❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ProWAX dualni antena na 5GHz
Re: ProWAX dualni antena na 5GHz
btestem jo? a seš zdravej? Vem si pěkně dva počítače, dej na ně nějakej jinej rozumnej tester a mezi počítače dej ten spoj. Víš o tom, že alix nedokáže generovat větší trafik než 65Mbit ale když to teče skrz něj tak dokáže dát v pohodě 100Mbit FD?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Ahoj Hapi. Zdravi jsem.
Testoval jsem to zaprve na PC, kde nedostatek vykonu nehrozi a zadruhe jsem to meril z NB na NB.
Pokud to pres dany PC pri pouziti 2x2 anten jede hodinu v kuse 39.9 Mb FD s odchylkou 0.5%, nevidim duvod, proc by danemu PC mel pri pouziti dualnich anten dojit dech a mela rychlost padat az na nejaky 14 Mb.
(Jeste mi prosim zacnete mluvit o tom, ze jsem to mel v rezimu Bridge. Zkousel jsem jak rezim bridge, tak jsem to zkousel routovat a pri pouziti 2x2 anten to jede v obou pripadech 39.9 Mb FD. Vytizeni CPU je plus minus stejne.)
Testoval jsem to zaprve na PC, kde nedostatek vykonu nehrozi a zadruhe jsem to meril z NB na NB.
Pokud to pres dany PC pri pouziti 2x2 anten jede hodinu v kuse 39.9 Mb FD s odchylkou 0.5%, nevidim duvod, proc by danemu PC mel pri pouziti dualnich anten dojit dech a mela rychlost padat az na nejaky 14 Mb.
(Jeste mi prosim zacnete mluvit o tom, ze jsem to mel v rezimu Bridge. Zkousel jsem jak rezim bridge, tak jsem to zkousel routovat a pri pouziti 2x2 anten to jede v obou pripadech 39.9 Mb FD. Vytizeni CPU je plus minus stejne.)
0 x
osobně si myslim že chyba byla jinde. Pak by nemohly fungovat ani dvě směrovky podobnym směrem na jinym kanálu v nstreme.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
hapi píše:osobně si myslim že chyba byla jinde. Pak by nemohly fungovat ani dvě směrovky podobnym směrem na jinym kanálu v nstreme.
A svete div se, ony funguji. Pravdepodobne to bude konstrukci hrnickovych anten a tim, ze vysilaci antenu vystrcim dopredu a prijimaci dam jakoby za ni, aby na sebe nezarily.
Jeste je dulezite davat pozor na pigtaily, aby se nekrizily, jinak dochazi ke stejnemu efektu. Karty se "zahlusi" a rychlost kolisa.
0 x
RaMa píše:Pri pouziti zminovanych anten dochazi k zaruseni druhe karty a to i presto, ze jsou kanaly daleko od sebe.
Vychazejme z toho, ze 100procentni stav je takovy, kdyz to jede 39.9 Mb / 39.9 Mb.
Kdyz jsem pouzil dualni antenu, tak:
Pokud merim jen jeden smer pomoci BTestu v Mikrotiku, tak to jede nejakych 36.5 Mb a kolisa to.
Pokud zacnu merit oba smery zaroven, tak to nejede 39.9 Mb / 39.9 Mb ani 36.5 Mb / 36.5 Mb , ale jen 14 Mb / 31 Mb a hrozne to kolisa. Pokud to pada az nekde na 20 Mb, tak se neda pocitat s 31 Mb, ale jen s 20Mb a tudiz je to ve vysledku skoro nepouzitelne.
Testy jsem provadel na stejnem miste a ve stejny den se vsema zminovanyma antenama.
Pokud to nekomu na dualni antene jede 39.9Mb FD nebo aspon 35 Mb FD bez kolisani rychlosti, tak se na to rad prijedu podivat s velkou flaskou slivovice
Na jakém RB jsi to zkoušel?
0 x
pepulis píše:
Na jakém RB jsi to zkoušel?
Testy jsem delal na PCcku.
Jinak to provozuju na na RB 433AH popr. jedna strana 433AH a druha miniITX D945GSEJT
To RBcko idealni neni, ale provoz 40/10 Mb to bezproblemu zvlada.
Na Gseitu to jede 40/40 Mb i s velkou rezervou.
Zalezi na moznosti umisteni nejake bedny s HW.
0 x
me chodi celkem dobre ta antena od UBNT 30dbi.... zapojil jsem do ni 2xR5H a dual nstreme na 7km 35/37 mbit v tcp. Mozna by to dalo vic ale generoval jsem traffic btestem z PC na RB600 a RB600 sel uz na 100%
0 x
Bohus píše:me chodi celkem dobre ta antena od UBNT 30dbi.... zapojil jsem do ni 2xR5H a dual nstreme na 7km 35/37 mbit v tcp. Mozna by to dalo vic ale generoval jsem traffic btestem z PC na RB600 a RB600 sel uz na 100%
To je slusny. Antenu mas na obou koncich? Test UDP nebo TCP?
Na tech dualni antenach je mezi TCP a UDP velky rozdil. Pri pouziti 4 samostatnych anten to jeden v UDP a TCP stejne, 40/40Mb.
0 x
Leeonek píše:Bohus: signál tam máš jaký?
Urcite se chces zeptat, jestli prekracuje, co?

0 x
udp jsem netestoval pouze TCP... Vykon mam snizeny signal -68 a druha strana -67. V Limitu to asi presne neni ale kdyz to necham na plnou palbu tak -55 na obouch stranach
0 x
RaMa píše:Urcite se chces zeptat, jestli prekracuje, co? :)
Jsem tak lehce čitelný? :) Spíš mě zajímali R5H karty a jestli je rychlost při normálním utlumeném výkonu nebo se signálem -55 ;)
0 x
Pri utlumenym vykonu. Pri max vykonu to nechodi dobre ale to asi je kazdymu jasny proc..
0 x