dva akumulátory 12v 11Ah případně 2x 7Ah v sérii,
dobíjení s tím že když napětí klesne pod rozumnou mez / 12V na baterku tak to odpojí
výstup napětí total + napětí jednotlivých baterek a proud total do zařízení
připojení teploměru
výstup na sériový port RB , cokoli jednoduchého ve stylu B1 14,2 B2 14,0 It 1,3A T 22,5*C
to samé na podsvíceném displeji
Co by stě řekli na takovéto zařízeníčko..?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
embedded záložní zdroj + teploměr
-
něco podobnýho už existuje a začíanji to prodávat a má to podstatnou výhodu, má to ethernet.
http://www.an-d.cz/sds/
http://www.an-d.cz/sds/
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
-
nevypadá to špatně, otázka ceny.. akorát mám skoro dopsaný program v bascomu na to moje zařízeníčko tak se uvidí.. každopádně ten eth modul by nemusel být tak složitý implementovat v době kdy je celý webserver v konektoru pro RJ45
0 x
nechcem brat iluzie ale osobne pouzivam nieco podobne.. zdroj 12/24V, funguje to velmi podobne ako online ups, pri vypadku elektriny nechojde k ziadnemu zakmitu na vystupe, ma to dva stavove vystupy (nieje elektrina, vybila sa baterka) cena okolo 100€ vykon 100W nabijaci prud do 2,5A nastavitelny po 0,5 A, odpojenie pri vybiti a je to bezne v predaji a obrovka vyhoda je to all-in-one... pripojis 230, baterku, zataz a ficis. Taktiez to ma priebezny test aku takze ak baterka odide opat o tom vies skor nez narazis na problem pri vypadku, moznost vymeni baterii za behu. Na monitorovanie pouzivam alebo volne rjcka z rb600 alebo solo rb450.
Aku cenu predpokladas ty u svojho vyrobku? ak by to malo byt aj s monitoringom.
0 x
ty voe, to neni moc dobrý řešení skratovávat ethernet nemyslíš?
0 x
-
asdewq píše:nechcem brat iluzie ale osobne pouzivam nieco podobne.. zdroj 12/24V, funguje to velmi podobne ako online ups, pri vypadku elektriny nechojde k ziadnemu zakmitu na vystupe, ma to dva stavove vystupy (nieje elektrina, vybila sa baterka) cena okolo 100€ vykon 100W nabijaci prud do 2,5A nastavitelny po 0,5 A, odpojenie pri vybiti a je to bezne v predaji a obrovka vyhoda je to all-in-one... pripojis 230, baterku, zataz a ficis. Taktiez to ma priebezny test aku takze ak baterka odide opat o tom vies skor nez narazis na problem pri vypadku, moznost vymeni baterii za behu. Na monitorovanie pouzivam alebo volne rjcka z rb600 alebo solo rb450.
veškeré výstupy budou končit na terminálu mikrotiku skrze sériový port tzn údaje o napětéch proudech teplotě případně o tom jestli se jede z aku nebo 230
0 x
no jasný no, přez UPS balíček. Taky jsem to chtěl udělat ale pak jsem anšel to co jsem poslal a tim to všechno padlo protože ethernet je ethernet a cena je přijatelná.
0 x
napiš jim, oni to určitě zase změnily.
0 x
hapi: tamtym som uz pisal, skor zo zvedavosti no pocitam ze to budu asi nasobky toho mojho riesenia... ale som zvedavy aka odpoved pride.. myslel som ten zdroj, ktory tu ponuka Stanislav Hrncir jeho cena ma tu na fore zaujimala 

0 x
-
hapi píše:no jasný no, přez UPS balíček. Taky jsem to chtěl udělat ale pak jsem anšel to co jsem poslal a tim to všechno padlo protože ethernet je ethernet a cena je přijatelná.
přes upc balíček rozhodně ne, ten umí jenom protokol od APC, proto taky s ledasčím nefunguje.. bude to vypisované jako text na sériovou konzolu mk
0 x
to je dost blbý, protože simulace APC protokolu je jednoduchá a na netu jsou i příkazy k jeho ovládání. Vypisovat text do console je špatný řešení.
0 x
-
je to jen otázka sw takze az bude hotovy a oziveny hw zacnu nad tim premyslet
0 x
A ještě mě napadá, co tak přidat jedno relátko a v SW doprogramovat funkci, která při určité teplotě sepne... třeba pro sepnutí ventilátoru(chlazení).
Nejsem elektro.. takže nevím kolik by to znamenalo úprav, je to jen nápad. Já mám na jednom místě problém s teplotou a tak to ted řeším koupeným mechanickým termostatem, ale zase nevidím kolik se tam dosahuje teploty (a jen tak mimochodem to jeste nemam nasazeno
)
Nejsem elektro.. takže nevím kolik by to znamenalo úprav, je to jen nápad. Já mám na jednom místě problém s teplotou a tak to ted řeším koupeným mechanickým termostatem, ale zase nevidím kolik se tam dosahuje teploty (a jen tak mimochodem to jeste nemam nasazeno

0 x
-
knedlik píše:A ještě mě napadá, co tak přidat jedno relátko a v SW doprogramovat funkci, která při určité teplotě sepne... třeba pro sepnutí ventilátoru(chlazení).
Nejsem elektro.. takže nevím kolik by to znamenalo úprav, je to jen nápad. Já mám na jednom místě problém s teplotou a tak to ted řeším koupeným mechanickým termostatem, ale zase nevidím kolik se tam dosahuje teploty (a jen tak mimochodem to jeste nemam nasazeno)
zatím nic takového neřeším, nicméně bascomem se dá slušně ovládat grafický display třeba z mobilu a na ten zase existuji hračičky pro tvorbu menu pro tyto displeje a bascom, takže by nebyl problem přihodit 3 tlačítka, up down a enter a tim si primo nastavit teplotu.. ale to je hudba budoucnosti.. potrebuju aby to bylo ucelne a funkcni pro moje potreby zbytek se doresi pak
0 x