bude představeno na MUM Poland. Zatím pouze víme -
13-port gigabit rackmount router
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB1100
mezi novými očekávanými produkty už zbývá jen zmínit novou miniPci kartu
R5nH low cost 802.11n 5Ghz wireless card

R5nH low cost 802.11n 5Ghz wireless card
0 x
RB1100
- Same CPU as RB800 (CPU can be set to the same frequency as RB1000)
- 13 x Gigabit port
- 2 x Attansic switch chips (2 x 5port switches)
- 1x POE capable port
- 1U Form factor
- Front/Rear air vents
Price is targeted to be 499$
- Same CPU as RB800 (CPU can be set to the same frequency as RB1000)
- 13 x Gigabit port
- 2 x Attansic switch chips (2 x 5port switches)
- 1x POE capable port
- 1U Form factor
- Front/Rear air vents
Price is targeted to be 499$
- Přílohy
-
- rb1100.png
- (88.72 KiB) Staženo 1882 x
Naposledy upravil(a) honzam dne 01 Mar 2010 19:09, celkem upraveno 2 x.
0 x
dobrý no, další uplně zbytečný zařízení.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
nejsou to zatim oficialni informace takze se muzou lisit. Ale nevim proc by to melo bejt zbytecne zarizeni? Podle tebe je zbytecne RB1000 tak bude zbytecne i RB1100. SwitchOS bude taky zbytecny 

0 x
no tak mi řekni k čemu to je. i RB1000 je prostě k ničemu, koupíš si rackovýho atoma a máš to daleko levnější a rychlejší se stejnou spotřebou. RB1100 je asi tak platná jako RB532 s nadstavbou pro 8 ethernetů.
0 x
Koupis si
Atoma + case + CFkartu + L6 a jsi na taky na nejake zajimave castce ktera nebude levna
A co si koupis 13portoveho s Gigovyma porta aby ti na tom bezel ROS?
Atoma + case + CFkartu + L6 a jsi na taky na nejake zajimave castce ktera nebude levna
A co si koupis 13portoveho s Gigovyma porta aby ti na tom bezel ROS?
0 x
supermicro 5015A-H se dá sehnat za 6k s DPH, L6 licenci fakt nikdo nepotřebuje ale i tak L6 stojí 3k s DPH. Tim už jsem sakra čimkoliv přes RB1000 a pokud ti schází 4 eth porty tak si tam přidej do PCIe duální intel ethernet a seš na 11k s DPH. Ftim je v tom, že to za stejný peníze zvládne minimálně 2x tolik. Pokud chceš víc portů, tak si koupíš místo tý sítovky na víc L2 switch. Na mips procesoru podobnej toho z RB800 prostě nemá smysl 13gbit portů. Obzvlášť dneska. RB1000 nebyla skoro schopná přenýst gigo mezi porty a to nemluvim o tom, když přihodim pravidlo do iptables.
Jenom zděluji svůj názor kterej je ale založenej na faktech.
Jenom zděluji svůj názor kterej je ale založenej na faktech.
0 x
tvoje řešení je za 9tis a to ještě nepočítáš case + zdroj. Navíc pokud tam prdneš sítovku tak se ti to rozhodně nevejde do 1U což nám na místě hodně záleží (racky jsou občas plný)
A RB1100 bude levnější. Měla by stát kolem 9500kč což je dobrá cena. Co procesor zvládne nebo nezvládne se necháme překvapit
A RB1100 bude levnější. Měla by stát kolem 9500kč což je dobrá cena. Co procesor zvládne nebo nezvládne se necháme překvapit
0 x
v tomto musim dat za pravdu hapimu... mal som na 3-4 miestach rb1000 a fakt to je dobre len do 20-30 mbit + shaping 200-250 ludi. zvladne to aj troska viac, ale s kazdym pribudajucim pravidlom rapidne stupa zataz procesora...
proste ziadne rb nepatri na branu, ked sa jedna o siet, ktora ma konekt minimalne 40 mbit a ma minimalne 300-400 ludi.
aj ked to zvladne, tak to natahuje odozvy, spomaluje siet a pod. mal som nejednu moznost to skusit na vlastnej sieti.
dnesne serverove riesenia su az prilis lacne na to, aby niekto siel do RB.
proste ziadne rb nepatri na branu, ked sa jedna o siet, ktora ma konekt minimalne 40 mbit a ma minimalne 300-400 ludi.
aj ked to zvladne, tak to natahuje odozvy, spomaluje siet a pod. mal som nejednu moznost to skusit na vlastnej sieti.
dnesne serverove riesenia su az prilis lacne na to, aby niekto siel do RB.
0 x
Ahoj nemyslim si ze by RB1100 stejne tak RB1000 bylo spatne.
V prve rade zasadne RBcka nepouzivam na shaping, ale na routovani. Shaping mam udelany profesionalne na Linuxu vcetne bilingu apod. Pak jsou tyto stroje k nezaplaceni a protece pres ne fakt hodne a procesor se ani nezapoti.
Hlavni vyhodu RB vidim ve velke spolehlivosti, kde o nich i nekolik let nevim.
Mimochodem mam na siti jenom MK na RB (UBNT 3ks a ty me kazi dobre jmeno
))
Ahoj Lada
V prve rade zasadne RBcka nepouzivam na shaping, ale na routovani. Shaping mam udelany profesionalne na Linuxu vcetne bilingu apod. Pak jsou tyto stroje k nezaplaceni a protece pres ne fakt hodne a procesor se ani nezapoti.
Hlavni vyhodu RB vidim ve velke spolehlivosti, kde o nich i nekolik let nevim.
Mimochodem mam na siti jenom MK na RB (UBNT 3ks a ty me kazi dobre jmeno

Ahoj Lada
0 x
Konečně kloudný názor.
Nikdo neříká že RB1000 a 1100 patří na bránu. Tam se to opravdu nehodí (možná pro malého ISP). Ale na routování je vynikající. VLANový switch do racku pod to RB1000 a máme zabrané dohromady 2U. Spolehlivost je také někde jinde než skládaný Atom a case se na něj nikde nesežene aby to bylo malý

0 x
Ja mam na brane jeste slabsi RBcko
a to RB450G. Jelikoz jsem maly ISP (vstup 60Mbit), tak me to zatim staci a na brane mam jenom par routu ty hlavni mam za serverem. Tak to stiha dobre, jen tak se poflakuje
. LINUX si hlida i ty mikrotiky pred i za, takze neni problem.
Jedna kuriozita: blbec jsem si nechal "docasne" polozeny RB450G na racku na pude ze ho tam hned napasuju jak to ma byt a ono nez jsem se rozhoupal nasnezilo a zafoukalo na pudu 5cm snehu (puda nema folii
) a RB byl pod snehem, ale ne na dlouho a tak snizek diky teplote roztal, RB prestal fungovat a vse to zamrzlo do cca 1-2m ledu, tak jsem vymenil za druhy bohuzel musela probehnou rekonfigurace a nedalo me to a ten puvodni jsem nechal pomalu "roztat" a komplet vysusil a ocistil a ejhle mile RB450G jede uz cca mesic vesele dale jako by se nic nestalo i spuvodnim SUNNY zdrojem, NAND bez chybicky konfigurace zustala, tomu rikam "vot eto technika" 
Ahoj Lada

Jedna kuriozita: blbec jsem si nechal "docasne" polozeny RB450G na racku na pude ze ho tam hned napasuju jak to ma byt a ono nez jsem se rozhoupal nasnezilo a zafoukalo na pudu 5cm snehu (puda nema folii

Ahoj Lada
0 x
honzam píše:tvoje řešení je za 9tis a to ještě nepočítáš case + zdroj. Navíc pokud tam prdneš sítovku tak se ti to rozhodně nevejde do 1U což nám na místě hodně záleží (racky jsou občas plný)
hele ty chytrolíne, ten atom je včetně case i zdroje, sítovka se tam dá na ležato přes úhlovou redukci. Jinými slovy, ani ses na to nepodíval. Pak ti totiž vyjde taky 1U + 1U se switchem. Nejsem tak bohatej abych mohl kupovat pomalí věci a doufat že až budu chtít něco po cestě s tokem utělat, tak se spolejhat na pomalej powerpc. Jinak jestli někdo má po cestě router jenom na přeroutování mezi ethernety, tak trochu nechápu jeho topologii sítě protože při správnym návrhu mi routing zajišťujou RBčka na wifinách.
Ovšem co tu vlastně řešíme, starou architekturu powerPC a nebo dneska už vyladěnou superskalární x86 která dokáže zpracovat několik instrukcí za takt o čem se powerPC může nechat zdát.
Neříkám že je to špatnej HW. Jenom ale nechápu k čemu to je. Co vedlo výrobce k tomu aby vyrobil takovejhle paskvil. Vyděli jste někde něco podobnýho? Já teda ne.
0 x