❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Má někdo nasazenou tuhle sektorku? popřípadě prosba o radu
Re: Má někdo nasazenou tuhle sektorku? popřípadě prosba o radu
Pak je vše vyřešeno... nějaké rady pro instalaci nebo nastavení?? Myslim z praxe 

0 x
Star_Gate píše:Pak je vše vyřešeno... nějaké rady pro instalaci nebo nastavení?? Myslim z praxe
Kombinace Dcom + CM9 neni potreba nejak ladit, to proste jede. Jen se na ni dost blbe izoluje konektor, ale kdyz to udelas doma v teple, tak to jde.
0 x
Tak D-COM a CM9 nechci řešit, jelikož potřebuju pouze nahradit stávající všesměrovku sektorkou a ta co sem na ní dával link je si myslím ziskem a i parametry super. Pokud mi někdo řekne, vyhoď kartu R52, protože CM9 bude lepší v tomhle a tomhle, nebo vykašli se na tuhle sektorku, protože parametr XY je drobet mimo, a vem tuhle, která je navíc takováhle, nebo která má ale menší tohle. To akceptuju. Ale pokud mi někdo řekne že mam dát CM9 a D-COM sektor, tak to neni odpověď, pouze propagace bez podložení faktů. Všem ostatním předchozím děkuji za odpovědi které jsou pro mě bez pochyby pomocí. 

0 x
jenze ony nekdy tyhle prakticke zkusenosti jsou vic nez parametry na papire
;);)

0 x
Jan Ptáček
Tak právě o to mi de
proto neuznam názor bez ověření
jen chci aby někdo řekl co a proč..

0 x
Star_Gate píše:Tak D-COM a CM9 nechci řešit, jelikož potřebuju pouze nahradit stávající všesměrovku sektorkou a ta co sem na ní dával link je si myslím ziskem a i parametry super. Pokud mi někdo řekne, vyhoď kartu R52, protože CM9 bude lepší v tomhle a tomhle, nebo vykašli se na tuhle sektorku, protože parametr XY je drobet mimo, a vem tuhle, která je navíc takováhle, nebo která má ale menší tohle. To akceptuju. Ale pokud mi někdo řekne že mam dát CM9 a D-COM sektor, tak to neni odpověď, pouze propagace bez podložení faktů. Všem ostatním předchozím děkuji za odpovědi které jsou pro mě bez pochyby pomocí.
Abych rekl pravdu, tak jsem se do teto diskuze dost zamotal.
Do CM9 te nenutim. Me zkusenosti jsou takove, ze CM9 ma vyborne parametry, ale u vsesmerovek je dost nachylna na zniceni.
R52 ma tez velice dobre parametry. Vykon, citlivost atd.
Sektorovky Dcom: mame jich nasazenych asi 10. Vetsinu z nich na miste, kde predtim byly problemy. Odpojovali se klienti, byli pripojeni na 12 nebo 24Mb atd.
Tam kde byl problem se to vzdy vyresilo touhle antenou. Nejdriv jsem do nich nechtel tolik investovat, protoze jsou dost drahe. Tedka uz vim, ze usetrena tisicovka mi za to nestoji, resit tyto problemy. Navic na ni mam pripojenych asi po 15 klientech +- ve stejne vzdalenosti, v ruznych uhlech a to jak V tak v H a vsichni maji signal +- 1dB. Vsichni jsou pripojeni 54/54Mb. To jen potvrzuje dobre parametry a dobre vyzarovaci vlastnosti.
Co pouzijes mne az tolik nepali, spis budu rad, kdyz napises tve zkusenosti s jinou antenou.

0 x
Jasně napíšu
ale dostanu se tam až sejde sníh, teď bych se asi proletěl z haly 15 metrů na zem 

0 x
Star_Gate píše:Zdravím všechny, jelikož potřebuju nahradit stávající všesměry sektorkama, a někde stačí vyzařovací úhel do 100°tak prosím o radu co k tomu použít, aby to fungovalo opravdu spolehlive. všesměry sou na nic kvůli odrazům, zarušujou vlastně sami sebe.
V současnosti je situace taková, že potřebuju do lokality o prozatím 20-ti klientech dát sektor a potřebuju spolehlivě ozářit úhel 62,5° vertikální polarizací (nechci obíhat klienty a otáčet antény). Všesměr sice funguje relativně dobře, ale až do doby, kdy začne stahovat jeden klient (třeba 5Mbps a hádám že je to kvůli neduhům všesměru) tak skáčou odezvy a to neni dobře.
Poohlížel jsem se a zaujala mě tato anténa. http://wifi.aspa.cz/tetraant17-5-sektor ... dbi-z65526
Mohl by mi někdo potvrdit, popřípadě vyvrátit výběr a ideálně navrhnout co k tomu použít? Ještě mě napadlo kolik se na takový sektor dá nasadit klientů maximálně? Zařízení je mikrotik RB333 s kartou R52. Prostředí zarušené řekl bych mírně.
Děkuji za odpovědi.
Jo jo, je dobrá

0 x
Star_Gate píše:Zdravím všechny, jelikož potřebuju nahradit stávající všesměry sektorkama, a někde stačí vyzařovací úhel do 100°tak prosím o radu co k tomu použít, aby to fungovalo opravdu spolehlive. všesměry sou na nic kvůli odrazům, zarušujou vlastně sami sebe.
V současnosti je situace taková, že potřebuju do lokality o prozatím 20-ti klientech dát sektor a potřebuju spolehlivě ozářit úhel 62,5° vertikální polarizací (nechci obíhat klienty a otáčet antény). Všesměr sice funguje relativně dobře, ale až do doby, kdy začne stahovat jeden klient (třeba 5Mbps a hádám že je to kvůli neduhům všesměru) tak skáčou odezvy a to neni dobře.
Poohlížel jsem se a zaujala mě tato anténa. http://wifi.aspa.cz/tetraant17-5-sektor ... dbi-z65526
Mohl by mi někdo potvrdit, popřípadě vyvrátit výběr a ideálně navrhnout co k tomu použít? Ještě mě napadlo kolik se na takový sektor dá nasadit klientů maximálně? Zařízení je mikrotik RB333 s kartou R52. Prostředí zarušené řekl bych mírně.
Děkuji za odpovědi.
Jo jo, je dobrá

0 x
CM9 i R52 jsou dobre karty ale propustnosti v UDP se nemohou rovnat s R52N citlivosti taky ne (v rezimu BG,A)
0 x
R52N jsou dobrý karty ale nemohou se rovnat s CM9 nebo R52 s nstreme v TCP 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
hapi píše:R52N jsou dobrý karty ale nemohou se rovnat s CM9 nebo R52 s nstreme v TCP
Aký je rozdiel v priepustnosti R52/CM9 vs R52N v TCP nstreme ? Rozmýšľam že ich začnem nasadzovať na sektory majú papierovo super citlivosť aj si ich mnohý pochvaľujú , ale nechcel som ich zatiaľ kvôli 4.X nasadzovať
0 x