❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

gigabitove wireless a laserove spoje - zkusenosti?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
baz

Re: gigabitove wireless a laserove spoje - zkusenosti?

Příspěvekod baz » 15 years ago

leeonku, ono tvoje prirovnani k benzinu myslim trochu pokulhava. natural 95 asi bude horsi nez nejaky hyper plus 100 vipower pro formule, do kteryho jeste navic domichavaj nejaky sracky, proste bude davat mensi vykon.
u tech switchu to tak ale neni, nepoznas rozdil ve funkci mezi netgearem za 16k a ciscem za 60k, aspon ne pri toku 400mbit. tak jak jsem rekl, az prestane stacit, prijde tam extreme networks. to uz bude myslis adekvatni? switch za 4000 usd? :wink:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 15 years ago

jen odbocim ... co to tam mas za netgear ? zhanim neco asi podobne ... diky
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

baz

GSM7224, spolehlivy a levny plne gbitovy.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 15 years ago

To nereste :) Nam se pokopaly duplexy na dvou ciscach, kdyz se mezi sebou nedomluvi ani ty zeleny sracky, ktery se tvari jako absolutni standard, tak co resite :mrgreen:
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 15 years ago

raven-il píše:To nereste :) Nam se pokopaly duplexy na dvou ciscach, kdyz se mezi sebou nedomluvi ani ty zeleny sracky, ktery se tvari jako absolutni standard, tak co resite :mrgreen:

a mel si tam stejny verze IOSu? Nekompatibilita chipu je u Cisca normalni vec.. tak jako MT ma buggy a resi se upgradem, stejny je to i na masinach za x desitek tisich.. jen s tim rozdilem, ze u nich Ti nehrozi napr: system panic, kernel death :mrgreen:
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

bazi, přirovnání slouží pouze k přirovnání, přirovnání jsem použil z důvodu že mi připadne trošku divné, když si někdo koupí spoj za půl melounu, a nemá (nebo nechce dát) finance na pořádný switch. Nehledej v tom prosím žádný hlubší význam, jako že není vyloučeno jestli by v F1ce byl natural 95 použitelný, jestli by se tím nezničil motor apod ;)

p.s. 4000 usd? Jde vidět, žes ještě neviděl pořádný switch ;)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 15 years ago

sub_zero píše:
raven-il píše:To nereste :) Nam se pokopaly duplexy na dvou ciscach, kdyz se mezi sebou nedomluvi ani ty zeleny sracky, ktery se tvari jako absolutni standard, tak co resite :mrgreen:

a mel si tam stejny verze IOSu? Nekompatibilita chipu je u Cisca normalni vec.. tak jako MT ma buggy a resi se upgradem, stejny je to i na masinach za x desitek tisich.. jen s tim rozdilem, ze u nich Ti nehrozi napr: system panic, kernel death :mrgreen:

Neni to tak davno, co lehla cast netu kvuli tomu :) takze mozna ne kernel panic, ale internet death jo :D :D :D
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

baz

leeonku, je to opravdu tak, ze nechcu dat penize za drahy switch. Kdyz uz jsem schopny platit tak drahy spoje, myslim ze by me i 100 litru navic nerozhazelo, ale proc? Proc kupovat drahe switche, pokud levny udela stejnou sluzbu a je spolehlivy? Tam to prece neni jak u auta, v lepsim aute se lip svezu, je rychlejsi a pohodlnejsi, jasne. Ale nemyslim si, ze by mi lip fungovala sit, kdyz do ni narvu 20x drazsi switch. Pojede to stejne, rozdil v mikrosekundach (ne ms, ale us, jestli vubec nejaky je) nikdo nepozna.
Ano, jsem socka, na tok pres 400mbit pouzivam jako switche blby Netgear a Extreme. V zivote mi zadny z tech switchu ani nevytuhnul, natoz aby zdechl. A co jsem usetril na predrazenych novych ciscach narvu do neceho jinyho, stejne ty prachy nikdy nezbudou...
Pak jsou lide, co si hrajou na velky ISPcka, maji 50mbit konektivity a koupi si tam 2950 Cisco a machruji s tim. Nemam s tim problem, kdyz jim to dela dobre. Toto neni vryp na tebe leeonku, to jsem zazil u nas na hlavnim bode, prisel namachrovanej borecek z male firmicky a ptal se, kdy si koupim poradny switch, ze uz i on tam ma Cisco. Dneska uz firmicka neexistuje a ja mam v racku furt stejny switch :)

Nevim kolik stoji poradny switch, nejlepsi co jsem videl na vlastni oci bylo nejaky cisco ve velkym racku a bylo v nem nekolik desitek 10g XFPcek... ale kolik to stoji netusim, tipuju mego za rack. Pro me ucely zcela zbytecne, neocenil bych to, ale pekne to blika :)
0 x

Leeonek

baz píše: neocenil bych to, ale pekne to blika :)

:DDD
0 x

-=RYS=-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod -=RYS=- » 15 years ago

hapi píše:nebyla to ronja100 ale Rysovo FSO pojitko Elspeedy nebo Crusader 10/100M PnP.

S tim pojitkem uz pomalu jdeme na trh..... see: http://www.elspeedy.cz .

Je to zatim narychlo udelana stranka (omlouvam se, ale stranky opravdu delat neumi, zato radia a FSO...to umim) :P .

-=RYS=-
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

koukal jsem na ty stránky, v textu je napsaný že jde připojit optika pomocí SC konektoru. To tam je jako už připravený nebo jak? V datasheetu jsem to už nenašel a ještě by mě zajímalo, proč multimode v dnešní době.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

deleted
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 11 Dec 2009 08:44, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

na webu má snad jasně 1000m verzi. Zajímala by mě cena obou verzí.
0 x

Leeonek

deleted
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 11 Dec 2009 08:44, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

no to tam ani nemá takže jsem předpokládal, že mluvíš o 100Mbit verzi.
0 x