❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Prowax Schibox
Re: Prowax Schibox
Tak uz jsem 2ks techto boxu nasadil ke klientum - co se tyce anten, tak sou o dost silnejsi nez v gentleboxu od JaJ, co se tyce propustnosti, tak to nemohu moc realne posoudit, pac tam kde sou nasazene neni moc ruseni a jak gentle, tak schi jedou na max co da AP... Jedine co mohu vytknout, tak drzak od prowaxu je ze slabsiho plechu a vzhledem k vaze celeho kovoveho boxu se to trosku trepe... ale zadna hruza.. za ty prachy super...
0 x
Jan Ptáček
Též jsem nasadil 2 ks, cca 650 m. Uvidíme jak se ukážou. V prostředí je kolem 20 sítí v 5Ghz.
Celkove vypadají profi. Jsou komplet železný. Vzhledem každopádně vypadají lepe nez JJ Gentle. Jen asi 2 výtky. Je docela makačka tam dávat tech 8 motýlkových matiček na krytu, když se člověk drží na stožáru, či dokonce když má anténu směrovanou nahoru, tak dost vypadávaíj (JJ Gentle to má lépe). Pak teda se me moc nelibí ta izolace co je mezi krytem a antenou. Zdá se mě že pří dotažení to pořádně nesedí všude, ale uvidíme voda nám ukáže. Vývodka je super, anténa se dá odělat a nemusí se štípat konektor.
Celkove vypadají profi. Jsou komplet železný. Vzhledem každopádně vypadají lepe nez JJ Gentle. Jen asi 2 výtky. Je docela makačka tam dávat tech 8 motýlkových matiček na krytu, když se člověk drží na stožáru, či dokonce když má anténu směrovanou nahoru, tak dost vypadávaíj (JJ Gentle to má lépe). Pak teda se me moc nelibí ta izolace co je mezi krytem a antenou. Zdá se mě že pří dotažení to pořádně nesedí všude, ale uvidíme voda nám ukáže. Vývodka je super, anténa se dá odělat a nemusí se štípat konektor.
0 x
hocimin1 píše:Vývodka je super, anténa se dá odělat a nemusí se štípat konektor.
Tohle jde i u gentleboxu
0 x
Leeonek píše:hocimin1 píše:Vývodka je super, anténa se dá odělat a nemusí se štípat konektor.
Tohle jde i u gentleboxu
Jo já vím, jen jsem chtel upozornit, že tady to jde taky.
0 x
no pozor - u GB to jde az v tech novych verzich... u starsich nesel protahnout UTP kabel i s konektorem pres pruchodku....
0 x
Jan Ptáček
Mam to tedka v prackach a pocity jsou rozporuplne. Je to dost tezke, vejde se tam rozumne jen RB411, RB433 ani wrapa tam clovek nedostane. Do jirous boxu privrtavame obcas nejake nka, tady by to slo asi obtizneji. Nejvetsi gol je to pridelani koaxu
Napajene teda brutalne, ale bojim se ten koaxik ohybat. Tesneni snad bude tesnit, utahovat nekde na sloupu tech 8 maticek asi zadny med 
Jinak parametry bezdratove u jednoho nasazeneho kusu super. A tedka babo rad, ktery pouzivat.

Jinak parametry bezdratove u jednoho nasazeneho kusu super. A tedka babo rad, ktery pouzivat.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
-
konektor RJ45 tou pruchodkou projde? nejradeji bych tam videl primo rj45 konektor pekne z venku a vevnitr kratkej patch kablik ... rozebirat to na strese a vyndavat konektory proste neni idealni.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

michal.siman píše:konektor RJ45 tou pruchodkou projde? nejradeji bych tam videl primo rj45 konektor pekne z venku a vevnitr kratkej patch kablik ... rozebirat to na strese a vyndavat konektory proste neni idealni.
Dirou sice prijde, ale jak si zapomenes navleknout dopredu tu izolaci, tak mas smulu. U jirous boxu projde konektoru i tou gumou, takze plus pro jirouse.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
-
soooc píše:michal.siman píše:konektor RJ45 tou pruchodkou projde? nejradeji bych tam videl primo rj45 konektor pekne z venku a vevnitr kratkej patch kablik ... rozebirat to na strese a vyndavat konektory proste neni idealni.
Dirou sice prijde, ale jak si zapomenes navleknout dopredu tu izolaci, tak mas smulu. U jirous boxu projde konektoru i tou gumou, takze plus pro jirouse.
mozna by stacilo tu gumu rozriznout a je to, uz jsem to takhle nekde videl primo od vyrobce. ale stejne, rj45 konektor z venku je proste lepci

0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Ta guma je rozřezaná už z výroby, jelita :)
Anténa dobrá, parametry taky, montáž už je horší, 8 matiček šroubovat na stožáře není žádný med, ale to co bych označil jako nedostačující, je ten plechový vinkl. Pokud jste to zkoušeli montovat na stožár, tak anténa je poměrně těžká a tudíž tam prostě nemůže být stejný plech jako má jirous který je o kilo lehčí. Tohle prostě nevychytali a jak uvidíte kmitání antény v silném větru nebude se Vám to líbit už vůbec. Ono zřejmě nebude stačit jen vyměnit ten plech, protože zadní stěna je taktéž poměrně chabého charakteru. Pokud se vymění jen uchycující plech, a zadní stěna bude ze stejného materiálu jako doposud, sice to trochu pomůže, ale pořád to nebude ono. Zkoušel jsem místo toho plechového vinklu L profil vlastní výroby.
Anténa dobrá, parametry taky, montáž už je horší, 8 matiček šroubovat na stožáře není žádný med, ale to co bych označil jako nedostačující, je ten plechový vinkl. Pokud jste to zkoušeli montovat na stožár, tak anténa je poměrně těžká a tudíž tam prostě nemůže být stejný plech jako má jirous který je o kilo lehčí. Tohle prostě nevychytali a jak uvidíte kmitání antény v silném větru nebude se Vám to líbit už vůbec. Ono zřejmě nebude stačit jen vyměnit ten plech, protože zadní stěna je taktéž poměrně chabého charakteru. Pokud se vymění jen uchycující plech, a zadní stěna bude ze stejného materiálu jako doposud, sice to trochu pomůže, ale pořád to nebude ono. Zkoušel jsem místo toho plechového vinklu L profil vlastní výroby.
0 x
Leeonek píše:Ta guma je rozřezaná už z výroby, jelita
Tak to asi poslu na reklamaci, ta guma, co tam mam prorizla neni

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Měl sem v ruce asi 5 boxů z dvou dodávek a různých shopů, prořízlá byla na všech. Ten vinkl sem neměřil, ale zdálo se mi to stejné (spíš tenší) jak na gentleboxu. Na klasickém vesnickém držáku to bude létat komplet i s držákem :D
0 x
Ja mam problem s tim, ze nove RB411ky se tam temer nevejdou.
Maji totiz minipci slot o 1cm vys nad plosnakem nez ty stavajici a tak se karta temer dotyka vrchniho plechu.
Varita s mmcx tak bute jiz temer nemozna.
Kaja
Maji totiz minipci slot o 1cm vys nad plosnakem nez ty stavajici a tak se karta temer dotyka vrchniho plechu.
Varita s mmcx tak bute jiz temer nemozna.
Kaja
0 x
presne tak... nove RBcka maji miniPCI vyse a je to fakt hnus to tam davat... sem zvedav jak na to prowax zareaguje....
0 x
Jan Ptáček
panove, ted jsem par dni experimentoval s kamaraden na vut pri mereni ufl a mmcx konektoru potazmo spise redukci. meli jsme tu jeden schibox s konektorem u-fl a pak jednu prowax antenku 13 dBi takovou malou a prechodku telegartner r-sma/u-fl. Podle vseho co pise prowax a ty jejich diagramy na schiboxu a na panelce 13 dBi sedi. To se musi nechat je to pravda ale po mereni antenky s redukci mmcx jsem zklaman. Pri mereni s pigtailem r-sma/ufl a redukce r-sma/ufl telegartner se na uvedene panelce zmenilo swr z 1.1 na 1.4 max. hodnota. to neni tak nejhorsi ale problem nastal pri zkalibrovani prechodky na mmcx(podotykam postup kalibrace totozny u obou redukci), kalibrace OK ale pri pripojeni antenky stale stejne ktera mela swr do 1:1.1 a pigtailu mmcx bylo swr 1:2.7 a max. hodnota 3.2. To je znepokujici vysledek. Zlepseni nastalo pri pouziti primeho konektoru mmcx swr 1:2.0 . Je to na zvazenou jestli jit do mmcx a hlavne s uhlovymi konektory. Mereni bylo provedeno v ramci studia a vysledek nas je takoovy,ze se s tohoto konektoru nebo spise z komercnich komponentu dela asi moc velky humbuk. konektor je zrejme o.k ale zbyvajici zalezitosti uz vyrobci neresi a pritom jde o VF kde hraje snad uplne vsechno. Koukal jsem na telegartner co maji napsano u techto konektoru ale bohuzel zde hodnoty swr a ani utlumu nejsou. u jinych napr. primych a jednoho uhloveho ano. Tato informace na zvazenou pro vsechny. Odzkousime i od jinych vyrobcu a jak bude cas a moznost provest mereni tak to tu dam.
0 x