❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Počet klientů na AP

Návody a problémy s konfigurací.
CANOPA

Počet klientů na AP

Příspěvekod CANOPA » 15 years ago

Zdravim,
chtel bych se zeptat, zda nekdo nevite jak omezit pocet klientu na jednom wlan interfacu. Mam dve karticky, kazda ma stejne ssid, dve anteny..potreboval bych nejak omezit pocet klientu...aby se mohlo pripojit napr. maximalne 20klientu. Neco podobneho jako ma Compex. Predem diky.P.
0 x
Petr S.

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

ty voe, záložce advance u nastavení wifiny je kolonca max station count.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 15 years ago

Wirelees/Advanced/Max Station Count,ale spíš bych to řešil dvouma různýma SSID,aby se ti nezačli po nějakých výpadcích elektřiny naráz připojovat všichni na jednu kartu.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:ty voe, záložce advance u nastavení wifiny je kolonca max station count.

O vteřinku jsi mě předběhl :)
0 x

CANOPA

no vidis..ja do toho koukal asi hodinu a porad to ne a ne videt:-)i kdyz jsem vedel co hledam:-)
Dvema ssid to uz resim..ale tyto jsou jeste dedictvi..tohle ssid jsem uz skryl..ted jde o dobu prechodnou dobu nez si to klienti prenastavi..a to bude asi chvili trvat,navic kdyz ty lidi ani nezname:-)
Moc diky za nakopnutí.
0 x
Petr S.

hapi

mám dva stejný ssid na dvou sektorech a řídím to pomocí access listu. POkud se jedna posere, vypnu accesslist. nebo si můžu klienty přehazovat mezi sektory.
0 x

CANOPA

jasne..jenze ty asi ty zakazniky znas, resp vis jejich mac adresy..ale mi nikoliv.Na nase hotspoty se propoji kdokoliv, kdo si zaplati ucet...
0 x
Petr S.

CANOPA

takze to takhle per mac rozdelit nemuzu..navic jse nepochopil proc tam sou dva stejne sektory, stejnym semerem a ejste na stejne ssid ..proste na bednu...
0 x
Petr S.

hapi

jeden už kapacitně nestačí
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

hapi píše:mám dva stejný ssid na dvou sektorech a řídím to pomocí access listu. POkud se jedna posere, vypnu accesslist. nebo si můžu klienty přehazovat mezi sektory.

A není lepší mít dvě různá SSID stejným směrem a v případě poruchy udělat VirtualAP?
0 x

hapi

a když si budu chtít přerovnat usery na sektorech tak co?
0 x

CANOPA

jak jsem psal..je neco jineho kdyz mas o klientech prehled a mas to pod kontrolou. Tahle sluzba tak stavena neni. Ale jak jsem psal..budou tam dva sektory kazdy s jinym ssid ..jako hide ssid tam ted bezi ta puvodni..a doufam ze se lidi brzo sami prepoji. Jinak, ano, bylo to z kapacitnich duvodu..ale taky jsem nepochopil proc to nepojmenovali jinak. No nic.
0 x
Petr S.

Hallo
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:a když si budu chtít přerovnat usery na sektorech tak co?

Tím máš na mysli přeházet klienty mezi dvě karty aby byly obě karty rovnoměrně zatíženy?Nebylo by lepší dát na jeden sektor tolik lidi co zvládne,tzn max 15 kliošu a pak už dát druhý s jiným SSID aby jsi se vyhl pak zapingávání a řešení problémů tipu jedna karta jede na max a nestíhá a druhá nic tak klienty přeázím na obě?Pokud dáváte rychlosti větší jak 1M,tak při současným běhu 15ti kliošů ta karta steně víc jak 20M nedá a pak už laguje.
0 x

hapi

nedávám userům garantovaný linky to za první, za druhý, je to na 802.11b a rozkládám tim zátěž. Nemusim se zebejvat v krajních mezích virtuálním ap který zvedne režijní data a nemusim líst na klienty přepisovat ssidčka. Prostě šahnu na mikrotika, přetahnu sosaly na jednu sektoru, ty co serfujou na druhou a pořešeno. Chodí to takhle už asi 2 roky.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

tipnes si o kolik by se mohla zvednout rezije na AP s pouzitim virtualniho AP ?
Vytvoreni virtualniho AP na interfacu ma dost vyhod, hlavne co se spravy/udrzby masiny tyce (oproti fyzickemu interfacu).
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam