Leeonek píše:hapi: ukaž mi blázna co má klienty na 2,4ce na mikroticích)
tady ho mas

Star_Gate píše:Musim rict ze jak ted vymyslely ty gentleboxy pro 2,4GHz, tak s RB411R je to zajimavý klient na 2,4GHz za zajímavou cenuNěkne na nejnižší tarify tu 2,4 asi ještě podržím
mato1 píše:Leeonek píše:hapi: ukaž mi blázna co má klienty na 2,4ce na mikroticích)
jeden moj kolega... ale ten ma siet s cca 12 klientmi, zvacsa rodina a znamy a tam dal same rb133/411
ale riesil to koli tomu, ze sa s jednym susedom / isp celkom fajn pohadal a ten len z pomsty vystaval co najblizsie k nemu vysielac (vsesmer) a preladuje furt na jeho kanal a dokonca dava si aj jeho ssid. len aby mu proste uskodil... a viem ze s MK tento problem nejako vyriesil a klienti sa pripajaju uz len na jeho AP
net.work píše:Zdravím,
nechci zakládat nový thread tak to pisnu sem...
Mám problém s jedním AP - je to sektor Prowax 10dBi, tlusty koax od Klimy, pigtail z DCOMu, karta R52... je na tom poveseno 11klientu, vsechno RB... signal vsichni kolem +- -65 krom asi 3, kteri maji kolem -75, CCQ vseci +-85-100... Problem je ten, že při zatížení AP nastává PL... i třeba při 10M (HD) uz to ma i 5%PL, nejhorší to je když klient začne uploadovat... je úplně jedno který... Fix rychlostí sem měl na 36M, zkoušel jsem i default, hrál sem si i s HW retries ale bez úspěchu... co se týče rušení, tak nascanuju asi 10-15 sítí, ale kanály relativně volné, zkoušel sem 4 různé..... Tak nevím kde může být zakopaný pes, jestli v slabé anténě (přeci jen mám 5-7dBi rezervu do limitu) a nebo v něčem jiném? nesetkal se někdo s tímto? Komponenty si myslím že mám použity kvalitní....
Díky za rady !
net.work píše:Zdravím,
nechci zakládat nový thread tak to pisnu sem...
Mám problém s jedním AP - je to sektor Prowax 10dBi, tlusty koax od Klimy, pigtail z DCOMu, karta R52... je na tom poveseno 11klientu, vsechno RB... signal vsichni kolem +- -65 krom asi 3, kteri maji kolem -75, CCQ vseci +-85-100... Problem je ten, že při zatížení AP nastává PL... i třeba při 10M (HD) uz to ma i 5%PL, nejhorší to je když klient začne uploadovat... je úplně jedno který... Fix rychlostí sem měl na 36M, zkoušel jsem i default, hrál sem si i s HW retries ale bez úspěchu... co se týče rušení, tak nascanuju asi 10-15 sítí, ale kanály relativně volné, zkoušel sem 4 různé..... Tak nevím kde může být zakopaný pes, jestli v slabé anténě (přeci jen mám 5-7dBi rezervu do limitu) a nebo v něčem jiném? nesetkal se někdo s tímto? Komponenty si myslím že mám použity kvalitní....
Díky za rady !