❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
michal.siman

Re: pozor na akci ČOI !!

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

ltkac píše:Myslel jsem si, že tato informace pro adminy síte nikoho neurazí a nepohorší. Opak je pravdou a už se to nestane.

Ale o to vubec nejde, me nepohorsila, ani neurazila :-) jen to sem proste nepatri a moc lidi si to neprecte. Tot vse. Zaloz na to nove tema, mozna se pak pridaj i ostatni se zkusenostma s COI a bude to zajimave cteni.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

ltkac
antispam: Ano

Příspěvekod ltkac » 16 years ago

Drobné chyby v importu dokladů do MoneyS3 jsme s p. Šikulou doladili a podle mě to jede na jedničku.(výborná spolupráce na ladění XML)
Kdo používá Money, tak stačí naimportovat doklady do Money a tam připárovat k faktuře.
0 x

pokmod

Příspěvekod pokmod » 15 years ago

Pekne by bylo kdyby u zakazniku kde se zobrazuji prenesena data take zobrazovala aktulni nastavena rychlost. Pomohlo by to pri reseni problemu zpetne kdy zakaznik mi tvrdi ze mu to slo jen nejakou rychlosti a ja nevim co mel v tu chvili nastavene.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

pokmod píše:Pekne by bylo kdyby u zakazniku kde se zobrazuji prenesena data take zobrazovala aktulni nastavena rychlost. Pomohlo by to pri reseni problemu zpetne kdy zakaznik mi tvrdi ze mu to slo jen nejakou rychlosti a ja nevim co mel v tu chvili nastavene.

no to nevim k cemu by ti to realne bylo. totiz problem je v tom ze ty grafy nejsou skutecnost ale jen prumer. napriklad u prenesenych dat na iface kdyz se na nej budu vecer divat primo na mk tak tam vidim ze to lita na 30mbit, ale dle grafu v ispadminu to lita jen na 21mbit, protoze to ty chvilky, ty spicky kdy to vyleti vice proste nezachyti. to neni chyba isadmina ale proste je to vlastnost.

chci tim rict ze pak by ses dostal do situace, kdy bys tvrdil zakaznikovi ze mu to ma jet 4mbit, on ti bude rikat ze mu to jelo 1mbit, ale dle grafu ti to ukaze trebas jen 600kbit, takze co mu pak reknes? proste to je tak jak to myslis nepouzitelne bohuzel.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

pokmod

michal.siman píše:
pokmod píše:Pekne by bylo kdyby u zakazniku kde se zobrazuji prenesena data take zobrazovala aktulni nastavena rychlost. Pomohlo by to pri reseni problemu zpetne kdy zakaznik mi tvrdi ze mu to slo jen nejakou rychlosti a ja nevim co mel v tu chvili nastavene.

no to nevim k cemu by ti to realne bylo. totiz problem je v tom ze ty grafy nejsou skutecnost ale jen prumer. napriklad u prenesenych dat na iface kdyz se na nej budu vecer divat primo na mk tak tam vidim ze to lita na 30mbit, ale dle grafu v ispadminu to lita jen na 21mbit, protoze to ty chvilky, ty spicky kdy to vyleti vice proste nezachyti. to neni chyba isadmina ale proste je to vlastnost.

chci tim rict ze pak by ses dostal do situace, kdy bys tvrdil zakaznikovi ze mu to ma jet 4mbit, on ti bude rikat ze mu to jelo 1mbit, ale dle grafu ti to ukaze trebas jen 600kbit, takze co mu pak reknes? proste to je tak jak to myslis nepouzitelne bohuzel.

ja vim ze ty grafy jsou prumer ale vedel bych kdy zpetne dosalhl fup a kdy byl problem v prenosu, ono se to ted taky da castecne vycist z krivky grafu ale kdyby tam byla v grafu cervena cara od kdy do kdy tak by to bylo prehlednejsi
priklad: Treba vidim u zakaznika ktery 4Mbit ze vcera vecer prenasel v kuse asi 1hod 1Mbit a ja nevim jeslti ho limitoval zdroj ztahovani nebo Ispadmin.
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 15 years ago

Na to FUPko staci Statistiky > Logger > FUP - Datove limity a vidis vse kdy se FUP aktivuje :)

Jak prosté, Watsone! :lol:
0 x
Daniel Tasáry

pokmod

dantasik píše:Na to FUPko staci Statistiky > Logger > FUP - Datove limity a vidis vse kdy se FUP aktivuje :)

Jak prosté, Watsone! :lol:

Dik tohohle jsem si nevsiml ale presto si myslim ze ta cervena cara v grafu by byla dobra, bylo by to prehlednejsi a nemusi to clovek nekde dohledavat
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

zdravim
neviete nahodou niekto, ze na akych portoch bezia stranky pre neplaticov a pod co sa daju ponastavovat v ispadminovi? ak sa dobre pamatam, tak niekde som cital, ze na http://ip_ispadmina:8xxx
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 15 years ago

mato1 píše:zdravim
neviete nahodou niekto, ze na akych portoch bezia stranky pre neplaticov a pod co sa daju ponastavovat v ispadminovi? ak sa dobre pamatam, tak niekde som cital, ze na http://ip_ispadmina:8xxx

Prvni tri stranky bezi na IPserveru:8100 - 8102, zbytek 8110 - 811x
Lze to dohledat v nastaveni Apache - virtualhostu
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

Pintero píše:
mato1 píše:zdravim

Prvni tri stranky bezi na IPserveru:8100 - 8102, zbytek 8110 - 811x
Lze to dohledat v nastaveni Apache - virtualhostu

super... diky
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FAny1000 » 15 years ago

cau vsem

zacal jsem pouzivat taky tento system a jsem celkem spokojen ale prosim nevite jak deaktivovat posilani sms co se tyce ping? chci aby chodilo jeno up, down, ale ne ping nevite nekdo jak na to?
0 x
Nemám rád INTERNET................. :-)

Pintero

Příspěvekod Pintero » 15 years ago

FAny1000 píše:zacal jsem pouzivat taky tento system a jsem celkem spokojen ale prosim nevite jak deaktivovat posilani sms co se tyce ping? chci aby chodilo jeno up, down, ale ne ping nevite nekdo jak na to?

No asi by bylo lepsi, kdyby sis poresil spoje tak, aby ti pingy nelitaly do zavratnych vysin (ja s tim problem nemam).

Ale pokud se v tom chces hrabat, nastuduj si poradne dokumentaci nagiosu: http://nagios.sourceforge.net/docs/3_0/servicechecks.html

Konfigurak nagiosu v ISPadminu najdes tady: /usr/local/nagios/etc/nagios_actual.cfg

define contact{
notification_period 24x7
notification_options w,u,c,r ..............;w-warning, u-unknown, c-critical, r-recovery

Snad ti tohle male nakopnuti pomuze.....
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

jo super diky moc uz to jede a hlasky o spatnem pingu chodi pouze na email coz mi staci ale vypadky chodi i na mobil :-))
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

Jen se chci nahlas podivit proc tohle vypinas? spatny ping rovna se predzvest pruseru, je dobre o tom vedet ...
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

jsou spoje ktere vim ze maji tenhle problem a je skoro neresitelny ,treba spoj pres les :-) zakaznici o tom vedi a chapou ale me fakt stve zte ispadmin je mi schopnej poslat 10 za den sms :-) ted mi to chodi pouze na email to mi staci a na mobil jen tvrdy vypadek. Takze pohoda:-)
0 x