❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3.30

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
Besito

Re: Verze 3.30

Příspěvekod Besito » 15 years ago

asdewq píše:besito: z akej verzie si upgradoval?

upgradoval jsem z 3.10 na 3.30
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 15 years ago

Nevím jestli je to jen můj problém ale když jsem upgradoval na 3.30 z 3.10 na RB433 a z 3.28 na x86 tak se mi smazaly packet marky v queue tree u všech záznamů máte někdo taky takový problém?
0 x

level

Příspěvekod level » 15 years ago

backup
backup
backup
vzdy je to o rozhozeni configu
0 x

Martin_H

vypadá to tak, kdyz se ty pravidla vecer vyply a zase rano zaply tak to tam zase neni co ted? backup mam nejaky starsi mam tam skusit vratit predchozi verzi myslim ze to byla 3.28?
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 15 years ago

Martin_H píše:vypadá to tak, kdyz se ty pravidla vecer vyply a zase rano zaply tak to tam zase neni co ted? backup mam nejaky starsi mam tam skusit vratit predchozi verzi myslim ze to byla 3.28?

Pokud mas export (soubor rsc), tak se nemusis vracet ke starsi verzi. Vyresetuj stavajici nastaveni a z toho exportu to postupne vse naimportuj. Zaloha pres backup je "na nic".
0 x

Martin_H

Tak jsem mel vystup vyexportovany a stejne to nepomohlo tak jsem se vratil k predchozi verzi a uvidime.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

měl by sis uvědomit, že backup je dělanej na zálohu a případný obnovení, ale v rámci jednoho zařízení a jedný verze mikrotika. Vůbec se nedivim že ti restore blbne. RTFM
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Martin_H

Já si uvědomuji že backup je dělaný na zálohu té dané verze a případně mašiny. Ale já mě vyexportovane rsc a z toho jsem to importoval třeba QT ale nepomohlo to backup jsem vůbec nepoužil pro obnovu té mašiny na jiných verzích.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 15 years ago

Myslíte si že tohle je poslední trojková verze,nebo ještě budou nějaký updaty?
0 x

pajdys

Příspěvekod pajdys » 15 years ago

Na routeru s touto verzi jak jiz bylo zmineno drive mizi v QT Packet Marky takze radsi nenasazovat, po dg na 3.28 jiz vse OK.
0 x

Macek

Příspěvekod Macek » 15 years ago

Po nahrání této verze, se mi 4z 11klientů na kartě R52 neustále odpojují a připojují - log píše disconected, ok, reasociating, conected .. a pořád dokola..

Nevíte v čem se mohla stát chyba ? mám to nahrát zpět na 3.23 ?

díky
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 15 years ago

Tenhle problém mám na RB 333 a R52 taky,11b,signal -55 CCQ 90-100 a tohlenc to mi to dělá,5 hodin jede a pak se 5 min reasocuje,pak zas jede,někdy víc ,někdy míň,ovšem musím říci že mi to dělá už dlouho,teď více,já to dával za vinu zarušenému prostředí.Slyšel jsem že by za tím mohla být kalibrace.
0 x

Macek

Příspěvekod Macek » 15 years ago

Hallo píše:Tenhle problém mám na RB 333 a R52 taky,11b,signal -55 CCQ 90-100 a tohlenc to mi to dělá,5 hodin jede a pak se 5 min reasocuje,pak zas jede,někdy víc ,někdy míň,ovšem musím říci že mi to dělá už dlouho,teď více,já to dával za vinu zarušenému prostředí.Slyšel jsem že by za tím mohla být kalibrace.

Ale to tak nejde přeci nechat... v předchozí verzi mi to nědělalo... a zpátky 3.23 tam nemůžu dostat, asi dělám zas něco špatně.
0 x

pajdys

Příspěvekod pajdys » 15 years ago

Macek píše:
Hallo píše:Tenhle problém mám na RB 333 a R52 taky,11b,signal -55 CCQ 90-100 a tohlenc to mi to dělá,5 hodin jede a pak se 5 min reasocuje,pak zas jede,někdy víc ,někdy míň,ovšem musím říci že mi to dělá už dlouho,teď více,já to dával za vinu zarušenému prostředí.Slyšel jsem že by za tím mohla být kalibrace.

Ale to tak nejde přeci nechat... v předchozí verzi mi to nědělalo... a zpátky 3.23 tam nemůžu dostat, asi dělám zas něco špatně.

Normalne tam nahraj treba 3.28 do files, dej packages, klikni na celej system a dej downgrade.. melo by to jit..
0 x

zofre

Příspěvekod zofre » 15 years ago

Macek píše:Ale to tak nejde přeci nechat... v předchozí verzi mi to nědělalo... a zpátky 3.23 tam nemůžu dostat, asi dělám zas něco špatně.

Z verze 3.30 lze maximalně provést downgrade na verzi 3.25. Níže nelze.
0 x