Zdravim, chtel bych nekoho poprosit jestli by mi nejak polopatě nepopsal postup, jak dostat do RB450G sys. OpenWrt.
Predem dikas.Kdyz se mi to povedlo, tak vetsinou do rezimu, kdy mam pristup read-only ale nejde do nej provadet zmeny.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
OpenWrt na RB450G
to se spise zeptej na openWRT . Pri staru nasi site jsem ho chvili pouzival, ale na uplne jinych masinach.
Jinak je to jako good system, ale mk je uplne o necem jinem.
Jinak je to jako good system, ale mk je uplne o necem jinem.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
todle znas? http://www.root.cz/clanky/plnohodnotny- ... s-openwrt/
jinak tady u 450g pisou info entered , nejak nevim co tim myslej
jinak tady u 450g pisou info entered , nejak nevim co tim myslej
0 x
trochu postrádám smysl dávat místo mikrotiku OpenWRT.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
tak pro urcity situace se bez otevreneho linuxu do ktereho vidis neobejdes.
0 x
To mě zajímá, jaká situace by mě měla přimnět k tomu, abych potřeboval openwrt místo mikrotiku?
0 x
Treba pripojeni meteostanice, ale na tu potrebuji usb port, ale ten RB450 bohuzel nema, ale da se pouzit RB411U.
Mira
Mira
0 x
když potřebuju připojit usb do ethernetu, tak si přece na to koupim extra krabičku co to umí.
0 x
Ukaz mi prosim krabicku za 1200,- ktera to umi a co vic, muzu si v ni nastavit presne to, co potrebuji.
0 x
a co přesně potřebuješ? Osobně si myslim že ani přes OpenWrt to nebudeš mít snadno udělatelný.
0 x
No napriklad ja chci tuto http://www.micronic.cz/art_doc-D419D7B3 ... B6446.html metrostanici pripojit do site a cit z ni data. Ted to mam doma pripojene pres usb do linux routeru s debianem(vystup zatim jen zde: http://www.praslavice.net/pocasi/pocasi.php ), ale budu tento linux rusit kvuli spotrebe a nahradi ho jen nejaky mikrotik routrik. No a ted stojim pred otazkou, jak tu meteostanici pripojit do site. Pripadne stejnym zpusobem(usb) i nejakou web kamerku s vysokym rozlisenim udelanou z fotaku ala http://kamery.humlnet.cz/cz/kamery/ . Na to mi pripada RB411U jako idelni zarizeni ne? Potom je dalsi moznost koupit alix, ale ten stoji 2x tolik.
Mira
Mira
0 x
Leeonek píše:To mě zajímá, jaká situace by mě měla přimnět k tomu, abych potřeboval openwrt místo mikrotiku?
jak pise kolega vys, nebo napr: mpd, torrent stahovatko, nas, kamera, web server, ftp, bezi na tom asterisk a snad i ejabberd. pro domaci podminky by to mohlo byt jeste vykonostne dostacujici , osobne sem chvili doma pouzival asus wl500gp s openwrt jako torrent stahovatko na disk pripojen skrz usb redukci a slapalo to ... muzes si to jakkoliv podle vlastnich predstav upravit.
0 x
Dobře kluci, ukázali jste že to umí něco navíc, ale já jsem myslel nějaké funkce které mají opravdu reálné využití na routerboardu a při routování :)
Pokud budu chtít doma něco s vychytávkama typu ftp, web server, torrent klienta, koupím si alix s vga výstupem, a hodím si na něj co potřebuju. Nemusím se otravovat s tím, jestli to vleze do paměti, jestli je dostatečný výkon cpu, jestli mě to co potřebuju, tam bude běhat, apod. Volba s alixem je asi tak 100x lepší než cpát něco jako openwrt do jakéhokoli RBčka ;)
Pro linuxového fanatika který při usednutí do auta je naštvaný, protože místo volantu stále ještě není příkazová řádka, možná dobrá hračka. Jinak bohužel nepraktické....
Pokud budu chtít doma něco s vychytávkama typu ftp, web server, torrent klienta, koupím si alix s vga výstupem, a hodím si na něj co potřebuju. Nemusím se otravovat s tím, jestli to vleze do paměti, jestli je dostatečný výkon cpu, jestli mě to co potřebuju, tam bude běhat, apod. Volba s alixem je asi tak 100x lepší než cpát něco jako openwrt do jakéhokoli RBčka ;)
Pro linuxového fanatika který při usednutí do auta je naštvaný, protože místo volantu stále ještě není příkazová řádka, možná dobrá hračka. Jinak bohužel nepraktické....
0 x
Jako kdyz uz bych mel alixe, tak do nej nebudu cpat nejakej osekanej OpenWrt, ale dam si tam normalni debian a mam klid ze
A na to ani vystum na VGA nepotreguju
Pokud ale neco planujes delat v 10tkach kusu, tak se ti ta polovicni cena, mensi rozmery a spotreba vyplati.

0 x
nejak jsem zaspal:-) ..potrebuju rozjet jako neflow sondu..uz jsem to resil ve vlaknu Netflow v konfiguraci. Ale po xx snahach, mi z MK sdelili, ze tak jak to chci to nepujde. Normalne bysme pouzili alixe...ale ten nema gigove porty..a a kdyz tak jich ma malo. Tohle by portama odpovidalo..a kdyz to tam instalnu..tak to pujde ovladat i pres webove rozhrani. Hledal jsem navod a nasel na RB433, ale v 450 je problem s ovladacem toho vnitrniho switche. takze proto jsem prosil, jestli by nekdo nemel navod, postup jak to sbastlit.
Mozna by to slo i v metarouteru...ale tam jsem nenasel zkompilovany zadny balicek pro netflow..takze to tam chci nasypat primo...ale nedari se mi to.Proto jsem prosil o postup jak dostat OpenWrt do RB450G
Kvuli Netflow na mirrorovanem portu:-)

0 x
Petr S.