❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Porovnání

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
teo

Porovnání

Příspěvekod teo » 16 years ago

Prosím jen o malé porovnání.
Uvažuji o nasazení Anténa parabolické WA26-5xP 26 dB (zatím žádnou jsem nevyzkoušel) anebo JRC-24, které se mi osvědčili.
Anebo ještě MaxLink 24 dBi 5 GHz 40cm, ale na tu tuším mi někdo špatně referoval.

Jedná se o spoj bod bod na 5Km.
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 16 years ago

Na 5km pouzij tu maxlink parabolu(zaric maji od PW).Jsou super,bezne pouzivame 22dbi verzi do 4km a "no problem" . 8)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

tak tak proti Jirousovkam nebe a dudy :) Jeste by je mohli delat s limcem a neni co resit.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

šmejdy nekupuj, jedině prowax
http://www.prowax.cz/cz/pwpar5624
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Prowax je sice asi nejlepsi ale na pomer cena/vykon vitezi Maxlink ;) A na mnohych mistech neni treba limcova parabola.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Po prowaxu je ještě rozumný dobrý d-com, zbytek je mimo, levné, nekvalitní...
Prowax je límcovaná proto je dražší, ale je to anténa bez kompromisů, koupíš neprohloupíš. Argument, že na některých místech není potřeba límcovaná parabola je dost krátkozraký, povíme si za další rok.
Ostatní nech, ať si kupují antény za rozumnou cenu, na tomto se ale nevyplatí šetřit, kvalitní anténa, kvalitní kabely, to je to, co dělá dobrý a stabilní spoj :)

Maxik: nechceš si změnit nick? Antény které tu stále preferuješ zní velmi podobně, nevyrábíš je náhodou? :)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Jen rikam ze ty Maxlinky co jsem mel v ruce venku funguji velmi slusne, proti JJ a za tu cenu neni co resit. Prowaxy by uz s ohledem na cenu mely byt jina trida, vsechny spoje mi udelaji s JJ i Maxlinkama stabilnich 35 mbit HD s NS a potrebuju asi 10 tak to fakt neresim.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Leeonek píše:Po prowaxu je ještě rozumný dobrý d-com, zbytek je mimo, levné, nekvalitní...
Prowax je límcovaná proto je dražší, ale je to anténa bez kompromisů, koupíš neprohloupíš. Argument, že na některých místech není potřeba límcovaná parabola je dost krátkozraký, povíme si za další rok.
Ostatní nech, ať si kupují antény za rozumnou cenu, na tomto se ale nevyplatí šetřit, kvalitní anténa, kvalitní kabely, to je to, co dělá dobrý a stabilní spoj :)

Maxik: nechceš si změnit nick? Antény které tu stále preferuješ zní velmi podobně, nevyrábíš je náhodou? :)

Leeonek je muj favorit :-D
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 16 years ago

Leeonek píše:Po prowaxu je ještě rozumný dobrý d-com, zbytek je mimo, levné, nekvalitní...

cece nevim ale co se mi posledni dobou dostaly do ruky D-COMy tak z nich zrovna 2x odvarenej nejsem. ono kdyz pomalu po pul roce tu antenu muzes uplne zrezlou sundat tak to asi neni to pravy orechovy. D-COM sel s kvalitou hodne dolu
0 x
Bývalý ISP...

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 16 years ago

Thomeless píše:

cece nevim ale co se mi posledni dobou dostaly do ruky D-COMy tak z nich zrovna 2x odvarenej nejsem. ono kdyz pomalu po pul roce tu antenu muzes uplne zrezlou sundat tak to asi neni to pravy orechovy. D-COM sel s kvalitou hodne dolu

No já nevim, ale píšou slitina hliníku ????? Tak kde se bere ten rez jak píšeš.

Pak by to bylo na reklamačku, jestli ti to rezne.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 16 years ago

hocimin1 píše:
Thomeless píše:

No já nevim, ale píšou slitina hliníku ????? Tak kde se bere ten rez jak píšeš.

Pak by to bylo na reklamačku, jestli ti to rezne.

Pozor na to, treba na ipmedii prodavaji kopie d-comu, tak zalezi, co vlasne mas.

Mira
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 16 years ago

Opravdu to jsou original D-COM, dodavatel EDsystem Czech. Z jedny mam pulku barvy pryc a je cela rezava, dalsi sem omylem nekde skrabnul a na tom miste uz je taky rez a zacina se odlupovat barva. Pak mam jeste dalsich par kousku a u hrany je taky videt rez ale zatim se jeste drzi. Kazdopadne mam pocit ze asi nejvic postizeny jsou 60ky.
0 x
Bývalý ISP...

Pintero

Příspěvekod Pintero » 16 years ago

Pokud si dobre pamatuji, na jednom skoleni rikal zastupce DComu, ze vyrobu anten predavaji jine firme. Bohuzel o nizsi kvalite poslednich anten jsem take presvedcen. Drzak je naopak stabilnejsi, nez u predchozich kusu.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Ted mi prisla nova Dcomka, objednano z wifi.aspa.cz. Drzak je lepsi, parabola je jinaci nez obvykle, tmave sedivy nater, mozna pod tim je hlinik, nehledal jsem. Funkcnost na 1 :-)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 16 years ago

Me ted dorazily 3 z ASPY. Behem 14 dni jdou na stozar tak uvidime. Jeste je testnu magnetem jestli je to hlinik.

Tak je to hlink, zkousel jsem to magnetem. Navic přišli zabaleny a přelepeny izolepou s DCOM.
0 x