❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB14 - proč někde funguje a někde ne

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
hapi

Re: RB14 - proč někde funguje a někde ne

Příspěvekod hapi » 15 years ago

kvalitní zdroj v PC? Tak to by mě nenapadlo. Spíš to přisuzuju architektuře x86 kde je prostě jiná škála výkonu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 15 years ago

hapi píše:kvalitní zdroj v PC? Tak to by mě nenapadlo. Spíš to přisuzuju architektuře x86 kde je prostě jiná škála výkonu.

ta samozrejme taky, ale treba s tema latencema si myslim,ze vykon x86 nema zadnej vliv.. proc spoj 2x RB433AH na 5km s CM9 ma na prazdno 1ms a pro zatizeni 10Mbit 6ms a uplne to samy nastaveni JEN na x86= 0ms, 2ms? Treba tohle bych neprisuzoval jen nejaky architekture...kdybychom se tu bavili o napr 200Mbit pres RB vs PC, tak je to neco jinyho. Ale tenhle smesnej traffic...
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

Samozrejme ze PC maji propustnejsi sbernice a vykonny procesor a tudiz dochazi k mensim zpozdenim.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

no, od síťovýho procesoru bych čekal, že bude mít lepší zběrnice než desktop a právě na těhle směšných rychlostech.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

I ja, ale jak vidno u techto dostupnych technologii jsou tyto veci znacne osizene, nezapominej na to ze rb nejsou primarne stavene jako co nejvykonejsi ale vykonem dostatecne s velmi nizkou spotrebou a rozmery.
0 x