❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vice ISP

Návody a problémy s konfigurací.
hapi

Re: Vice ISP

Příspěvekod hapi » 16 years ago

aha už to chápu, prostě se do jednoho pravidla přidá víc bran a to v poměru co jsou v poměru rychlosti linek. Hmm, že by konečně nějaký fungující řešení?

Furt jsem hledal jak jsi tam zadal routu bez destination a ono to je všechno v jednom řádku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 16 years ago

ano je to jedna routa...
0 x

mikki

Příspěvekod mikki » 15 years ago

Zdravim, tot reseni je, ale co kriticke aplikace jako ICQ, banky, VoIP atd? Nepada ti to?
Resil jsem to v topicu OSPF.... a nakonec jsem to vyresil pomoci PCC i s OSPF a zda se ze to ve zkusebnim labu maka jak potrebuju.
Az si budu jistej, dam to sem nekam s konfiguraci.
0 x

Nick_xx

Příspěvekod Nick_xx » 15 years ago

Zbojnik píše:cawte vsetci...
co sa snazite spojit viac pripojeni do jedneho a normalne ich vyuzivat....

ja som sa snazil spojit 2x dsl pripojenie obe su rovnake 3,5Mbit...

Jaké jsou zkušenosti po půl roce? Funguje vše bez problému? Když vypadne Wan, použije se automaticky Wan2? Jsou tam nějaké prodlevy, nebo je to okamžité přesměrování? Co když vypadne připojení až někde u poskytovatele, tedy spoj na první AP poskytovatele pojede bez problému, pozná to systém a přesměruje veškerou komunikaci jen na Wan2?
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 15 years ago

ja som sa snazil spojit 2x dsl pripojenie obe su rovnake 3,5Mbit

precital som toho celkom dost o rozdeleni pomocou nth, znackovavania parnych a neparnych paketov a posielania na rozne brany... az som narazil na takuto uplne banalnu stranku...

Kód: Vybrat vše

http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/3.0/ip/route.php

kedze ja mam rovnake pripojenia jedine co som urobil je ze som zmazal dynamicke routy a nahradil som to jednou statickou

Cuduj sa svete normalne to funguje.... vyzera to tak ze si to samo sleduje vytazenost liniek a ak nahodou je jedna vytazena automaticky zacne pouzivat druhu...

Blbosť, "normálne" to fungovať nebude.
Jediné funkčné riešenie v MK je opravdu len PCC s alebo bez dynamiky(ospf). Tečka.
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 15 years ago

to ze to normalne funguje som myslel ze to ide urobit bez nejakych komplikacii a pekne to tahalo oboma linkami..

pravda je ze aplikacie skype, icq, bankove portaly atd. mali problem, ked to kazdu chvilu islo cez ine pripojenie....

mal som tie dve linky len cca 1 mesiac tak nedokazem posudit ako by sa to chovalo pri dlhsom pouzivanic...

to PCC je urcite sofistikovanejsie, toto je len taka banalita, ale na tu skusku to islo...

ak sa niekto podeli ako to funguje PCC tak sa rad priucim
0 x

netko

Příspěvekod netko » 15 years ago

Zbojnik píše:to ze to normalne funguje som myslel ze to ide urobit bez nejakych komplikacii a pekne to tahalo oboma linkami..

pravda je ze aplikacie skype, icq, bankove portaly atd. mali problem, ked to kazdu chvilu islo cez ine pripojenie....

mal som tie dve linky len cca 1 mesiac tak nedokazem posudit ako by sa to chovalo pri dlhsom pouzivanic...

to PCC je urcite sofistikovanejsie, toto je len taka banalita, ale na tu skusku to islo...

ak sa niekto podeli ako to funguje PCC tak sa rad priucim

nenajce sa nikto kto nam vysvetli PCC princip aj ja som za :D
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 15 years ago

jeste by slo rict kazdymu subnetu pres kterej wan ma jit a rucne tak rozdelit rychlost
0 x
Bývalý ISP...

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 15 years ago

Thomeless píše:jeste by slo rict kazdymu subnetu pres kterej wan ma jit a rucne tak rozdelit rychlost

to by urcite islo, ale to rozdelenie zataze bude staticke, a nikdy nebude moct jeden uzivatel vyuzit celkovu kapacitu oboch liniek....

ale zase by sa podstatne eliminovali problemi s bankami a pod...
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 15 years ago

kazdy reseni ma nejake pro a proti a idealni asi neexistuje
0 x
Bývalý ISP...

pepop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepop » 15 years ago

ja som sa snazil spojit 2x dsl pripojenie obe su rovnake 3,5Mbit

precital som toho celkom dost o rozdeleni pomocou nth, znackovavania parnych a neparnych paketov a posielania na rozne brany... az som narazil na takuto uplne banalnu stranku...

http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/3.0/ip/route.php

kedze ja mam rovnake pripojenia jedine co som urobil je ze som zmazal dynamicke routy a nahradil som to jednou statickou

#      DST-ADDRESS        PREF-SRC        GATEWAY-STATE GATEWAY             DISTANCE INTERFACE   
 0 A S     0.0.0.0/0                          reachable     Wan                     1        Wan         
                                             reachable     Wan2                             Wan2       

Cuduj sa svete normalne to funguje.... vyzera to tak ze si to samo sleduje vytazenost liniek a ak nahodou je jedna vytazena automaticky zacne pouzivat druhu...

pri tahani dvoch suborou boli obe linky vyuzivane a celkovy traffic bol 7Mbit....
tak isto sa to chovalo pri tahani jedneho suboru a sledovani internet tv....

po cca jednom dni pouzivania je moj dojem.. jednoduche nenarocne a hlavne funkcne...

Myslim, ze ti to funguje dobre, protoze mas oba dva isp ADSL a predpokladam, ze obe ADSL maji stejnou GW do NIXu nebo internetu z ADSL
0 x
pepop