Ahoj, muzete mi prosim poradit, zda-li lze nastavit na jednom MK dve wan ip adresy?
Presneji:
Zakaznik ma zakoupeny od ISP poskytovale 4 IP adresy, pricemz by chtel vyuzivat dve(jednu pro firemni sit a druhou pro telefonni ustrednu). Soucasne maji nastevenou jednu (firemni) a potreboval jsem dokonfigurovat druhou. Tak se chci zeptat, zda-li to pujde na jednom zarizeni MK nebo musim mit MK.
diky za rady
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nastaveni 2 wan
adres si muzes na MK nastavit kolik chces.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
To je mi jasny. Ale kdyz na volny interface nastavim dalsi ip adresu, tak mi nevim jak nastavit gateway, kdyz ta sama gateway je uz pouzita pro jiny port (firemni wan ip adresu)
0 x
Dvě IP adresy nastavíš na stejný interface "WAN" ne na volný.
Pokud jsou IP z jedné masky mají společnou GW o IP adresách toho teda moc nevíš, začni více studovat o své práci a pak něco dělej (ber to jako pozitivní kritiku). pokud chceš aby telefony vystupovaly jako jiná IP adresa budeš to muset nastavit buď přes netmap nebo přes routingmark.
Pokud jsou IP z jedné masky mají společnou GW o IP adresách toho teda moc nevíš, začni více studovat o své práci a pak něco dělej (ber to jako pozitivní kritiku). pokud chceš aby telefony vystupovaly jako jiná IP adresa budeš to muset nastavit buď přes netmap nebo přes routingmark.
0 x
stačí když bude natovat nebo mapovat podle zdrojový adresy. Pak může každej telefon nebo jakýkoliv zařízení vystupovat pod jinym IP.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků