❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vecer klesa uroven signalu - ns2

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
asdewq

vecer klesa uroven signalu - ns2

Příspěvekod asdewq » 16 years ago

mam spraveny spoj na cca 4,7km co by podla kalkulacky malo s 28db antenami a 0db na karte (ak nepocitam stratu na kabloch a pigtailoch) dat cca-65db... pouzite karty su cm9 nastavene na 0db kable 0,5m a 2m robene z koaxu priemeru rf400, anteny jirous 29, pigtaily z i4 ipax>nfemale... nuz a spoj hlasi signal -60, ccq rozlietane az hruza (niekedy stabilne, niekedy lieta) a obcas nahodilo uroven signalu klesne niekam k -80db.. po par minutach vystupa zasa z5.. mate niekto napad co by toto mohlo sposobovat okrem namesacneho netopiera ktory by chodil spavat do anteny :D
Naposledy upravil(a) asdewq dne 01 Sep 2009 22:25, celkem upraveno 1 x.
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

nikdo ti u anteny netvrdi ze bude mit presne ten psany zisk , vzdy je to +- neco . je pravda ze spis to byva to - ,ale kdyz se zadari ... proste co antena to original . to same by se dalo z casti rict o kartach . proste zari vic i kdyz je stazena . ja bych se tim netrapil :D
0 x

asdewq

olda123: ten signal do plusu ma netrapi, problem je v tom ze obcas nahodilo n par minut az desiatok minut ten signal poklesne az kdesi k -80db co uz ale problem je... a tiez to ze aj pri dobrom signale standardne sa drzi ccq 95-100 a sem tam spadne az kdesi k 30tim co zasa problem vyrobi :(
0 x

cin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cin » 16 years ago

Mas fixnutu rychlost???
0 x

asdewq

cin: fixnut nemozem aj keby som chcel pretoze pri -80 to ledva dycha (aj ked len par minut) ale stale lepsie ako keby sa ten spoj mal rozpadnut uplne... karty su vsak zregulovane ako som pisal aktualne na 0db co cm9 isto doda s prehladom pri akejkolvek tx-rate :) takze tym to veru nebude :( inak tx-power som skusal od 0 do 8 (pri 54 mbit by mala dat cca 13) cize stale som pod maximom karty
0 x

kazmik

Příspěvekod kazmik » 16 years ago

Kouknul bych se na ty kabely. Velikost RF400 nic nerika o kvalite pouzite kabelaze nemluve o konektorech a uz vubec o pigtailu. V antene bych na vzdalenost jaka je udana problem nevidel a ani moc v CM9 (mimochodem pouzivam). jenomze pokud je nastaveno na kartach 0 dBm a nezname puvod a kvalitu kabelu tak to muze byt solidni utlum. Zkusil bych prvne neco udelat s kabelazi. kabelaz je soucast antenniho systemu a mozna jeste vic dulezity nez antena. aby bylo vse jak ma mela by se ladit cela antenni trasa od konektoru u karty ( stejne jak zname z CB radia). Proto se mi jevi kvalitni kabelaz limitujici a to asi tak co do anteny nedojde tak se nevyzari a opacne. nebudu vubec rozebirat ruzne ochrany podle datasheetu koncoveho stupne na cm9 a i jinych kartach.
0 x

asdewq

kazmik: aktualne cakam na objednane merane kable, ovsem kedze ten spoj robi vsemozne kulehy a nedaleko som objavil nejake prirastky v podobe motorola canopy asi zacinam tusit odkial vietor fuka... kable si robim vsetky sam, nikdy som ich sice nemeral, podarilo sa mi ich za svoju historiu par pokazit ale zasa ked som spravil jeden a bol problem tak pri vymene kabelaze som zbadal nejaku zmenu... lenze tu je to konstantne rovnake.. na figu... pravdou je ze rf 400 nehovori nic o pouzitej kabelazi ale myslim ze by malo hovorit to, ze na inom cca 4km spoji mi ta sama kabelaz ide uplne ukazkovo. anteny som menit skusal, karty tiez, kable tiez (povodne som mal nejake zbytky rf240tky (belden) takze som pouzil tie, kedze bol ale problem s poklesom signalu mal som podozrenie ze tecie do niektoreho z konektorov a tak som kable rovno vymenil za uplne ine.. (konektory zavulkanizovane su) do konektorov samozrejme netieklo a problem s obcasnym poklesom signalu mi stale ostal... aktualne su vymenene obe anteny, oba kable, obe karty a jeden pigtail.. druhy vymenim teraz pri najblizsom pokuse no popri tom ako cakam na dalsie veci ktore sa na tom sajte maju ist robit hodil som otazku aj sem s tym ze viac hlav viac rozumu :) co sa kablu tyka viem ze nieje kabel ako kabel ale zaroven som presvedcenia ze vacsina kablov by mala byt +/- rovnaka alebo velmi podobna... ked uz pre nic tak pre to ze pokial je ten kabel raz certifikovany do 6ghz tak ten kabel tam musi chodit ak sa nesprasia konektory ktore ovsem montujem obzvlast cisto a ako bolo spomenute keby aj nie tak druhy pokus uz bol.. moja chyba nespomenul som ze je na 6ghz a jedna sa o nordix co sa tyka solidneho utlmu tak ako vravim na utlm by som to velmi nevidel nakolko ten spoj vykazuje (ak sa nic nedeje) signal rovnaky/lepsi nez co dostanem z kalkulacky... a predpokladam ze sa nebude menit v zavislosti od polohy slnka :))

ps: psv meter na 27mhz mam este kdesi hodeny v skryni spolu s jednou starou ale neznicitelnou elixkou :)) s rg58ckou som sa tiez neco nabehal s metrom v ruke no aktualne mam od anteny natiahnutu tusim h155tku a cb-cko bolo naposledy zapnute asi pred 5 rokmi....
0 x

asdewq

chyba bola ako inak medzi stolickou a klavesnicou... zapnute dfs a mk si skocil vzdy s jednym uplinkom na ten isty kanal ako bol predmetny spoj... aktualne traffic cca 5/1mbit ping 0ms a ako bonus som to popri badani prerobil na ns-dual takze upgrade do buducna :) ps: s tymi meranymi kablami ktore stali x nasobok toho co tam bolo mam doslova identicke signaly ako s kablami ktore tam boli predtym.... dakujem vsetkym zucastnenym :)
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

asdewq píše:chyba bola ako inak medzi stolickou a klavesnicou... zapnute dfs a mk si skocil vzdy s jednym uplinkom na ten isty kanal ako bol predmetny spoj... aktualne traffic cca 5/1mbit ping 0ms a ako bonus som to popri badani prerobil na ns-dual takze upgrade do buducna :) ps: s tymi meranymi kablami ktore stali x nasobok toho co tam bolo mam doslova identicke signaly ako s kablami ktore tam boli predtym.... dakujem vsetkym zucastnenym :)

Kvalitni kabel neni o hodnote signalu ale o PSV.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

asdewq

sooc: beriem ze to moze byt ine (a asi aj bude) ale ten rozdiel evidentne nieje velky alebo nie tak podstatne velky pre takyto spoj pretoze ani na ccq (ked som opat skusal single anteny) sa to neprejavilo... drzalo sa na 100/100.
0 x

asdewq

ludia tak tu mam opat skoro ten samy problem na tom samom spoji... cez den ok, v noci ok a vecer jednoducho signal klesne az kdesi k -90dbm :( co je sranda tak sa to deje na ns-dual) a jaksi na oboch smeroch - jedneho sa to dotkne viac, druheho menej.. alebo oboch rovnako... nevidim tam ziadnu suvislost.. vramci predosleho badania bolo vymenene prakticky vsetko (anteny, pigtaily, karty... ) jedine co ostalo povodne je jedna rb600.. vymenene su este aj zdroje... nestretli ste sa uz niekto s niecim takym?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

hehe, zajímavý tohle mi dělá na normálnim nstreme a na jedný straně je taky RB600
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 16 years ago

Tak isto , ale na 433AH.
0 x

asdewq

ake karty a ake anteny mate pouzite?
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 16 years ago

Karty cm9 a antény jirous 29.
A som dnes našiel ďalšieho http://skfree.net/modules.php?op=modloa ... pic&t=6403 lenže ten má ub5 ale antény tiež jirousy.
0 x