Zajima me jedna vec.. planujeme ted na jeden site vybudovat tenhle prihradovej stozar:
http://t-cz.com/?cls=stoitem&stiid=1204
+ k tomu tenhle drzak:
http://t-cz.com/?cls=stoitem&stiid=4730
Bude ten drzak stacit na dva kousky tech stozaru sesroubovanych dohromady? tj. celkova delka 5m? Montoval to uz nekdo z vas nekde?
Diky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Železo :-)
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Železo :-)
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
nemontoval,
5m stozar , to uz neni zrovna trubka na komine.
kam a jak to planujes namontovat ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
reset píše:nemontoval,
potrebuju ten drzak na zed vytahovy sachty. drzak ma 1,3m vysku, takze pokud to namontuju vrchni casti zaroven z okrajem strechy, tak samotna delak stozaru bude 3,7m, coz nam bude stacit.
Na nem bude cca 6 kousku JRC Extreme, dva 5GHz sektory od PW a jeden sektor na 2.4GHz. Jen samotna vaha toho 5m stozaru bude cca 100 kg, tak mam strach, jestli ten drzak bude stacit a nebo to kotvit jeste na vic mistech, cimz bych si ovsem logicky zkratil tu uzitecnou delku te prihrady.
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
Kotvim 12m příhradu na 1,5 metrech čtyřmi úchyty do zdi, myslím že tvých 5m bude v klidu
. I 15 metrový stožár pro osvětlení železničních drah se kotvý 2m do země.

0 x
ef: pokud je ta 12m příhraha chycená skrze zeď a minimálně 4ma M16 závitovýma tyčema, tak by to mohlo být ok ale osobně bych to kotvil trochu líp. Pokud tam máš něco menšího a poslali by Ti tam statika, uteče s tama s naježenýma vlasama.
Na 1,5m máš u 12m strašně velkou páku, takže když nahoře bude parabola, přitáhneš to 4ma desítkama šroubama a myslíš si že to je ok, tak není :)
Stožár osvětlení u drah má základnu dole 4m čtvereční a nahoře 1m, tudíž je samonosný. Pokud uděláš příhradu která je po celé délce 60x60cm a nadstavíš ji bez kotvení lany na 15m, může být klidně 10m do země ale stejně se ti sama zlomí :)
pošli fotky, ať víme jak se v Čechách staví stožáry
Na 1,5m máš u 12m strašně velkou páku, takže když nahoře bude parabola, přitáhneš to 4ma desítkama šroubama a myslíš si že to je ok, tak není :)
Stožár osvětlení u drah má základnu dole 4m čtvereční a nahoře 1m, tudíž je samonosný. Pokud uděláš příhradu která je po celé délce 60x60cm a nadstavíš ji bez kotvení lany na 15m, může být klidně 10m do země ale stejně se ti sama zlomí :)
pošli fotky, ať víme jak se v Čechách staví stožáry
0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
kua zadny OT
Tak jak to je? muzu ukotvit na 60cm zed ze zelezobetonu tuhle 5m prihradu sesti M16 zavitovejma tycema na JEDNOM miste tim drzakem?
Ta prihrada ma prijit na ten roh misto ty JRC 24ky.

Tak jak to je? muzu ukotvit na 60cm zed ze zelezobetonu tuhle 5m prihradu sesti M16 zavitovejma tycema na JEDNOM miste tim drzakem?

Ta prihrada ma prijit na ten roh misto ty JRC 24ky.

0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to kotveni bude stacit ale pro jistotu bych bych udelal diry skrz a dal tam zavitovy tyce
OT: Teda podle toho jak je ta prihrada + drzak velkej tak si myslim ze te ten mobilak bude mit rad jak tam budes stinit tomu sektoru co je za tou jirouskou....
OT: Teda podle toho jak je ta prihrada + drzak velkej tak si myslim ze te ten mobilak bude mit rad jak tam budes stinit tomu sektoru co je za tou jirouskou....
0 x
Bývalý ISP...
sub_zero: Pokud to provalíš skrze, tak na tu délku podle mě budou stačit i Tyče M12. Jen ten kdo vymýšlel díry na držáku, by zasloužil pár po hubě. Když tam dám 6 dír, tak ty krajní neumístím 30cm od kraje ale navrtám je jak jen to jde do krajů. Pokud to uchytíš tak jak je to předvrtané, degraduješ délku toho držáku zhruba na polovinu.
Bacha na tu všesměrku co je nad tím sektorem, tu když jim zastíníš, tak Tě nebudou mít moc rádi :)
Bacha na tu všesměrku co je nad tím sektorem, tu když jim zastíníš, tak Tě nebudou mít moc rádi :)
0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
s tema operatorama je to tady dlouhy story.. BTSku budoval byvalej Eurotel, po cca 2 letech si tam dal technologii i Vodafone. S Eurotelem sme meli domluveny, ze si muzeme dat nase anteny na jejich vylozniky, ale potom to /nepochopitelne/ koupil cely Vodafone, vc. tech vylozniku O2 a v patek nam oznamili, ze mame 10 dnu na to, abychom vse odstranili z jejich vylozniku...
pro predstavu prikladam aktualni fotku. Vsechny ty nase "kramy" musej pryc a proto stavime novej stozar a samozrejme to bude skrz zed na zavitovejch tycich.
pro predstavu prikladam aktualni fotku. Vsechny ty nase "kramy" musej pryc a proto stavime novej stozar a samozrejme to bude skrz zed na zavitovejch tycich.
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
tak zkopirujte to reseni co tam je, za litr vam to nekdo svari vcetne materialu
jak je to vysoko ?
jak je to vysoko ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
reset píše:tak zkopirujte to reseni co tam je, za litr vam to nekdo svari vcetne materialu
jak je to vysoko ?
je to cca 25m vysoka prumyslova budova a ty jejich stozary muzou mit tak 3-4m.
Ta prihrada se nam zda vic modularni do budouvna, lehce rozsiritelna o ruzny vylozniky atd. Cena teda neni lidova, ale nechavame si to nakonec delat na zakazku jako 5ti metrovej kus i s upravenym drzakem /co se tyka tech direk na ukotvenim jak psal Leeonek/.
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
sub_zero píše:Zajima me jedna vec.. planujeme ted na jeden site vybudovat tenhle prihradovej stozar:
+ k tomu tenhle drzak:
Bude ten drzak stacit na dva kousky tech stozaru sesroubovanych dohromady? tj. celkova delka 5m? Montoval to uz nekdo z vas nekde?
Diky.
Tyhle prihrady jsou super, ale pokud to neni potreba, asi bych se mrkl po uchytu s mensim odsazenim od zdi. Takhle tam bude pomerne velika paka.
Jinak zavitova tyc skrz nebo minimalne chemicka kotva.
Az to bude viset, muzes poslat nejake Final fotky.
Hodne stesti.
0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
RaMa píše:sub_zero píše:Zajima me jedna vec.. planujeme ted na jeden site vybudovat tenhle prihradovej stozar:
+ k tomu tenhle drzak:
Diky.
..ale pokud to neni potreba, asi bych se mrkl po uchytu s mensim odsazenim od zdi. Takhle tam bude pomerne velika paka.
..zkusim poopravit ten projekt na vyrobu, je pravda, ze tech 400mm je az az pro anse potreby..
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
odstavení od zdi o víc nevadí ničemu. Při větším odstavení by hrozilo že se chyt zdeformuje vahou výložníku směrem dolů, což je málo pravděpodobné. Museli by povolit všechny ty 4 sváry a nebo by myteriál musel být chabé povahy. Pokud Vám jsou schopní přizpůsobit na míru možná bych to ale asi taky nechal zkrátit. Minimálně z důvodu, že pokud si nahoře stoupneš na okap, můžeš některé níže položené antény montovat v klidu, bez toho abys stál na stožáru ;)
0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
tak..uz jen zakontrovat matky, trochu silikonu, na horni konce zatky a a muzou se davat anteny
nakonec je to kombinace 5 ti zavitovejch tyci M14 + 3 chemicky kotvy HILTI...
btw, jeste makam na videu...asi tri hodiny zaznamu ze stativu, tak to nejake sestriham, zrychlim a dokreslim muzikou Evy a Vaska

btw, jeste makam na videu...asi tri hodiny zaznamu ze stativu, tak to nejake sestriham, zrychlim a dokreslim muzikou Evy a Vaska

0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák