❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CCQ a stabilita wifi

Návody a problémy s konfigurací.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Re: CCQ a stabilita wifi

Příspěvekod net.work » 15 years ago

Leeonek píše:hapi: ukaž mi blázna co má klienty na 2,4ce na mikroticích :))

tady ho mas ;);););)
0 x
Jan Ptáček

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 15 years ago

Musim rict ze jak ted vymyslely ty gentleboxy pro 2,4GHz, tak s RB411R je to zajimavý klient na 2,4GHz za zajímavou cenu :) Někne na nejnižší tarify tu 2,4 asi ještě podržím :)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Star_Gate píše:Musim rict ze jak ted vymyslely ty gentleboxy pro 2,4GHz, tak s RB411R je to zajimavý klient na 2,4GHz za zajímavou cenu :) Někne na nejnižší tarify tu 2,4 asi ještě podržím :)

tak hlavne do budoucna ma klient moznost prejit na 5ku za nejakych 1000kc (vymena anteny).. i kdyz vlastne to integrovane radio na RB 5Ku neumi... ja pouzvam ke klientum klasiku, RB411 s R52...
0 x
Jan Ptáček

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

jeden moj kolega... ale ten ma siet s cca 12 klientmi, zvacsa rodina a znamy a tam dal same rb133/411

ale riesil to koli tomu, ze sa s jednym susedom / isp celkom fajn pohadal a ten len z pomsty vystaval co najblizsie k nemu vysielac (vsesmer) a preladuje furt na jeho kanal a dokonca dava si aj jeho ssid. len aby mu proste uskodil... a viem ze s MK tento problem nejako vyriesil a klienti sa pripajaju uz len na jeho AP
0 x

level

Příspěvekod level » 15 years ago

mato1 píše:

jeden moj kolega... ale ten ma siet s cca 12 klientmi, zvacsa rodina a znamy a tam dal same rb133/411

ale riesil to koli tomu, ze sa s jednym susedom / isp celkom fajn pohadal a ten len z pomsty vystaval co najblizsie k nemu vysielac (vsesmer) a preladuje furt na jeho kanal a dokonca dava si aj jeho ssid. len aby mu proste uskodil... a viem ze s MK tento problem nejako vyriesil a klienti sa pripajaju uz len na jeho AP

protoze pouziva Area zabezpeceni
0 x

pejsek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pejsek » 15 years ago

Já se hlásím :oops: :D
0 x
Pejsek

net.work
Kontaktovat uživatele:

Zdravím,

nechci zakládat nový thread tak to pisnu sem...

Mám problém s jedním AP - je to sektor Prowax 10dBi, tlusty koax od Klimy, pigtail z DCOMu, karta R52... je na tom poveseno 11klientu, vsechno RB... signal vsichni kolem +- -65 krom asi 3, kteri maji kolem -75, CCQ vseci +-85-100... Problem je ten, že při zatížení AP nastává PL... i třeba při 10M (HD) uz to ma i 5%PL, nejhorší to je když klient začne uploadovat... je úplně jedno který... Fix rychlostí sem měl na 36M, zkoušel jsem i default, hrál sem si i s HW retries ale bez úspěchu... co se týče rušení, tak nascanuju asi 10-15 sítí, ale kanály relativně volné, zkoušel sem 4 různé..... Tak nevím kde může být zakopaný pes, jestli v slabé anténě (přeci jen mám 5-7dBi rezervu do limitu) a nebo v něčem jiném? nesetkal se někdo s tímto? Komponenty si myslím že mám použity kvalitní....

Díky za rady !
0 x
Jan Ptáček

Besito

Příspěvekod Besito » 15 years ago

net.work píše:Zdravím,

Mám problém s jedním AP - je to sektor Prowax 10dBi, tlusty koax od Klimy, pigtail z DCOMu, karta R52... je na tom poveseno 11klientu, vsechno RB... signal vsichni kolem +- -65 krom asi 3, kteri maji kolem -75, CCQ vseci +-85-100... Problem je ten, že při zatížení AP nastává PL... i třeba při 10M (HD) uz to ma i 5%PL, nejhorší to je když klient začne uploadovat... je úplně jedno který... Fix rychlostí sem měl na 36M, zkoušel jsem i default, hrál sem si i s HW retries ale bez úspěchu... co se týče rušení, tak nascanuju asi 10-15 sítí, ale kanály relativně volné, zkoušel sem 4 různé..... Tak nevím kde může být zakopaný pes, jestli v slabé anténě (přeci jen mám 5-7dBi rezervu do limitu) a nebo v něčem jiném? nesetkal se někdo s tímto? Komponenty si myslím že mám použity kvalitní....

Díky za rady !

Ahoj, vyřešil si problém? :-)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

já bych řek že se ti projevuje teorie skrytého uzlu. Osobně bych skusil nstreme kterej by to měl vyřešit. Je to jistý, přesně jak píšeš hlavně při uploadu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

jimbo1

Příspěvekod jimbo1 » 14 years ago

net.work píše:Zdravím,

Díky za rady !

Resil jsem podobny problem. Klient dostava 6Mbps nesdilenou linku a pri uploadu mu klesala rychlost az na 50kbps a CCQ se dostalo z 80% na 10-13%, signal -65dB. Download byl OK. Pomohlo mi nastaveni HW fragmentation threshold na 400 /wireless-advanced/. Nastaveni je individualni podle situace, zkousel jsem i vyssi hodnoty, ale ping pri zatizeni byl porad vysoko. Ted radia udelaj 25Mbps down a 6 - 7,5 Mbps up, CCQ spadne na 40-60% a ping cca 100ms pri max. zatezi jinak kolem 10ms. Jinak jako AP je NS5 a klient RB433 + CM9 + antena panel asi 8dB + 3m koax, vzdalenost cca 250m.
0 x