❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zimní režim
Zimní režim
Zdravímna jedněch stránkcách jsem našel článek ajak zapnout zimni rezim routerbouardu teda cpu naplno aby si vytopilo skrin kde je venku uložené ale byla psáno že se o nastavuje přes seriový kabel.Jde to nastavit i jinak.A za druhé nemá někdo skušenosti yda zima vadí routerboadu o moh aby ovlivnovat jeho chod.
0 x
-
TOMIK píše:Zdravímna jedněch stránkcách jsem našel článek ajak zapnout zimni rezim routerbouardu teda cpu naplno aby si vytopilo skrin kde je venku uložené ale byla psáno že se o nastavuje přes seriový kabel.Jde to nastavit i jinak.A za druhé nemá někdo skušenosti yda zima vadí routerboadu o moh aby ovlivnovat jeho chod.
jestli to nebude energy save / regular mode

0 x
bojis se aby ti rb nenastydnul ? Ja jich venku par mam a nezaznamenal jsem zadny problem ani pri -20
0 x
Nám venku nastydla rb1000, i když jela asi na 20%
Byla v plechový kisně s kupou dalších věcí někdy od dubna a když v říjnu přišel první mrazík tak vytuhla. Po restartu běžela vždycky tak 2 minuty a zase shnila. Nahradili jsme ji alixem, RB doteď běhá někde v teplíčku

0 x
jde to myslim ale jen u MIPSle procesoru. Cili rb 112, 133, 532. Da se to nastavit i z winboxu pres terminal system routerboard settings set cpu mode = regular
Me zamrzla jedna RB532 pri -16 proste nenabehla ani bez karet. A v teple vse OK. Ale myslim že to byl spis vadny kus. Stejne se chovala i jedna "divna" RB133
Me zamrzla jedna RB532 pri -16 proste nenabehla ani bez karet. A v teple vse OK. Ale myslim že to byl spis vadny kus. Stejne se chovala i jedna "divna" RB133
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to nebude kondenzací vody při studeným startu. Podle mě by polovodičům mráz vadit neměl. Navíc pokud je MK v provozu v přiměřeně malým uzavřeným prostoru, tak si topí dost a teplota nikdy pod nulu neklesne i v extrémních mrazech.
Minulej tejden jsem rozebíral Alvarion BreezeAccess - externí 5.8 GHz jednotku - a na některých švábech byla nalepená keramická destička s meandrem z odporový napařený vrstvy, tak možná na tom zamrznutí i něco bude.
Minulej tejden jsem rozebíral Alvarion BreezeAccess - externí 5.8 GHz jednotku - a na některých švábech byla nalepená keramická destička s meandrem z odporový napařený vrstvy, tak možná na tom zamrznutí i něco bude.
0 x
honzam píše:jde to myslim ale jen u MIPSle procesoru. Cili rb 112, 133, 532. Da se to nastavit i z winboxu pres terminal system routerboard settings set cpu mode = regular
ja to potrebuju nastavit na 433 takze mam asi smulu
0 x
rb600,433,411,133 mraz nevadi aspon jsem si nevsiml, nejake problemy mely 532 a asi ten rb 1000 ten zas malokdo ma venku takze to tak nevadi.
0 x
nejvíce ten mráz musí vadit kondenzátorům, mohou měnit hodnoty
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Maxik píše:elektrolytickym kondiku vadi vysoky teploty to slysim prvne ze by i nizky.
To nevis, ze v elektrolytickych kondenzatorech v mrazu zamrzne elektrolyt?

0 x
-
miract píše:Maxik píše:elektrolytickym kondiku vadi vysoky teploty to slysim prvne ze by i nizky.
To nevis, ze v elektrolytickych kondenzatorech v mrazu zamrzne elektrolyt?![]()
![]()
a proto maji lepsi kondiky neco jako ventilek na dolivani fridexu

0 x
Dnes u nas -22stupnu a jedne 532 se nechce pracovat. Po nabehnuti tak do 5min zamrznuti. Pomohlo ji rozehrat torchem
a potom zapnout cpu-mode=regular

0 x