s této nabídky
http://www.i4shop.net/cz/iObchod/PriceList.asp?ca=1630
+ jakou kartu wifi
bude na tom napojeno 8 lidi
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jaky RouterBoard byswte doporučily
RB 532 ten malej je desne malo vykonej a pro 8lidi snad ani nestaci teda podle rychlosti slysel sem a to na tom vubec nbezel nat ani nic podobneho jenom to routovalo a kdyz to melo trafik pouhe! 2Mbps a to pouze prijimani pres wifi a posilani pres eth pripojenj komp tak zatez procesoru vylitla na 100%
0 x
podla mna by to malo utiahnut, ale neviem neskusal som. podla toho co som cital (hlavne na czfree), tak RB532 vie uroutovat az 20-30Mbps (jednym smerom) bez NATu.
ja by som potreboval routovat tak 30 ludi aj s NATom do netu 2Mbps a bez natu medzi klientmi (intranet) kolko to da (odhadujem tak 10Mbps). alebo to nezvladne? (malo by to mat 4 x cm10 , 3 s toho by robili iba pater na dalsie apcka a 1 cm10-ka by robila ap pre klientov(tak 6)). kolko to zvladne v takomto rozpolozeni?
ja by som potreboval routovat tak 30 ludi aj s NATom do netu 2Mbps a bez natu medzi klientmi (intranet) kolko to da (odhadujem tak 10Mbps). alebo to nezvladne? (malo by to mat 4 x cm10 , 3 s toho by robili iba pater na dalsie apcka a 1 cm10-ka by robila ap pre klientov(tak 6)). kolko to zvladne v takomto rozpolozeni?
0 x
Jedna paní povídala. Mám tady RB532 s RB502 - 4xCM9 - (3xAP na 2.4 a 1x5.4) na ethernetech je napojení na páteř, svod na AP hotspotu a link do switche se dvěma Motorolama Canopy AP. RB tedy má následující funkce 3xklientské AP, routuje se na nem 5 samostatných subnetů, 30 záznamů v SQ, jede tam veřejný hotspot s 20 users a na 5.4 pres něj ženu další dvě páteře. V pohodě to zvládá trafic kolem 3-5Mbps při zátěži tak 50%. Firmvare 2.9.8.
Fascinuje mě, jak se tady vlastní názory dávají za bernou minci, aniž by s tím dotyčný měl alespoň tošku zkušenosti.
To: Teleport
pokud to budeš mít jako hloupé APčko - případně pár SQ, tak ti na to stačí RB-112+CM9 - nebo si kup WNC CA8-4 PCBA a máš to za pár šupů.
Pokud to chceš jako klienta - totéž
Ono taky záleží na tom - jaký traffic tam budeš přenášet.
Fascinuje mě, jak se tady vlastní názory dávají za bernou minci, aniž by s tím dotyčný měl alespoň tošku zkušenosti.
To: Teleport
pokud to budeš mít jako hloupé APčko - případně pár SQ, tak ti na to stačí RB-112+CM9 - nebo si kup WNC CA8-4 PCBA a máš to za pár šupů.
Pokud to chceš jako klienta - totéž

Ono taky záleží na tom - jaký traffic tam budeš přenášet.
0 x
Zkušenost se třemi RB112: CM10 lajna dovnitř 5G (station), Prism2.5 AP 2,4G. Žádné bridge, jen routy, AP přes maškarádu. Vždy kolem 20 userů, z toho asociovaných v průměru 15, činných v průměru 10. Řádově dvacet SQ.
Tohle jede naprosto v pohodě. Stačí na tom ovšem spustit hotspot a je to v háji, ani se do RB pomalu nedá dostat.. Na vině ale není slabý CPU, spíš nedostatek RAM. Je to vidět už třeba při importu/exportu .rsc, tím jak klesá množství volné RAM se odezvy RB (na obsluhu) zvyšují řek bych geometrickou řadou s každým mizícím KiB paměti :-/
Tyto AP jsem měl v provozu 3 týdny, naprosto OK, ale musel tam hotspot. Takže to znamenalo RB532. Nechápu, proč do RB112 nedali 32MB RAM, chovalo by se to ÚPLNĚ jinak.
Tohle jede naprosto v pohodě. Stačí na tom ovšem spustit hotspot a je to v háji, ani se do RB pomalu nedá dostat.. Na vině ale není slabý CPU, spíš nedostatek RAM. Je to vidět už třeba při importu/exportu .rsc, tím jak klesá množství volné RAM se odezvy RB (na obsluhu) zvyšují řek bych geometrickou řadou s každým mizícím KiB paměti :-/
Tyto AP jsem měl v provozu 3 týdny, naprosto OK, ale musel tam hotspot. Takže to znamenalo RB532. Nechápu, proč do RB112 nedali 32MB RAM, chovalo by se to ÚPLNĚ jinak.
0 x