sub_zero píše:zeptam se takhle, je vazne nutnost AP pro klienty WEPovat, popr jinak sifrovat? My mame na vsech jen IP/MAC filter a adresy "na tvrdo" a pri tom mnozstvi lidi se nam jeste nestalo, ze by se tam nekdo pripojil, nedejboze mu jela komunikace. Co jsem kdysi slysel, tak WEP/WPA ma nejakou rezii linky, ale v praxi sem to nezjistoval ani nezkousel. Pro domaci AP ano, ale sifrovat AP na sitech se mi zda zbytecny.
no v podstate s tebou souhlasim. wep je zbytecny, nicmene, z nejakych duvodu jsme ho kdysi nasadili a ted ho proste jedem. tecka. predelat se to da, ale samozrejme budu hledat nejdrive moznost jak se tomu predelani vyhnout. otazka je, zda-li dojde k tomu predelani, je lepsi to sifrovani zrusit uplne a nebo je lepsi nasadit nejaky pokrocilejsi (ktery se ovsem zase za nejaky cas prolomi).
jo a ted jsem si vzpomel proc jsme ho tam kdysi davali, domnivam se ze je lepsi kdyz tam neco je, protoze kdyz tam neni nic, tak se pak ruzny zarizeni (mobil, pda, notebook) snazi na tyto nezabezpecene site pripojit a komunikovat s nimi, coz muze mit za nasledek ze na tu chvily rozhodi spojeni pro ostatni radne pripojene stanice na tom sajtu, takhle jsem tenkrat uvazovali a vlastne dnes kdyz nad tim tak premyslim tak je ten problem jeste vetsi, kolik bylo mobilu s wifi pred dvema rokama a kolik je jich ted?
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji

az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...