❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak eliminovat hráče aneb Rodičovská pojistka

Návody a problémy s konfigurací.
soptik

Jak eliminovat hráče aneb Rodičovská pojistka

Příspěvekod soptik » 20 years ago

Ahoj všichni,
tak jsem se právě setkal s klientkou, která se mi svěřila, že její syn je závislí na hraní her. Myslela si, že je to jen zábava přes prázdniny. Chyba, zanedbává školu jen proto, aby hrál online střílečky s někým z druhého konce ČR. Synovi zakázala počítač, ale ten jej stejně potřebuje ke studiu a tak si občas tu hru zase zahraje. Hraje až 6h denně a kašle na školu. Na 16let kluka to je fakt drsné a tak jsem přislíbil pomoc. Na MK jsem mu povolil jen porty 0-110 a 8888, tj. základní služby. Stejně však hraje dál. V

Kód: Vybrat vše

connection
je vidět, že otevírá porty 80 pokaždé na jiné IP. Těžko za nim chodit a zakazovat mu IP hráčských serverů, kterých může být neskutečně mnoho po celém světě. Máte nápad jak ošetřit hraní her?
Díky za jakoukoliv připomínku.
:roll:
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 20 years ago

Soptiku, sa mi nezda, ze si dnes niekto zahra na porte 80. Skor len hlada dalsie servery, kde by mu ta hra isla(ale nepojde)... Pokial nehrava Yetiho vo flash :D

Napadlo by ma este vo FW content na jeho ip a do toho dat slova games, hry apod a toto dropnut. Ale je to dvojsecna zbran...
0 x

soptik

skrebon píše:Soptiku, sa mi nezda, ze si dnes niekto zahra na porte 80. Skor len hlada dalsie servery, kde by mu ta hra isla(ale nepojde)... Pokial nehrava Yetiho vo flash :D

Napadlo by ma este vo FW content na jeho ip a do toho dat slova games, hry apod a toto dropnut. Ale je to dvojsecna zbran...

Tak to jsem klidnější. Díky, příteli. :idea:
0 x

Dušan Vlček

Příspěvekod Dušan Vlček » 20 years ago

spis si zkuste vysledovat pomoci /tool torch, zda by nektery z tech portu mohl vykazovat znamky her, tj. priblizne vyrovnany upstream/downstream, relativne nizke zatizeni atd.

Ale predevsim nemuzete suplovat rodice, spise bych doporucoval zasah primo na miste, napr. vytvorit v pocitaci ucet pro synatora, kde budou pouze programy nutne pro praci a ostatni nebude pristupne a zaheslovane.

Osobne bych se vykaslal na filtrovani portu a spis zkusil resit pricinu, nikoliv dusledek... :-/
0 x

soptik

Taky řešení, myslím tím ten Torch. díky za radu :roll:

Dušan Vlček píše:spis si zkuste vysledovat pomoci /tool torch, zda by nektery z tech portu mohl vykazovat znamky her, tj. priblizne vyrovnany upstream/downstream, relativne nizke zatizeni atd.

Ale predevsim nemuzete suplovat rodice, spise bych doporucoval zasah primo na miste, napr. vytvorit v pocitaci ucet pro synatora, kde budou pouze programy nutne pro praci a ostatni nebude pristupne a zaheslovane.

Osobne bych se vykaslal na filtrovani portu a spis zkusil resit pricinu, nikoliv dusledek... :-/
0 x

mcwago

Příspěvekod mcwago » 19 years ago

skrebon píše:Soptiku, sa mi nezda, ze si dnes niekto zahra na porte 80. Skor len hlada dalsie servery, kde by mu ta hra isla(ale nepojde)... Pokial nehrava Yetiho vo flash :D

Ja osobne hravam GuildWars a ten fici na 80tke len taky buchot.
0 x
joe