❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Bullet 100 m+

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Leeonek

Re: Bullet 100 m+

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Olda123 píše: Tech 150 mbps je velice slusne pokud si na AP navesite 80 klientu ......

Pak to pojede možná megabitem :) nevím jak ostatní, ale do 20 klientů na "normální" sektor je opravdu maximum které považuji za ještě "stabilní". Pokud je tam více, a 1-2 klienti tam nesustále něco stahují, tak se na tom bodu natahují pingy a hodně padá propustnost. Nevím jestli někdo někdy vyzkouší 80 klientů na apčko, ale já to rozhodně nebudu...
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

Leeonek píše:
Olda123 píše: Tech 150 mbps je velice slusne pokud si na AP navesite 80 klientu ......

Pak to pojede možná megabitem :) nevím jak ostatní, ale do 20 klientů na "normální" sektor je opravdu maximum které považuji za ještě "stabilní". Pokud je tam více, a 1-2 klienti tam nesustále něco stahují, tak se na tom bodu natahují pingy a hodně padá propustnost. Nevím jestli někdo někdy vyzkouší 80 klientů na apčko, ale já to rozhodně nebudu...

no tady jde spis o to ze zrejmne nejde o obycejnou wifinku , ma to TDMA . zrejmne by to mnelo mit nejaky pooling a radit ty klienty do fronty na volnou linku kterou budou mit jen pro sebe . vzroste tim samozrejmne ping a bude zrejmne umerny poctu aktivnich klientu ,ale rychlost by mnela byt stala.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

Ano, 802.11n má nějaký takovýhle "vylepšený" řízení ale nedával bych tomu takovej úspěch. Přesně tohle řeší polling u nstreme a jak víme, moc dobře to nefunguje.

Je zajímaví že až UBNT přišel s tim že to má TDMA a ostatní mlčí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

RAket

Příspěvekod RAket » 16 years ago

hapi píše:Ano, 802.11n má nějaký takovýhle "vylepšený" řízení ale nedával bych tomu takovej úspěch. Přesně tohle řeší polling u nstreme a jak víme, moc dobře to nefunguje.

Je zajímaví že až UBNT přišel s tim že to má TDMA a ostatní mlčí.

A proč by nemohli implementovat svůj vlastní protokol pro časový multiplex? Dává jim to velkou konkurenční výhodu.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

rouchi píše:jj to je docela zajímavé na druou stranu, nevím, jestli by se jim vyplatilo šetřit na 100Mb portech a tím ztratit marketing o 150Mb...přece jenom 300Mb vypadá líp než 150Mb

UBNT pouziva lite-n - jenom jedna antena :-)

Testovali jsme tuhle variantu nka v 2,4GHz a pres 2 steny to davalo 80mbit FTP prenosu. Zarizeni tplink proti dlink usb adapteru.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

což ti dá i 2,4GHz v turbu což je defakto totožný na šířku kanálu.
0 x

soooc

hapi píše:což ti dá i 2,4GHz v turbu což je defakto totožný na šířku kanálu.

Ja mel teda sirku kanalu 20MHz a polarizaci jen jedno, takze to je 2x lepsi nez to tvoje turbo ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

tak to asi kecáš když 150Mbit je na 40MHz a 75Mbit na 20MHz a z rate na 75mbit nevymáčkeš 80Mbit.
0 x

soooc

hapi píše:tak to asi kecáš když 150Mbit je na 40MHz a 75Mbit na 20MHz a z rate na 75mbit nevymáčkeš 80Mbit.

Tak jeste projdu tu sirku kanalu, ale normalni b/g se na to pripoji a neverim, ze by to prepinalo sirku kanalu behem prenosu.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Jenya

Příspěvekod Jenya » 16 years ago

soooc píše:
hapi píše:tak to asi kecáš když 150Mbit je na 40MHz a 75Mbit na 20MHz a z rate na 75mbit nevymáčkeš 80Mbit.

Tak jeste projdu tu sirku kanalu, ale normalni b/g se na to pripoji a neverim, ze by to prepinalo sirku kanalu behem prenosu.

A nejelo to pres 2x2 anteny? To by pak mohlo tech 80Mbps dat i na 20MHz kanalu.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 16 years ago

michal.siman píše:
iTomB píše:
michal.siman píše:no me spise zarazi, ze 100+ nabizeji jak v 2.4 tak 5g a to nejak nechapu, hlavne tech 5g a 100+. Domnival jsem se ze n je 2.4 only.

No ja uz to videl nekolikrat v akci a dokazali jsme na 4km dat 196Mbit ;). Mam doma vse na testy a budu behem par dni testovat ;) sem zvedavej, jak se mi to podari doladit ;)

iTomB

No to uz se tesim jak nam to tady zacne padat az to zapnes ;-)

Tak mam jeste jednu konstruktivni pripominku.
Vas vysilac nas klient. 2.4GHz vzdalenost 1.3km. U naseho klienta je 14dB antena a 3m kabel, takze cca zisk 11.5dB. Kolik musi byt vysilaci vykon na Vasem vysilaci, kdyz Vas chytam -62dB?
0 x

hapi

cca 30dB? To se vejde sotva na 5GHz
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 16 years ago

hapi píše:cca 30dB? To se vejde sotva na 5GHz

Jak jsi si jiste vsiml, je to na 2.4GHz a to neni jedine misto. Jen se to na tomto miste dobre porovnava.
0 x

hapi

iTomB píše:
hapi píše:cca 30dB? To se vejde sotva na 5GHz

Jak jsi si jiste vsiml, je to na 2.4GHz a to neni jedine misto. Jen se to na tomto miste dobre porovnava.

mě je to jasný, tady u nás chytáme jednu firmu na 10km se signálem okolo -70dB a to je taky na dvojce a neni to žádná směrovka ale sektor takže taky síla.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 15 years ago

we wificentru už ho maj skladem, objednává už někdo a bude testovat?
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček