❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 2.9.6 a problem s CM9 a CM10

Návody a problémy s konfigurací.
Buchar

Verze 2.9.6 a problem s CM9 a CM10

Příspěvekod Buchar » 19 years ago

LAMA se pta ... Nevite prosim nekdo, v cem by mohla byt chyba???

Mam RoterBoard 512 a tam mam verzi 2.9.23 a karty CM9 a CM10 mi tam bez problemu jedou. Ty same karty, kdyz dam pres redukci miniPCI/PCI (jinak viz. nize vyobrazene) mi nejedou v PCku (Celeron tusim 650MHz, 128MB RAM). Abych byl presny MiktoTik je vidi, ale pokud dam treba scanovat okoli, tak je nevidi napr. OvisLinka WLA5000AP (na 5GHz - 5500MHz) jako APcko. RouterBoard take nevidi vysilat to PCcko s veriz MT 2.96 Vse mam nastaveno jako na RouterBoardu a to vcetne pokusu prehazovat antenu A a i B. Tak me tak napada umi vubec verze 2.9.6 CM9 ( Atheros: WNC CM9 miniPCI 5 GHz (AR5213)) a CM10 ( Atheros: WNC CM10 miniPCI 5 GHz (AR5006X)) koupeno u I4. Pr. by me zajimalo pokud mate nekdo MT v2.9.6 a jakou tam mate redukci (od ktere firmy, pr. dodavatele) ... a s jakou kartou (CM9, CM10).

Jinak zkousel jsem CM9 i CM10 na 2,4GHz a tam take nejdou. Faktem je, ze ale treba miniPCI karta Atheros: TP-LINK WN560G miniPCI 2,4 GHz take od i4 mi jede.

Zkousel jsem obe tyto redukce miniPCI/PCI jsou tyto:

Obrázek

Redukce pro miniPCI do slotu PCI. Obsahuje kabelovou redukci z miniaturního konektoru IPAX na RP-SMA. Redukce je určena pouze do novějších PC se PCI 2.1 (3.3 V napájení). Doporučená MiniPCI karta Atheros AR5212 a/b/g je pod kódem EIJ1017 (ta nize uvedena bez LEDky je od i4 a ta druha tusim od LEVI)
Naposledy upravil(a) Buchar dne 23 May 2006 23:25, celkem upraveno 1 x.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

v čem by mohly být chyba netuším, ale co vím jistě že s verzí 2.9.6 mi nechodili dobře 2,4Ghz klienti na CM9, odpadávali ikdyž měli uplmě super signál, po upgrade na 2.9.12 problémy zmizeli a teï už odpadávají občas jen klienti kteří mají opravdu problém a nebo velmi slabý signál. Na 5Ghz mi ta 2.9.6ka jela bez výpadků, zkus upgrade verze. K těm redukcím, Dlink s tím pigtailem napájeným přímo na plošňák a kouskem obnaženého "živého" vodiče bez stímění ve mě moc důvěru nevzbuzuje, rajši sem koupil ty z I4 (pigtail v ceně) a jsem s nima maximálně spokojen.
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 22 May 2006 16:22, celkem upraveno 1 x.
0 x

Steebe

Příspěvekod Steebe » 19 years ago

mam jedinou 2.9.6ku v PCcku ... a na ni mam 2,4 ghz AP (XI-626)
a na 5,7 Ghz AP (CM9)
a 2,4 Ghz AP CM9

a zadnej problem se stracenim klientu nemam ..
mam tam vsude aktivni redukce ( koupene od I4 <vypadaj podobne jako ty Dlink> ale uz prodavaji jen ty pasivni ... )

2.9.12 mam na RBčkách ... novějsi mne nepotěšili ....
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 19 years ago

Rovnez mam verzi 2.9.6 na PC a CM9 tam jede bez problemu. Klienti drzi bez problemu, nebo aspon jsem nikde nic nepozoroval a nikdo z klientu si nestezoval.
0 x

Buchar

Děkuju vsem za odpoved.

Pro: Leeonek ... ani u me to duveru nevzbuzuje, ovsem vzhledem k cene 400 s DPH tu díru tam klidně vrtnu a dam tam klasiku (IPAX na RP-SMA).

Pro Steebe: nepsal jsem, ze se mi ztraci klienti, ale ze to vypada, jako by ty moje CM9 vubec nevysilaly a naprijimaly v PCcku, ale v RouterBoardu to chodi.

Pro vsechny: Vsichni pisete miniPCI karty CM9, ovsem nikdo z Vas neuvadi vyrobce ... nemuze byt v tom problem - nekompatibilita??? ... od jakych vyrobcu pr. dodavateleu to prosim mate?

Jinak nebude nahodou problem v regulatory domain ... na Ovislinku WLA-5000AP mam uk (united kingdom), na RouterBoardu s verzi MT 2.9.22 (ktery mimochodem Ovise vidi) mam taky uk a na PCku s MT verze 2.9.6 je tez uk a to je mozna spatne. Na Ovislinku jsem daval uk zamerne, aby videl Ovis i outdoor kanaly.

Co davate v polozce regulatory domain (hlavne me to zajima u verze MT 2.9.6)

Dekuju.
0 x

Buchar

Tak problem je vyresen, ale pricinu jsem nezjistil ... proto zkusenych borcu se lama dotazuje proc ....

Mam zakladni desku ABIT a tusim Celeron 650 MHz, 128 RAM a 6 PCI slotu 1 x AGP a 1 ISA.

Pokud dam kombinaci karet LAN a WLAN (miniPCI pres redukce) cislovanou od AGP (blize k procesoru) ....

1.N/A
2.5GHz(CM10)
3.ethernet(8139ka)
4.ethernet(8139ka)
5.(TP-LINK WN560G miniPCI 2,4)
6.N/A

.... tak to maka jak ma, pokud vsak prehazim karty do jinych pozic tak NE! Cim to je ? Rusi se ty karty vysokofrekvencne vzajemne a proto 5GHz vypada jako by nevysilal a i neprijimal (to si spise myslim) a nebo zkratka se jedna o nejakou nekompatibilitu karet a vynucene poradi v PCI slotech.

Prosim zna nekdo na to odpoved ?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

Taky by to mohl být problém s PCI sběrnicema, mohou být poškozené, nebo třeba špatná deska. s tím už sem se setkal, jedna karta v tom jela bez problémů a jiná ne. Zkus uplně jiný kompl na zkoušku a uvidíš, pokud to nebude ono, vyloučíš aspoň chybu hw komplu
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 19 years ago

Spíš bych viděl problém s přidělením IRQ na daných PCI slotech.
Zkus mrknout do BIOSu, zxda některej PCI slot nemá natvrdo přideleny IRQ...

PS: Atheros CM10 na jedné desce šlapaly pouze s natvrdo nastaveným IRQ na 11.
0 x

Buchar

aj_rade píše:Spíš bych viděl problém s přidělením IRQ na daných PCI slotech.
Zkus mrknout do BIOSu, zxda některej PCI slot nemá natvrdo přideleny IRQ...

PS: Atheros CM10 na jedné desce šlapaly pouze s natvrdo nastaveným IRQ na 11.

diky, tak to by mohl byt problem s tim prerusenim. Testnu to a dam vedet.
0 x