❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
UBNT MIMO
Re: UBNT MIMO
dafe_marfi: ale len do signalu cca -60 potom nastupuje tragedia
aspon u ns5m5 ktore tu mam i ked rad by som sa mylil

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
zkousel jsem bullety M ... protoze to ma pro mne vyznam na spoj ... ale NS-M5 na co by to bylo ? abych zasral obe polarizace ? hmm diky nechci ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Dade_Marfi píše:to Leeonek no jasne, ale to mluvis o MK, u UBNT se kona cca 40 mega ... coz je dosti slusne na petku na ktere MK da max 15mega
Mě jede Mikrotik na 40Mb/s half duplex i bez Mimo a v 20mhz kanále.
Když jsem testoval Mimo na MK chodilo mi to 50Mb/s fullduplex v 20MHz kanále, ale nebylo to použitelné do reálného provozu.
0 x
ale ale, zase ten zaujatej. Bez nějakýho Nka v jedný polarizaci, v 20MHz kanálu už tu roky taháme 40Mbit HD celkem bez problému co mi na to řekneš. Díky MKčku nesedíme na 24Mbit ale rovnou na 40mbit.
Pokud vim, tak na normálních bulletech prostě v týhle konfiguraci nedáš ani 30mbit takže jaký lepší.
Pokud vim, tak na normálních bulletech prostě v týhle konfiguraci nedáš ani 30mbit takže jaký lepší.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Dade_Marfi píše:to Leeonek no jasne, ale to mluvis o MK, u UBNT se kona cca 40 mega ... coz je dosti slusne na petku na ktere MK da max 15mega :)
Koná se 40mega doma na stole, tam mi to ale není moc platné. Já se bavím o venkovním provozu, na co je mi spoj, který dá bez rušení 40Mbit ale jakmile mu něco vleze do kanálu, padá to na 5-6mbit a za chvilku to zase jede 40? Nko má možná budoucnost ale zatím to příliš růžově nevypadá, rozhodně ne na připojování klientů. Nebo aspoň já teda nemám čas po připojení dalšího klienta hledat, proč spadla rychlost celého sektoru a vrtat do nastavení HT/HTMCS abych to dal zase dokupy :) To nééééééé, to néééééé
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to Leeonek - nebavime se o sektoru s klienty, ale o ptp spoji ... treba na 3,5 km nam to jede mestem (zaruseno) s podelanyma jirousema s limcem a rychlost nam teda nepada ... takze nez zacnes neco psat, zkus to nasadit 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Dade_Marfi píše:to Leeonek - nebavime se o sektoru s klienty, ale o ptp spoji ... treba na 3,5 km nam to jede mestem (zaruseno) s podelanyma jirousema s limcem a rychlost nam teda nepada ... takze nez zacnes neco psat, zkus to nasadit
Škoda toho, že to nie je MK. Už kvôli dohľadu a administrácii je to dosť nepraktické nasadiť niečo čo nedokážem ovládať zo systému.
0 x
Dade_Marfi: zkoušel jsem a taky chodím na školení kde se to probírá a sbírám informace i odjinud ;) Zkoušel jsem pouze na mk, v ubnt zatím nemám důvěru po několika sekancích a nucených restartech připomínajících období před několika lety...
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to Leeonek chodis na skoleni ke Klimovi ?
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
jo, teďka sem byl na jeho posledním minulý týden, abych zjistil jestli je to Nko v reálu se stejnýma výsledkama které jsem měl i já ;)
Byls taky? Sem si říkal, že příště si každý kdo chodí na sem na fórum hodí na záda nick aby se vědělo ;)
Byls taky? Sem si říkal, že příště si každý kdo chodí na sem na fórum hodí na záda nick aby se vědělo ;)
0 x
Na všech rocketech máme stejný problém - neprochází OSPF - 2 spoje, na obouch se nevidí sousedi po kabelu, jedním směrem OSPF paket projde, druhým pouze odchází, ale na druhé straně nedorazí. Co s tim? Laboroval nekdo? Upgrade firmware nepomoh, hraní si s bridgi taky ne, změny IP rozsahů taky ne, hraní si s rocketem jakbysmet. Náhoda to neni, dela nam to nezavisle na sobe na vsech dvou spojich, na tretim to zacne urcite taky. Pomáhá pouze NAT (což je těžce na draka)
0 x
Udělej to komplet na mk, vykašli se na pochybné "M" zařízení od ubnt, které jsou dobré maximálně pro klienta, a máš po starostech.
0 x
Moc chytra rada. Vysoce prinosna. Ty spoje jsou testovaci na PTP. A opravdu je na mikrotiku stavet nebudu, kdyz testuju UBNT M5. Tim spis, kdyz Mikrotik a Nko je jeste dal za opicema nez tohle. Tohle Nko od UBNT aspon slape v bridgi, kdyz za tim neni uz nic, co by routovalo a ja chci vedet, proc to nepropusti OSPF, sice prochazi treba, ale maximalne jednim smerem (nejdal jsem se dostal do Initu, kdy videl aspon 1 RB druhy RB, ale obracene ospf paket na jednom spoji dle torchu ani nevyrazi, na druhym spoji vyrazi, ale nedorazi). P. S. to jste to fakt nikdo nezkoušel zapojit do mikrotika, nebo tam máte všichni, prasáci, bridge a záložní spoje + OSPF, potažmo BGP na síti nevedete?
0 x
V tomto absolutne souhlasim a i ja radeji pouzivam vyzkousena zarizeni, svuj cas radeji venuju jinym cinnostem nez zkouseni nejakeho bazmeku od ubnt ale ty testujes rad tak pak dej vedet jak to dopadlo 

0 x
Mě štve, že to prostě i při povolení multicastu to OSPF moc nepouští. A nadává na to víc lidí. Viz http://www.ubnt.com/forum/showthread.php?p=55232
0 x