Nevite nekdo zda se vubec vyrabeni/prodavaji 24V baterie (pro pouziti s AD-55B) ?
Nebo jak bateriovou cast pro 24V vyresit ?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
24V baterie
nedělaji, hledal jsem ale marně. Postavil jsem si ballancer.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
ballancer ? co si pod tim mam predstavit ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
vyrovnává napětí na bateriích tak, aby bylo furt na obou stejný napětí a nerozjíždělo se. Například nabíjíš 27.4V dvě baterie v serii ale když jedna z nich bude slabší nebo míň nabitá, tak na nich bude při nabití napětí třeba 13.3 a na druhý 14.1. Po čase se to rozjede ještě víc a ta s větším napětím bude na 14.4V a začne plynovat a jistě všichni víme co se stane z hermetickou baterií. Nafoukne se a praskne. Při vybíjení se dosane přesně opačnýho efektu a ta s menším napětí bude trpět hlubokym vybíjením a taky odejde. Balancer zajistí vyrovnávání napětí na nich a aktivně defakto vybíjí baterii která má větší napětí a tim pádem umožní nabít slabší baterii tak, aby se dostala na stejný napětí jako ta silnější.
Mám tu sestavenej jeden balancer s par součástek a už mi tu balancuje asi 3 měsíce baterie s přesností na 0.05V. Když změřim napětí baterií co mám v provozu bez něj tak tam je krásně vidět jak se to rozjíždí a 0.4V mezi bateriemi neni problém a to je to tam asi tak 9 měsíců. Do dvou let už to bude rozjetý daleko víc a baterie se budou ničit.
Mám tu sestavenej jeden balancer s par součástek a už mi tu balancuje asi 3 měsíce baterie s přesností na 0.05V. Když změřim napětí baterií co mám v provozu bez něj tak tam je krásně vidět jak se to rozjíždí a 0.4V mezi bateriemi neni problém a to je to tam asi tak 9 měsíců. Do dvou let už to bude rozjetý daleko víc a baterie se budou ničit.
0 x
V kazdy vetsi ups jsou 2x 12V v serii. Pokud by se prodavala 24v baterie bude tam jen 2x tolik cclanku v serii, chce to jen 2 stejne nove baterie a smitec, nejakej balancer podle meho na takoveto pouziti neni vubec potreba mozna kdyz je serio paralelne mnoho baterii tak mozna pro nabijeni jinak ne.
0 x
v tom co mi běží jsou 2 nový baterie a už maji skoro 0.5V. Promiň ale modeláři se s rozbalancováním potýkaji pořát v pohoných bateriích.
0 x
nejaky schematko by nebylo, plz ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
uz jsem take zadonil v poste 
hapi: pokud bys mohl zverejnit tak ti budem vdecni , nebudem muset znovu vymyslet kolo atd , casu je malo...

hapi: pokud bys mohl zverejnit tak ti budem vdecni , nebudem muset znovu vymyslet kolo atd , casu je malo...
0 x
http://www.belza.cz/charge/liion2.htm
poslední schéma na stránce. Mám tušim akorát trochu jinou hodnotu R3 protože se nepočítá s 12V abterií ale jenom 3.6V a to by tam teklo 3x tolik proudu.
poslední schéma na stránce. Mám tušim akorát trochu jinou hodnotu R3 protože se nepočítá s 12V abterií ale jenom 3.6V a to by tam teklo 3x tolik proudu.
0 x
to nemuzes srovnavat zalozni baterie kde se nabiji ja nevim max 0.5 A a modelarsky nicd kde potrebujes co nejkratsi casy a rves tam 10A
U uspkach jsem nikde nevidel nejaky balancery normalne v serii 2 baterie a nazdar, zrejme proto ze to neni potreba.

0 x
nechci se rejpat do kvalit APC či jinýho výrobce UPSek. Faktem je, že většina APCček kurvý baterie takže asi tak.
0 x
Tak teď mám brouka v hlavě. Na 3 bodech mám záložní zdroj cantech CTG 48V, baterie jsou tam 4 x 12V 44Ah gelové, zapojené normálně do serie, žádné extra drátky na každou baterku, to znamená, že ani profi zařízení nemá balancer. Až sleze sníh a pojedu tam na pravidelnou údržbu, schválně ty baterky přeměřím.
0 x
Maxik píše:to nemuzes srovnavat zalozni baterie kde se nabiji ja nevim max 0.5 A a modelarsky nicd kde potrebujes co nejkratsi casy a rves tam 10AU uspkach jsem nikde nevidel nejaky balancery normalne v serii 2 baterie a nazdar, zrejme proto ze to neni potreba.
ehm videl jsi to schema ? a autor to ani na 10a nenavrhoval , pise tam ze to ma na lionky.
delal jsem nejake mereni a bez balanceru mi to prijde jako dobra prasarna
0 x