ občas hrabat, stane se ti že po změně už se klioš nepřipojí. Tohle mě dokonale odradilo od ubnt produktů.
0 x
Leeonek píše:ubnt ee, přeladíš kanál a 2 z 10 klientů se ti nepřipojí, to samé platí i u managementu, pokud do toho potřebuješ občas hrabat, stane se ti že po změně už se klioš nepřipojí. Tohle mě dokonale odradilo od ubnt produktů.
asi tak
0 x
Leeonek píše:ubnt ee, přeladíš kanál a 2 z 10 klientů se ti nepřipojí, to samé platí i u managementu, pokud do toho potřebuješ občas hrabat, stane se ti že po změně už se klioš nepřipojí. Tohle mě dokonale odradilo od ubnt produktů.
no neviem... docela casto musim ladit kanaly, kedze sa to tu rusi jedna radost a klientov mam vylucne na ubnt (stovky klientov) a nikdy sa mi nestalo, ze by sa mi nejaky nepripojil. jediny problem som mal raz s jednym klientom, ktoreho nastavenia som upravoval na dialku, ze ked som mu stiahol vykon na 12, tak sa nepripojil. ked tam sli technici na druhy den, tak stacilo bud zvysit alebo znizit vykon a slo to. zaujimave bolo, ze to naskenovali v pohode, len sa to nechcelo spojit. dali sme vykon na 11db a slo to ok. tipujem na nejaky bug vo FW. ale na ziadnom inom klientovi sa mi to nikdy nestalo a to ich nemam zrovna malo.
0 x
No a co třeba "neskenování sítě" kterou stopro vidí? To se Ti taky ještě nestalo? Přepojoval sem klienty na nové sektory, sektor míří přímo na klienta a ten vidí 2 okololo, ale ten svůj ne. Po 2 restartech a asi 20 pokusech o sken, se teprve objevil a mohl jsem ho připojit.
Každopádně je zvláštní, že všem kdo používá ubnt to jede bez nejmenších problémů a naopak všem kdo jedou na mk zase jede bez problémů mk. Nikdo si totiž nepomluví vlastní "nejlepší" řešení.
Funguje to tak ale obecně se vším, člověk si koupí nové auto, a ikdyž zjistí, že je naprd, navenek se tváří že to je to nejlepší co může být. Přece si nepomluví svoje auto, u kterého umí přecházet s úsměvem každou špatnost. Jakmile se ale stejný problém objeví u konkurence, ihned je to nejhorší auto na světě :))
Každopádně je zvláštní, že všem kdo používá ubnt to jede bez nejmenších problémů a naopak všem kdo jedou na mk zase jede bez problémů mk. Nikdo si totiž nepomluví vlastní "nejlepší" řešení.
Funguje to tak ale obecně se vším, člověk si koupí nové auto, a ikdyž zjistí, že je naprd, navenek se tváří že to je to nejlepší co může být. Přece si nepomluví svoje auto, u kterého umí přecházet s úsměvem každou špatnost. Jakmile se ale stejný problém objeví u konkurence, ihned je to nejhorší auto na světě :))
0 x
Leeonek píše:No a co třeba "neskenování sítě" kterou stopro vidí? To se Ti taky ještě nestalo? Přepojoval sem klienty na nové sektory, sektor míří přímo na klienta a ten vidí 2 okololo, ale ten svůj ne. Po 2 restartech a asi 20 pokusech o sken, se teprve objevil a mohl jsem ho připojit.
Funguje to tak ale obecně se vším, člověk si koupí nové auto, a ikdyž zjistí, že je naprd, navenek se tváří že to je to nejlepší co může být. Přece si nepomluví svoje auto, u kterého umí přecházet s úsměvem každou špatnost. Jakmile se ale stejný problém objeví u konkurence, ihned je to nejhorší auto na světě)
fakt neviem preco by som mal klamat ak by mi to nefungovalo... mam ich v sieti cez 500 kusov a len jeden jediny kus som musel menit.
ja nehovorim na mk ani jedno zle slovo, funguje mi tiez priblizne u 100vky klientov spolahlivo, ale pri dotovani klientskych zariadeni si to proste nemozem dovolit. nie je mi jedno ci dam na klienta o 800sk viac alebo menej. mesacne mame cca 50 montazi a ked si to zratas, tak to je cca 50x800 = 40 000 sk (rocne skoro pol miliona). je mi jasne, ze 411 funguje lepsie pri vacsej zatazi, mam to odskusane na vlastnej kozi, ale proste matika nepusti.
robime to pre prachy a nie pre dobry pocit.
mesacne usetrenych 40 000 sk ti zaplati 2x hypoteku a 2x auto.
a ver mi, ze sme skusali aj vyssie zriadenia s pocitom, ze si to klient, ktory chce kvalitu zaplati. len problem je ten, ze z 10 ludi ide 1 po kvalite a 9 po cene.
0 x
Kupuj a nasazuj si co uznáš za vhodné, já nasazuju jen mk, kdo chce něco jiného, má smůlu. Rrozdíl wisp/mk je asi 300, takže je bezpředmětné se tady dohadovat jestli 300kč navíc ano nebo ne.
0 x
i ja pouze mikrotik, vim co od toho cekat, znam verze se kterymi nejsou problemy, na spravu 1 program a celkove no problem s tim. Nemam cas ani chut se zabyvat jeste s nejakymi jinymi krabickami.
0 x
To je jednoduche - ja rikam "pripojte se cim chcete, ale musi to umet nstreme" 
Mno a nevim o zadnem zarizeni krom RB s MK, ktere by to umelo.

Mno a nevim o zadnem zarizeni krom RB s MK, ktere by to umelo.
0 x