Předem děkuji za všechny rady

basty píše:ale tusim ze z RB to nefunguje.
Treba FW v PC??? Nebo jinym nastavenym portem ve VNC serveru nez je 5500.ufacek píše:Tohle je vyřešeno, ale ještě bych potřeboval poradit: nemohu se dostat přes VNC do pc, v mkt mám taky nastaveno dst-nat i s portem třeba 5500, v mkt je vidět že jdou pakety(hrozně málo, 200B), ale do pc se nemohu dostat. Nevíte kde by mohla být chyba ?
hapi píše:tak VNC má standartně 5900 nebo ne?
mikeg74 píše:hapi píše:tak VNC má standartně 5900 nebo ne?
jj prave proto jsem to psal.
ok2slc píše:A interně, tj. v LAN to VNC funguje ? Co firewall v MK nebo v XP ? Nevidím důvod proč by zrovna VNC mělo mít problémy s přesměrováním portů. Používám to na několika MK.
ufacek píše:... potřeboval bych z internetu probudit pc. Mám veřejnou ip adresu, v mikrotiku jsem nastavil dst-nat vstupní port třeba 5500 na vnitřní adresu do lanu, stejný port, ale bohužel mi to nějak nemaká. Jakmile jsem ale nastavil port na voip bránu, tak se do nastavení brány dostanu, ale pc neprobudím. V biosu mám nastaveno wol - enabled a v systému u síťové karty taky. Nemusí se ještě někde povolit udp port(zkoušel jsem jich více). Ani ve statistice dst-nat není vidět žádná komunikace, mělo by to alespoň signalizovat příchozí paket ?![]()
mewriksh píše:Tak jsem zkousel /tool wol 00:00:00:00:00:00 z MK a nefunguje to. Zkousel pres to nekdo probouzet PC v siti???
Staticky zaznam v ARP mam ale i pres to to nejde....
Funguje vubec ten magic paket v MK??? Ma nekdo odzkouseno??? Dik